Reklama

Reklama

Když se maloměstská dívka jménem June na letišti seznámí s tajemným cizincem, má pocit, že našla muže svých snů. Roy je ale tajný agent, který na sebe vzal nelehký úkol chránit geniálního vynálezce Simonse, jenž vyrobil baterii, která se nemusí dobíjet. Proto je Simons cílem obchodníků se zbraněmi. A Roy jim stojí v cestě. Hned na začátku spadne letadlo s Royem a June a oni jediní pád přežijí. A pak už se rozjíždí nekonečná honička, kdy June zjistí, že je pro lásku schopná dělat neuvěřitelné věci, a Roy jí v tom výborně sekunduje. Rozjíždí se superakční podívaná, kdy se tento pár vyhýbá kulkám v Bostonu, skáče po střechách v Rakousku a na motorce ujíždí před býky v Seville. Nepřátel je ale daleko víc, a tak se June se Simonsem octnou v zajetí obchodníků se zbraněmi a je jen na Royovi, aby je zachránil. Akce se ale úplně nezdaří a Roy skončí postřelen v hluboké řece. Na hladinu se už nevynoří... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 050)

POMO 

všechny recenze uživatele

V 90. rokoch to mohla byť hitovka. Dnes to pôsobí ako film, ktorého sú Mr. & Mrs. Smith sviežím remakom (a nielen preto, že si to v ňom dvojica aj rozdá). Mangold zvláda dobre dynamiku, akciu a vie pracovať s hercami, ale pre tento žáner je staromódny. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Živá reklama na scientology a paní s výrazem chcípajícího káčátka slibovali neuvěřitelnou jízdu! A místo toho se tenhle film přede mnou skoro dvě hodiny impotentně převaloval, jako frigidní romská prostitutka před obtloustlým Němcem. Opravdu jsem ne(u)věřil! Tomík Zábavníplavba by potřeboval nový audit, protože takovým engramem mohl pana Hubbarda akorát tak nasrat... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Klasickej měňák. V jednu chvíli máte chuť řvát "ještě jeden, ještě jeden" a po chvíli zase, pískej konec, pískej konec." ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mission: Imbecile 3,5. Ľahko zabudnuteľná jednohubka. Niekoľko solídnych (prvá automobilová, bitka vo vlakovej kuchyni, španielske finále) a niekoľko rutinných akčných scén zlepených chabou, zúfalo predvídateľnou zápletkou. Takmer nulová chémia ústrednej dvojice, nevýrazní lotri a nefungujúce komediálne prvky. Tempo tomu dáva hlavne Powell. Aj na tie 3* musím prižmúriť jedno oko. 5/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ozvěna devadesátých let a definice ‚letního filmu‘. Zápletka z ranku primitivních, přepálené akční scény a hlavně fungující ústřední duo. Cruise hraje sám sebe, takže v té odlehčené atmosféře působí zábavně v tom správném smyslu, a Diaz zase dokazuje, že zahrát naivní uječenou blondýnku není jen tak. Škoda té předvídatelnosti, resp. tušení, že vás ten film ničím nepřekvapí. John Powell nejlepší od Bourneova ultimáta. 3 a ½. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film,, který ničím neurazí, ale ani (skoro) ničím nepřekvapí. Cruise už má za sebou řadu lepších spektáklů, Diazová taky pár. Na sobotní večer to ujde... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $117miliónovTržby USA $76,423,035Tržby Celosvetovo $261,780,627Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,773,179Tržby za predaj DVD v USA $23,112,700║ Scenáristické vákuum, pri ktorom sa fakt nedá ani chvíľu rozmýšľať nad dejom a len nezáväzne sledovať tú aspoň zábavnejšiu časť filmu a to akciu, či nejaké tie zábavné gagy. Tom Cruise ešte celkom zvláda svoju úlohu aj keď na svoje lepšie časy sa nechytá ani z ďaleka, horšie dopadá jeho partnerka Cameron Diaz, tá je čistý otras, kde ani kilo make-upu nezahľadí jej vzhľad, neskutočne je to vidieť na jej očiach ako strašne za pár rokov zostarla, na takéto úlohy vábivých žien už dávno nemá. Režisér James Mangold sa vracia opäť k svojej rutinérskej práci, škoda. Plus na taký rozpočet to je dosť veľké bezvýznamné fiasko. /videl v kine: 60%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut má víc akce než třetí Mission: Impossible a víc romantiky než všechny letošní rom-com rychlosplašky. Pak to, za vydatné pomoci thymolinových úsměvů hlavní dvojice, začne jet z kopce... raketovým tempem! Naštěstí to není sjezd do průšvihu, spíš o dvě dekády zpátky, kdy se over the top vyskytoval jen v hyperbolických akčních filmech a vymírajících screwball komediích. Tohle má kus od každého, přičemž Mangold se za kamerou pohybuje s elegancí a staromódností člověka, který pamatuje doby, kdy Cary Grant vozil v autě leoparda. Z dokonalé iluze vás vytrhne snad jen pár digitálních triků (a taky pár digišumů v nočních scénách... použití digitálního materiálu taky filmu trochu upírá na pompéznosti, ale tu zas dohání John Powell v reprácích), ale když přistoupíte na to, že jde jen o zábavu, nikoliv o osud světa nebo hrdinů (ti vám nejsou lhostejní, jen prostě předem víte, že jim nic a nikdo neublíží), zjistíte, že tenhle film neztrácí výkon v celém spektru otáček... a zabrzdí až pár minut po závěrečných titulcích. P.S. Cameron je sexy a Tom je bůh ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Toto kinoleto to pozorujem asi najmarkantnejsie. Bud som sa zhladiska vnimania filmu definitivne zasekol v teenage veku, alebo naopak, uz zacinam byt stary. O co viac som bol trailerom "odradovany" z chuti vidiet cely film, o to viac som si vychutnal regulernu celovecernu verziu. Od uvodnych minut som nastupil na linku "back to the edge of 80´s - 90´s" a s usmevom som vystupil z tohto mixu akcie a komedie az s chytlavym songom v zaverecnych titulkach. Mangold a spol (za vyrazneho prispenia Powella) vytvorili film, ktory by som si osobne predstavoval ako odpoved nejakeho studia v roku 1995 na Cameronov flak True lies z roku 1994. Vediac, ze hoc dokonalost spominaneho nedosiahnu, aspon uspesne obslahnu cely koncept, ktory naspat (resp. dopredu) v roku 2010 posobi ako vyrazne pohodova tequila v zaplave umelych splaskov z automatu. Spominany koncept je v svojej jednoduchosti ucinny. "Over the top" sceny v mojom pohlade spolahlivo uvedu do modu a pravidiel hry predkladaneho konceptu, v ktorom som si mix velmi dobrej akcie, spravne casovaneho humoru ale i fungujuceho iskrenia medzi hlavnymi predstavitelmi s radostou vychutnal aj napriek faktu, ze v detailoch na tvar ustredneho dua zub casu neoklames. Apropo nacasovanie -> ta nonsalantna hrava elegantnost funguje nielen na poli humoru, ale vyborne graduje aj spominanej akciu v previazani s hudbou. A na tvrdenie, ze tento film by sa mozno uzivil v dekade 90´s, ale v sucasnosti nema sancu a nema tu co robit, odkazujem iba jedine. Nechajte si svojich Iron Manov, A-Team a spol., ja si s radostou beriem Toma s Cameron. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dělá to bum, prásk i vžúúúm a postarší Barbie s postarším Kenem tam dělají mlask mlask. A to vše se děje celkem stylově, v devadesátkovém hávu a s výtečným nápadem sledovat vše z pohledu June a nikoli Roye. Škoda jen velké nevyrovnanosti jednotlivých scén a Cruise. Není sice zlý, ale do téhle polohy by sedl spíše Ben Stiller. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nic převratného, ale neurazí to. Na akčních scénách je vidět, že James Mangold rozumí své práci a ta honička s býkama byla vážně povedená. Vtipné to není skoro vůbec a herci jsou špatně vybraní. Tom Cruise je takovej nepřirozenej a Cameron Diaz to prostě blbě zahrála. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ideální letní popcorn. John Powell je současný král filmové hudby. Cruise s Diazovou výborní. A spolu s Kick-Ass nejlepší akční scény letošního roku. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, nakolik je ZATÍM SPOLU, ZATÍM ŽIVI (2010) svorně přijímáno jako návrat o dekádu až dvě zpátky, jako potenciální odpověď na PRAVDIVÉ LŽI (1994) či PAN A PANÍ SMITHOVI (1996, seriál). V rámci zacílenosti na určitou diváckou skupinu se nemůže více jednat o dobově příznačnější projekt, jelikož na místo oslovování mužského a ženského publika stejnou měrou (popř. je pánům dávána přednost) jde o ryzí chick-flick, čemuž je přizpůsoben jak přístup k žánru, tak i forma celého díla. Protože je vše uzpůsobeno pohledu a vnímání hlavní hrdinky, jsme tak z valné většiny scén omezeni na ni, co se týče informací ve vyprávění, upřednostňována je osobní rovina nad tou pracovní, dominují scény vzájemného jiskření mezi představiteli na úkor akce, která se odehrává v elipsách (výpustkách), dílčí i cílové body jsou rozmělňovány... Tak by se dalo pokračovat i v případě stylu, kdy hudba rytmizující dění je spíše rozverně hravá než akčně dravá, kamera se opájí tím, co je potěchou spíše pro ženské oko (lokace se střídají jako exotické dovolenkové destinace) a ostrost záběru a práce s více plány odpovídá pohledu hrdinky, intenzita zvuku je určována jejím stavem a umístněním v prostoru. Závěr výše zmíněné jenom stvrzuje, a tak jde o další z řady současných snímků, které jsou určeny ženskému publiku, které jinak podobné žánry příliš nemusí (STMÍVÁNÍ, SEX VE MĚSTĚ...). Vlastně se nejedná o žádné žánrové experimentování, na jaké je člověk u Mangoldových neambiciózních titulů zvyklý, i když je pohled na špionážní akční thriller odlišný od předchozích souputníků, ale v rámci oslovování konkrétního diváckého spektra jde o zdaleka nejzdařilejší titul (nejenom ze zmíněných). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Věci mají občas svůj důvod..... Film o několika dramatických týdnech v životě agenta Millera, jenž musí agenturu zbavit krys a navzdory všem okolo létajícím kulkám políbit svoji novou lásku! Duševně nestabilní, paranoidní, násilný a nebezpečný agent T.Cruise kosí nepřátele a s vážnou tváří ,,cedí“ vtipný průpovídky, aby lehce zparodoval (ale nezesměšnil) superhrdinské vlastnosti tajných agentů. C.Diaz je husa, která skočí na ,,špek“ každýmu, kdo si řekne..... no tak lidi – JE TO JEN FILM, v normálním životě to tak nefunguje! Biják na pohodu a odpočinek po celonočním fárání jako dělaný! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem vypravěčem banálních historek typu: ,,letěl jsem v letadle s mrtvými piloty..“. 2.) Dokážu v absolutní tmě rozebrat bombu za pomoci špendlíku (zavíracího) a mentolek. 3.) Nevím, proč bych u sebe neměl nosit monočlánky. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise a Cameron Diaz = SKVĚLÝ VÝBĚR. Už dlouho jsem se takhle nepobavil. Parádní akční a také vtipné scény. FILM NEMÁ CHYBU! SUPER !! Klaním se Tomu Cruisovi, že ve svých 48 letech vypadá na 30 let. Čeští herci, vezměte si z něho příklad. Např. Miroslav Etzler ve věku 45 let, vypadá jako Tomův dědeček! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Akční nářez! Akční scény byly přehledné a geniálně vymyšlené a propracované, takové jsem už dlouho nikde neviděl! Mezi Cruisem a Diaz to opravdu jiskřilo. Tom byl správné cool a Cameron zase správně střelená. Musím ještě pochválit hudbu Johna Powella, která byla vynikající. Dám si na Johna pozor a budu ho asi vyhledávat. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

The MAN of GOLD in the world of yesterday. Knight and Day je návštěva z minulého století- s jiskrou dávno zapomenutých dialogů, s herci, kteří své thymolinové tesáky zubili už na začátku devadesátek, se staromódní atmosférou stylových zabijáků a nadpozemských agentů, se slovními přestřelkami, nevinným škádlením a sváděním. Stroj času čeká: řídí Tom Cruise, mimozemšťan, který mládne před očima. ()

Související novinky

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

12.06.2010

Postava plešatého, chlupatého a tančícího „tlustého parchanta“ Lese Grossmana byla pravděpodobně to nejvtipnější, co nabídla Tropická bouře. Tom Cruise vklouzl do masky fu**ujícího producenta i pro… (více)

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Cruise v Hobitíně? Cože?

Cruise v Hobitíně? Cože?

30.08.2009

Nejdřív seriózní informace: následujícím filmem Toma Cruise bude prozatím nepojmenovaný špionážní thriller, předtím známý pod názvem Wichita. Tom si v něm zahraje agenta, který se prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama