Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí Harrison Ford se tentokrát objevuje v civilním dramatu inspirovaném skutečnými událostmi. Jako doktor se spojí s rodiči v podání Brendana Frasera a Keri Russellové, jejichž děti trpí smrtelnou genetickou poruchou. Zatímco zoufalý otec shání potřebné peníze, doktor se snaží vyvinout příslušný lék. Hlavními trumfy filmu jsou Fordův a Fraserův těžký hvězdný kalibr a hlavně nadčasovost tématu. Skotskému režisérovi Tomu Vaughanovi se ve vyprávění podařilo vyvážit vědecké bádání s napínavým sháněním peněz i dávkou nezbytného sentimentu. Díky tomu vznikl nečekaně nehollywoodský snímek, jenž mimo jiné ukazuje, jak podobné lékařské výzkumy vznikají a jak jsou financovány. (Febiofest)

(více)

Recenze (89)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

A víte co, mně se to docela líbilo. Těžké rozhodnutí není bůhví jak geniální film, ale má silnou dvojku Ford, Fraser, která když do toho bouchne, tak se dějí věci. Jen je zvláštní, že jsem o té nemoci v životě neslyšel a najednou ve filmu vidím takových nemocných dětí, kteří ji mají. Krom toho životní příběhy jsou na příběh stejně nejlepší. Není nic lepšího, než když Vám na konci filmu poví, že je podle skutečné události a představí všechny protagonisty, jak to s nimi dopadlo. Jasný, stoprocentní pravda v tom nebude, ale člověk ten příběh alespoň dojede do absolutního konce a nenechá diváka čekat k otevřenýmu konci, co scénáristi kolikrát mají tak rádi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $12,482,741Tržby Celosvetovo $15,540,000Tržby za predaj DVD v USA $6,006,001 //počet predaných kusov 306,282║ ťažká téma v takom decentnejšom podaní, v pohode film /60%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

No, kde zacat? Asi tragickym hereckym vykonom Brandana. Ten chlap by proste nemal hrat a tato rola, v ktorej by mal ucinkovat niekto lepsi ako len s herec so ziadnou mimikou a schopnostou vyjadrit iba dva pocity. Vsetko to bolo tak strasne prvoplanovane, sterilne, umele, bez stipky emocii a prepracovanosti. Je velka skoda, ze sa tohto filmu nechopil niekto schopnejsi, urcite sa z toho dalo vymackat viac. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

To byla zase kulervoucí ždímačka na slzy. Umírající děti to musí na hodně lidí zafungovat, i kdyby jinak film byl sebevětší kravina. Na mě to ale nefunguje. Brendan Fraser a Harrison Ford založej nadaci, kde se banda hipsterů snaží vymyslet nějakej zázračnej lék. Do toho se pořád opakujou nezbytně nutný fráze typu: "Kolik mojí dceři ještě zbývá času? - Dávám tomu tak rok, maximálně dva... - Tak to musíme s tim výzkumem pohnout." Je to strašná nuda a děj se dá odhadnout po 3 minutách. Pro mě naprosto prázdnej film, na kterym stojí za zmínku snad jenom Harrison Ford, kterej svou postavu poněkud výstředního a věčně nasranýho doktora zahrál celkem dobře. Jinak Brandan Fraser je herec béčkový (možná spíš céčkový) kategorie a tady svůj stín nijak nepřekročil. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nikdá jsem neslyšel o Pompeho chorobě, ani o Johnu Crowleym či doktoru Stonehillovi. Jejich odkaz se však stal nesmrtelným, a tak po něm musel sáhnout Hollywood (pochopitelně). Sáhla po něm televizní stanice CBS, která se tímto vydala do neprobádaných vod s velkými rybami jako WB nebo 20th... Televize jde z filmu cítit téměř polovinu stopáže, místy dokonce atakuje pomyslnou hranici Hallmark feelingu. Nicméně herecké obsazení je jedním z mála aspektů, které na televizní vzezření dávají zapomenout. Příběh napsal sám život, ten tedy komentovat nehodlám, musím však říci, že jsem se docela bavil. Harrison Ford to stále ještě umí a Brendan Fraser taky, když chce. Když sečtu klady a zápory spolu s tím, co ve mně film zanechal, tak sahám na průměrné hodnocení. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s nedávno zhlédnutým My Sister's Keeper. I když jsou oba filmy o něčem jiném, něco je spojuje - umírající dítě/děti a snaha jejich rodičů je zachránit. Jenže zatímco to v My Sister's Keeper funguje, má to tu správnou atmosféru a příjemné obsazení, tady, ať jsem se snažil sebevíc, jsem neměl ten správný pocit obav o dětské hrdiny. Protože kdykoliv se něco stalo a měl jsem mít strach o ty malé, jsem nic necítil (a navíc se to převážně do pěti minut vyřešilo). Chyběl mi zde takový ten pocit beznaděje, který jsem zažíval právě u výše zmíněného filmu. Navíc, s takovýmhle obsazením jsem čekal víc. Fraser nebyl zas tak špatný, Ford byl dobrý, ale tady prakticky hrál jen v dvou polohách (klidný a naštvaný). O Keri Russell naopak můžu říct, že mě příjemně překvapila. Suma sumárum je Extraordinary Measures průměrným dramatem se silným příběhem a ještě silnějším (ale bohužel promarněným) potenciálem. Ano, potenciál to fakt mělo… ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžká rozhodnutí mohou děkovat především dvěma skutečnostem - že se mohou opřít o vděčnou větu "Natočeno podle skutečné události", a hlavně tomu, že si v nich chtěl zahrát Harrison Ford, který, jak už to bývá, je opět perfektní. Asi nikdy se však nepřestanu ptát, kdo a na základě čeho do tohohle filmu obsadil Brendana Frasera. Vždyť on je od dob Mumie herecky naprosto bezradný a ztracený, probůh... A to jak ve vážnějších filmech, tak v "komediích"... A tady takřka nesleze z obrazu. Au, au. Dovedu si představit, že jiný, lepší herec, by spolu s Fordem dokázal vytvořit dvojici, která by z Těžkých rozhodnutí mohla udělat film ve stylu Čas probuzení. Klidně. Ale takhle ne.__P.S. Dětská hrdinka byla taky výborná a její první setkání s dr. Stonehillem je nejlepší moment celého snímku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po krátkom úvode s chorými deťmi, ktoré majú vzácnu a nevyliečiteľnú nemoc som si myslel, že viem presne, kam bude film smerovať a zvlášť nadšený som nebol. Našťastie potom film rýchlo zmenil kurz a s príchodom H. Forda sa príbeh zaostril výhradne na výrobu a testovanie lieku i ťažký boj okolo jeho financovania. Fraser skôr priemerný, Ford je so svojou postavou nervovo nestabilného doktora podstatne vďačnejšia postava. Pri sledovaní som si často hovoril, že už poriadne zostarol. Kde sú časy živého a bojovného Indiana Jonesa? Občas je fajn vidieť film, ktorý dokáže naliať trochu optimizmu, pretože smutných osudov vídame na obrazovkách denne. Napriek tomu tu stále sú iné choroby a iné deti, pre ktorých liek zatiaľ neexistuje. Potrebujeme takých doktorov a celkom určite aj tých hajzlov s peniazmi... Slabšie štyri. 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Brendan Fraser sice hraje přímo strašidelně, ale kupodivu možná právě díky ústřední dvojici Fraser / Ford film funguje. Neříkám samozřejmě že se jedná o kdovíjaký skvost. Navíc kdo viděl Je to i můj život, tak může v klidu odečíst hned na začátek jednu hvězdičku. Přesto Těžká rozhodnutí není třeba posílat hned do kytek. Předně bych uvedl že tento film zase tolik na city diváka neútočí a myslím si že dokázal vytvořit celkem solidní atmosféru, hlavně co se týče problematiky takto vážné nemoci. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Těžkému rozhodnutí jsem se vyhnul já, to když mě dneska po obědě napadlo zapnout televizi. Po teleshoppingu a záznamu měsíc starých závodů jsem narazil na Harrisona s Brendanem a bylo jasno. Dobře zvládnutý film o divácky neokoukané nemoci, jehož nejsilnější stránkou je hudební vkus doktora Stonehilla. Ohranost příběhu šílence se zoufalcem, kteří dvě hodiny buší hlavou do zdi až z toho na mě doma padala omítka, má sice devět bodů z deseti, ale vyváží to úroveň citového vyděračství. O něm totiž nemůže být ani řeč, protože děti se ve filmu objevovaly tak minimálně, že to chvílemi vypadalo, jakoby Ford vymýšlel lék přímo pro Frasera. No a teď zpátky k programu, určitě bude nějakej vocas vařit nebo tak... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasicky natočený film so sprevádzajúcim sloganom "podľa skutočných udalostí". Je to vlastne to jediné, čo vás na filme môže zaujať, pretože réžia aj herecké výkony sú rutinné a iba sa pdoriaďujú dôležitému posolstvu filmu. Dozviete sa , ako to chodí v americkom farmaceutickom priemysle, ak máte nápad, hlavu a chcete ho presadiť. Vzhľadom na to som sa pri filme nenudil a nechápem jednohviezdičkové hodnotenia, ono to ani nebolo tak prvoplánovo slzotvorné. Čistý priemer. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrné drama, kde zvedne pozornost hlavně to, o čem film vlastně je. Postižené děti nemocí, na který není lék.. Ve filmu s vinikajícím H.Fordem ho nakonec najdou a film končí šťastně.. Vzhledem tomu, že jde o děti, tak happyend na místě... Jen škoda, že film střídá lepší scénky se slabšími (nudnějšími) chvilky...60% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ocenil by som prvé desiatky minút snímku, kde sa zoznamujeme s jednotlivými postavami a ich motívmi. Celá táto časť patrí k tomu lepšieme, dopomáha k tomu pokľudná hudba a používané stmievačky medzi scénami. Neskôr začne film skĺzavať do nekonečných rokovaní s byrokraciou, firmami a sponzormi dobrý azda k životopisnému filmu o vynálezcovi správneho lieku a stráca svoj počiatočný drive. V konečnom efekte tak vzniklo zaujímavé, jednoduché, ale priemerné dielo na tému, ktorú málokto pozná. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film inspirovaný skutečnou událostí natočený podle knihy The Cure od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. Čekal jsem ne moc veselý snímek, rozhodně je to film o vážné věci, ale i v této složité situaci ve které se ocitá otec dvou postižených dětí, se najde pár úsměvných scén. Já být otcem postiženého dítěte, asi bych to psychicky neunesl. Vím však, že lidé jsou silné bytosti a udělají vše pro své příbuzné i přátele. DIALOG : AILEEN CROWLEY ( Keri Russell ) - Tak kolik jsi mu slíbil ? JOHN CROWLEY ( Brendan Fraser ) - Pět set. A. CROWLEY - To není tak moc. J. CROWLEY - Tisíc. A. CROWLEY - Tak pět set nebo tisíc ? J. CROWLEY - Pět set tisíc..... Dvě děti Johna a Aileen mají Pompeho chorobu což je genetická vada a způsobuje svalové oslabení. John dělá vše možné aby děti zachránil. Zakládá nadaci Pompeho choroby a slibuje doktorovi Stonehillovi ( Harrison Ford ) pět set tisíc na výzkum a výrobu léku. Dva " archeologové " zde rozpoutávají koncert emocí, beznaděje a radostí. Zatímco arogantní chování Dr. Stonehilla vyvolává úsměv a antipatie, chování a obrovská, někdy i beznadějná snaha Johna Cromwela vás nutí brečet. Hodně emotivní snímek. Ve filmu zazní mimo jiné i Hush od Deep Purple http://www.youtube.com/watch?v=eLzqQupzzmA&feature=related , Change the World od Erica Claptona nebo Truckin skupiny Grateful Dead. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Průměrná známka za průměrný film. Četl jsem tu špatná hodnocení Fraserova výkonu, já ovšem naopak považuju Frasera za jediný kladný bod celého snímku. Klišé ve filmu se nerovná klišé v životě, ovšem v Extraordinary Measures právě tohle klišé vyčnívá nad ostatní nedostatky filmu. Prvoplánové hraní na city diváka by se dalo překousnout, kdyby bylo napsáno míň očividně. Po řemeslné stránce se mi fakt líbily některé kamerové záběry, ovšem velice brzy byly zapomenuty pod nádavkem emočních ataků, a tak se holt tenhle prvoplán nevydařil dle mých očekávání. Věřil jsem opravdu v nehollywoodský film, nepodařilo se, nevadí, jedeme dál. Ztrátou času bych ovšem EM nenazýval, koukat se na to skutečně dá a skutečně místy i baví a místy i s hrdiny soucítíte. [DVD] ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ford v roli, která mu přesně sedne a příběh ze života, který si jen tak nevymyslíte. Tyhle filmy prostě můžu. A myslím si, že by ten lék, fakt měl mít růžovou barvu, ale takovou tmavší, protože "světlejší je pro mrňata" :-) Tohle napsal "život" moc hezky a Tom Vaughan to velmi dobře přenesl na plátno/ obrazovku. 8/10! (trochu se divím tak nízkému hodnocení?) ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tohle me melo dojmout, nebo dokonce emocionalne rozsekat? Jedine co mi udelalo radost je fakt, ze Harrison herecky valcuje vsechny ostatni i pres svuj pokrocily duchod. 4/10 ()

Související novinky

Tak kdy bude další díl?!

Tak kdy bude další díl?!

11.01.2010

Spidey, Indy, Wolvie a Spockie – ti všichni chystají návrat. Kdy se jich ale dočkáme? Začněme jistotami: studio Paramount Pictures oficiálně stanovilo datum premiéry Star Treku 2 na 29. června 2012.… (více)

Reklama

Reklama