Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Hild 

všechny recenze uživatele

Někdy nemůžu pochopit, co by diváci ještě více chtěli. Když se podívám, kolik jiných o mnoho slabších seriálů tam má nějakých 8 řad a tento nadějně vypadající seriál musel kvůli sledovanosti skončit po první sérii. Výborný námět, který tady ještě nebyl. Pilot je hned po ztracených pro mě nejlepší pilot seriálu, který jsem kdy viděla. Říkala jsem si, tohle zkrátka musí být hit. Nemohla jsem uvěřit, že byl seriál zrušen, zvlášť po takovém nabušeném finále. Škoda. Ale na druhou stranu si říkám, nebo se ptám, mohl by se vůbec tento příběh rozvíjet někam dál? Třeba je dobře, že seriál má jen 22 dílu, protože kdoví, co by se ze seriálu stalo pak. Tak si alespoň můžu říct, že jde o vskutku kvalitní seriálový počin. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Specifičnost Flashforwardu je v jeho „hledání sebe sama“. Tvůrci hned několikrát naprosto zásadně změní styl, koncept, žánr, přístup k postavám, tempo vyprávění... No prostě vše, což má za následek značnou rozháranost celku, která ústí do podoby, kdy vám může sednout začátek, ale už ne zbytek a naopak. To je ostatně i můj případ, opravdu vynikající a strhující to pro mne začíná být až od dvanácté epizody, kdy se to překlopí v adrenalinem nabitou hru kočky (aka osudu) s myší (aka lidmi i lidstvem jako takovým). Navzdory geniální premise se samotný dopad oněch 137 vteřin na lidstvo, víru, vědu, vše co známe vlastně vůbec neřeší. Je to opravdu jen premisa, nečekejte žádné vymazleně promyšlené nadčasové hrátky s časem, tohle není 12 opic, ale "pouze" popcorn pro davy naplňující škatulku „velkorozpočtový spin-off Lostů“. Předčasné utnutí ze strany studia je pro tvůrce taková z nouze ctnost, jelikož se to díky tomu nestačí přejíst ani vyčerpat, na druhou stranu je kvůli tomu závěr samotný sice ucházející, ale rozhodně diváka spolehlivě „nasírající“. ()

Reklama

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Heroes (konkrétně pasáže "Hiro travelling in time") a Lostem. Ultra zajímavá zápletka, tuna záhad a hromada postav, z nichž polovina je záhadnější, než samotná hlavní zápletka. Ono to funguje, donutí to člověka hltat každý nový díl, ovšem čím více se blížíme ke konci, tím nepříjemněji se ozývá v hlavě nepříjemná otázka: "Tak kdy už sakra přijde tam boma?" Problém je, že tam žádná není. Ve víru konspiraci a ultratajných skupiny a organizací se slibná premisa ztrácí a nepřínáší nic, žádné završení, jen otevřená vrátka k další sérii, kterou už ani vidět nechci. ()

fremy 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má po Lostech dobře našlápnuto. Zahrávání si s časem a zdánlivá spletitost minulosti s budoucností mi nedělá problémy při orientaci v ději. Kladnými body je obsazení známých tváří a očekávání něčeho velkého... vždyť sami víme, co se nám stane 30. dubna 2010 ve 7:00h (SEČ) [4/29/2010 22:00 PT] ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Intenzivně napínavé, tajemné, dechberoucí, překvapivé, precizně natočené, hudebně podtržené (devátý díl ve znamení Boba Dylana a jeho úžasné Shelter from the storm), 50% herců na cenu Emmy, napínavě akční (přestřelka 5. dílu v parkovišti byla úžasná) a myšlenkově jedinečné. Mám jedinou otázku. Kde je ku*va druhá řada? ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • V několika prvních dílech seriálu můžeme vidět velký reklamní plakát v ulicích. Na něm je zobrazena společnost Oceanic Airlines, fiktivní letecká společnost vytvořena pro seriál Lost. (Amroth666)
  • Na začátku této epizody, když vidíme sestřih událostí, slyšíme v pozadí skladbu „Unthought known“ od americké kapely Pearl Jam, která vyšla v roce 2009 na albu nazvaném „Backspacer“. (Trajektt)
  • Dr. Olivia Benford (Sonya Walger) na začátku 4. epizody nazve Marka Benford (Joseph Finnes) "Shakespearem". Joseph Finnes ve skutečnosti hrál Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). (Silencia90)

Reklama

Reklama