Reklama

Reklama

Film natočený podle stejnojmenného románu Mordecaie Richlera vypráví nezapomenutelný příběh Barneye Panofskyho (Paul Giamatti), obyčejného muže žijícího neobyčejný život. Se svou první ženou Clarou (Rachelle Lefevre), nespoutanou rusovlasou dračicí, prožívá Barney krátký bohémský románek. Jeho druhou manželkou se stává slečna P. (Minnie Driver), upovídaná židovka, která má velkou zálibu v nakupování. Na jejich společné svatbě ale Barney poznává třetí ženu svého života, a to Miriam (Rosamund Pike), opravdovou lásku a později i matku jeho dvou dětí. Pestrým životem provází Barneyho i otec Izzy (Dustin Hoffman). Další důležitou linií příběhu je kromě tří Barneyho manželství i záhadné zmizení přítele Boogieho. Policie podezřívá Barneyho z vraždy, ale nemůže ho usvědčit. Celá záhada je objasněna až na konci příběhu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

venison 

všechny recenze uživatele

Barneye Panofskyho budete nenávidět a budete ho milovat.. Barney je sobecký alibista a floutek, který si neváží žen, dokud nepotká svou femme fatale.. Paul Giamatti má nádhernou roli, kterou jako vždy ztvárnil bravurně.. Krásná Rosamund Pike se zde blyští jako naleštěný diamant.. A Dustin Hoffman opět ukázal, že si opravdu dokáže střihnout roli otce, za kterého je potřeba se stydět.. Kdo má rád "americký" nehollywoodský film, jen do toho :-))) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočná produkcia to nebola, obával som sa dĺžky, ale príbeh to nie je zlý, ani nudný. Spoznáme dlhé obdobie života jedného so všetkými úspechmi a kopancami, ktoré dostával a hlavne rozdával. Trochu mi vadilo pri pohľade na hlavného hrdinu, že účelom filmu je povzbudiť guľatých nevzhľadných chlapov, aby to skúsili aj s katalôgovými ženami, ktoré sa im kľudne aj ponúknu, okrem tej jednej osudovej. Ale aj tak, keď sa schyľovalo k posteľnej scéne, cítil som sa trápne za celé mužské pokolenie, našťastie to strih ukončl včas. Zvyšok je fajnovo natočená zmes životopisu, drámy a dokonca aj krimi a pekným záverom. –––– Prvýkrát v živote som vážne a nenapraviteľne zaľúbený. –––– Vzdal som sa niekedy, keď išlo o teba? Tak prečo si myslíš, že s tým začnem teraz? ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Paul Giamatti zase jednou naplno ukázal svůj herecký talent a odvedl skvělou práci, když zahrál postavu Barneyho, jenž má trochu problémy se ženami, se sebou samým a se životem. Film neustále balancuje na pomezí komedie a dramatu a daří se mu zůstat pořád dostatečně přesvědčivým a silným filmem, kdy v závěru dovede zasáhnout. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Židovská komedie plná židovské tématiky, židovských praktik a úplně ne tak klasických židovských vtipů, na které jsme, my nežidi, zvyklý. Je to tady samej pesah, šabat a bůhví co ještě a ještě k tomu se na filmu podílela celá řada známých herců. Pro mě trošku nepochopitelně, ale svoje fanoušky tenhle film asi mít bude. Mě ani ne. Byla to vcelku nuda. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem velmi půvabný film, pro který právě teď mám větší pochopení, než kdy jindy. Barney Panofsky hledal ženu. S první mu nevyšlo načasování, s druhou až moc a u té třetí udělal ve slabší chvíli chybu. Ano, byl to muž a muži jsou jednoduchý prasata a ženy vždycky chtějí něco extra, než co právě mají, takže když to dáme dohromady, muži to udělají, ženy si stěžují tak dlouho, dokud jim společensky není umožněno to udělat. Já tenhle film vidím jako poctu obyčejnému životu, takový, jaký je. Ve všech ohledech skvělá adaptace knihy, která mě zlákala k tomu si přečíst něco od jejího autora. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Jake Hoffman ztvárnil Barneyho (Paul Giamatti) syna a Dustin Hoffman jeho dědečka. Ve skutečnosti jsou však ve vztahu otec a syn. (Terva)
  • Dustin Hoffman a Paul Giamatti se již jednou před kamerou setkali, a to ve snímku Chladnokrevně (2003). (Terva)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama