Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Toj 

všechny recenze uživatele

Možná to není zcela na pět hvězdiček, ale musím dát, protože tenhle seriál se dokázal úžasným způsobem vzchopit. Původně seriál se zajímavým nápadem, který ztroskotával na některých hloupostech a hlavně na skutečnosti, že mezi blackoutem a naplněním viděné budoucnosti je spousta času, který se vyplňoval odpornou vatou.. Ovšem jak se sériál chýlí ke konci, tak přináší mnoho zajímavých a překvapivých zvratů a úžasným způsobem pracuje s různými flashbacky, které odhalují mnoho zajímavého a zároveň se už naplno využívá toho potenciálu s budoucností, minulostí, prollínámím atd. Na škodu je hlavně, že se to tak parádně nerozjelo hned v první polovině série. A pak lze vyčítat jistou překombinovanost a formální onanii. Pokud to však zasadím do kontextu podobně laděných seriálů jako Fringe, The V atd. (tedy seriály s jistou sci-fi tématikou, které nejsou příliš kvalitní a snaží se těžit z napodobování inovativních starších bratříčků - například z Lostů, BSG...), tak dojdeme k tomu, že Flashforwards mezi svými chorými vrstevníky jasně vítězí... ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Po prvních deseti dílech jsem příjemně překvapený. Až na nějaký ten díl, kdy to bylo o něco slabší. A tak jestli se o tomto seriálu mluví jako o nástupci za "Ztraceni", tak myslím, že to bude důstojný nástupce. Zatím tedy 80% EDIT: Po skončení seriálu zvedám hodnocení na 5*, protože si to určitě zaslouží. Je velká škoda, že nebude pokračování. ()

Reklama

Greg 

všechny recenze uživatele

“On October 6, the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds, the whole world saw the future. Výborný námět, výborná zápletka, skvělé obsazení, velmi dobrá hudba. To je jen stručný popis skoro dokonalého seriálu. Každý díl přinese divákovi další kousek zamotané skládanky a hlavně několik dějových zvratů, které čeká asi málokdo. Všechno ústí v neuvěřitelně napínavý a překvapivý sled událostí, takže jsem se po konci každého dílu těšil na začátek dalšího dílu a s každým dílem jsem čekal, co tvůrci připraví na závěr tentokrát. Výbornou zápletku podporují také skvělé herecké výkony, nejsympatičtější mi připadaly postavy Marka a Janis, ale výborně zahraných postav tam bylo víc. Celý seriál korunuje výborný (a taky trochu otevřený) konec. Škoda, že se zatím nechystá pokračování seriálu, ale na druhou stranu by se s dalšími sériemi kvalita seriálu snižovala... ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Po prvej (a poslednej) sérii (50%): Veľmi neúprimný seriál. Televízia abc pôvodne priniesla Flashforward ako náhradu za končiaci LOST, no tvorcovia sa k nemu postavili úplne ľahkovážne. Musím však uznať, že začiatok bol skutočne pôsobivý a veľkolepý a preto som sa počas prvých dvoch častí tešil na množstvo zápletiek a záhad, ktoré sa z tohto nápadu dali vyťažiť. Nestalo sa- verím tomu, že tvorcovia vymysleli len úvod, načrtli si záver a zvyšok chceli vyplniť vatou tak, aby si to divák nevšimol. Ja sám som to prvých sedem častí toleroval a čakal som na rozbeh, no tento neprišiel až do posledného dielu. Každá časť je potom len pomalým pátraním agentov FBI, ktorí však vyzerajú ako paródia na samých seba, pretože nič, čo robia nedáva logiku (napr. oslobodia nejakého starého nacistu len aby im povedal vec, ktorú si musel všimnúť každý tretí človek- že pri výpadku popadali vrany), správajú sa ako malé deti a nechajú sa čímkoľvek vyprovokovať. Dialógy sú často krát tak zlé, že svojou lacnosťou a patetickosťou až urážajú, pretože žiadna postava na svete by nedokázala konať a hovoriť tak, ako postavy vo Flashforwarde. Herci sú na tom o čosi lepšie. Ak si odmyslíme niektoré otrasné repliky, ktoré im scenáristi vkladajú do úst, sympatický sú John Cho (ten slušnejší zo Zahúlime, uvidíme), Dominic Monaghan (feťák Charlie z LOST) a menej známa Christine Woods. Najhoršie je na tom Joseph Fiennes na ktorého som sa zo začiatku tešil, no po pár častiach som si uvedomil, že sa len hlúpo pozerá a všetky vety hovorí priškrteným "cool" hlasom, čo začne byť po čase hrozne otravné. Chvalabohu, že si tieto nedostatky všimli aj diváci v USA, Flashforwardu klesla sledovanosť a druhá séria už nebude- to by som pravdepodobne šiel s hodnotením ešte nižšie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Specifičnost Flashforwardu je v jeho „hledání sebe sama“. Tvůrci hned několikrát naprosto zásadně změní styl, koncept, žánr, přístup k postavám, tempo vyprávění... No prostě vše, což má za následek značnou rozháranost celku, která ústí do podoby, kdy vám může sednout začátek, ale už ne zbytek a naopak. To je ostatně i můj případ, opravdu vynikající a strhující to pro mne začíná být až od dvanácté epizody, kdy se to překlopí v adrenalinem nabitou hru kočky (aka osudu) s myší (aka lidmi i lidstvem jako takovým). Navzdory geniální premise se samotný dopad oněch 137 vteřin na lidstvo, víru, vědu, vše co známe vlastně vůbec neřeší. Je to opravdu jen premisa, nečekejte žádné vymazleně promyšlené nadčasové hrátky s časem, tohle není 12 opic, ale "pouze" popcorn pro davy naplňující škatulku „velkorozpočtový spin-off Lostů“. Předčasné utnutí ze strany studia je pro tvůrce taková z nouze ctnost, jelikož se to díky tomu nestačí přejíst ani vyčerpat, na druhou stranu je kvůli tomu závěr samotný sice ucházející, ale rozhodně diváka spolehlivě „nasírající“. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama