Reklama

Reklama

Hledá se Eric

  • Velká Británie Looking for Eric (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eric Bishop je pošťák a velký fotbalový fanoušek, jehož život se dostává do krize. Starosti mu způsobují dva nevlastní synové i dcera. Eric dokonce uvažuje o sebevraždě. V tom ho ale přijde v halucinacích navštívit fotbalová legenda a bývalý hráč Manchesteru United Eric Cantona, který mu má v životních problémech poradit. Podaří se mu to? (Ruud36)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Ostrý a zábavný pohled na současné obyčejné Angličany: jsou většinou pěkně vypasení, mají v sobě ale ještě pořád dostatek statečnosti a vynalézavosti předků, kteří kdysi dobyli celý svět. Musí jim ale trochu napovídat bývalý francouzský fotbalový rebel. A Erik a jeho bývalá žena? Takhle nějak si představuji detektiva Landsmana a jeho Binu z Židovského policejního klubu Michaela Chabona. On pořádně omlácený životem, ona asi také, ale není to na ní zdaleka tak vidět. Coenové budou mít co dělat, aby to zvládli alespoň tak jako Loach. 85%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

looKING for ERIC aneb největší hvězda Manchesteru United jako filozofický poradce pro tak trochu životem odepsaného fotbalového fanouška Erica Bishopa (btw příjmení Bishop nebylo vybráno náhodně, zasvěcení vědí své). Nekonvenční snímek, který svou atmosférou připomene spíše francouzskou filmovou tvorbu, než tu britskou, překvapí dramatickou linkou (především problémy synů hlavního hrdiny) a který vsází na charisma Erica Cantony, v sobě mísí mix komedie, dramatu i romantiky a jehož závěrečná scénka „Operace Cantona“ ve mně zůstane ještě na hodně dlouho. A konečně k sobě dostal Cantona rovnocennějšího partnera, než jakým byl mluvící šimpanz… ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl hodně nadšený.. i když vlastně nevím z čeho přesně. Prostě jsem si oblíbil losera Erica a bavilo mě, jak mu druhý Eric udílí rady, ideálně ve francouzštině. Pak se hořkosladcekomediální nádech přehoupl do temnějšího, vážnějšího, naléhavějšího... jen ke konci ten "twist" v náladě a stylu už mi tolik nesedl. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

O tom, že politický režisér neznamená vždy chytrý režisér, ale zcela jistě to znamená "nefilmový" neestetický a trapný režisér... Dramaturgicky zcela nezvládnuté. Závažné se mísí s patetickým a rádobykomiký... Závěrečné rozuzlení mi jen dalo najevo, že film je skutečně tupý a hodí se spíš do televize. Nebo, že by se Ken Loach přizpůsoboval fotbalovému fanouškovi? Nemyslím si... Existuje mnohop tvůrců, kteří skrze film reflektují to skutečně závažné... Trapné předvystoupení Karola Poláka v klontextu tohoto filmu nebylo až tak hrozné. Každopádně na LFŠ tohle zřejmě nemá co dělat... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

A ta premisa byla tak slibná. Hledá se Eric je fajn film, jenže jsem si od nástřelu nasliboval do kapsy svižnou a čerstvou bombu, kterou jsem dostat ani nemohl. Ale netvrďte mi, že z mluvícího imaginárního Cantony nešlo vytřískat více. A teď rozhodně nevolám po třaskavé komedii. O tu nestojím. Bral bych sequel i remake, ale pošlete za kameru někoho trochu odvážnějšího. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je možné zahlédnout bývalého českého fotbalistu Karla Poborského v dresu Manchesteru United, a to jako hráče, který gratuluje spoluhráči Eriku Cantonovi ke gólu proti Sunderlandu. (skudiblik)

Reklama

Reklama