Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná záležitost. Nevím, kdo mě štval víc, jestli Mark Benford nebo Joseph Fienes, ale oba mi nesedí. Jediný, na koho se dá dívat, je John Cho aka Demetri Noh. Nadějný námět pohřbívá jednoznačně scénář. Místo toho, aby seriál nadupali sci-fi akcí, rozebírají se tu lidská ''dramata'' ala kterej týpek mě teda nakonec bude píchat, potkám svou roztomile nablblou japonečku nebo ne či jak je možný, že sem se viděla těhule, když sem lesba? WTF??!! Co mi je do prdele potom?! Klidně všichni chcípněte na pravý neštovice, já chtěl vidět pořádně napínavý vyšetřování se spoustou skvělý akce, ne věčně ufňukanýho agenta nebo hrozně rádoby správňáckýho tatínka! Udělali z toho normální mix Melrose Place, Myšlenek zločince a Ztracených a vy jim to baštíte, až máte mastnou papulu a pak tu plácate mastný ohlasný žvásty. 3hvězdy čistě za nápad a Demetriho! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pár epizod v úvodu navnadilo, ústřední nápad stojí za to, ale po zhlédnutí celé první (a zřejmě poslední) série můžu říct dvě slova: promrhaný potanciál. To, co začne tak dobře, se postupem času změní v polonudnou nastavovanou kaši. Autoři pořádně neví co a jak, děj začíná čím dál tím víc nudit a přibývá momentů, za který bych autory nejradši odstřelil. Vlastně se sám sobě divím, že jsem to dokázal dokoukat. Čekal jsem aspoň obstojný zakončení, ale toho jsem se taky nedočkal. Konec je vlastně nekonec, pauza, nic... To mě teda dost naštvalo a díky tomu snižuju ještě o hvězdičku, ale co mě během celýho seriálu vytáčelo ještě víc byly ty neskutečně sračkoidní, po americku vyblitý, vedlejší příběhy, který tam byly jednak úplně k hovnu, ale hlavně byly neskutečně otravný (Aaron-Tracy, Bryce-Nicole-Keiko, těhotenství Janis,...). Celkově postavy nestojí za moc, Mark mi ke konci s těma jeho pohledama už lezl krkem (měl radši zůstat se Zajcevem v kašně ve Stalingradu :-)), zbytek osazenstva taky nic moc, nejoblíbenější byl asi "MCBP" Dementri a "Smíšek" Simon. V celkovým pohledu můžu říct, že se z toho nápadu dalo vytřískat mnohem víc, seriál za moc nestojí a nemůžu ho nikomu doporučit. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál měl rozhodně potenciál, který se ale nepodařilo jedinou sezónou, která mu nakonec byla dána, proměnit v ono pomyslné zlato. Už v první sezóně se to začíná dějově trochu moc rozjíždět, chce to být moc tajemné a místy to až připomíná mysteriózní hru "Ztracených", což je popravdě trochu unavující. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Možná to není zcela na pět hvězdiček, ale musím dát, protože tenhle seriál se dokázal úžasným způsobem vzchopit. Původně seriál se zajímavým nápadem, který ztroskotával na některých hloupostech a hlavně na skutečnosti, že mezi blackoutem a naplněním viděné budoucnosti je spousta času, který se vyplňoval odpornou vatou.. Ovšem jak se sériál chýlí ke konci, tak přináší mnoho zajímavých a překvapivých zvratů a úžasným způsobem pracuje s různými flashbacky, které odhalují mnoho zajímavého a zároveň se už naplno využívá toho potenciálu s budoucností, minulostí, prollínámím atd. Na škodu je hlavně, že se to tak parádně nerozjelo hned v první polovině série. A pak lze vyčítat jistou překombinovanost a formální onanii. Pokud to však zasadím do kontextu podobně laděných seriálů jako Fringe, The V atd. (tedy seriály s jistou sci-fi tématikou, které nejsou příliš kvalitní a snaží se těžit z napodobování inovativních starších bratříčků - například z Lostů, BSG...), tak dojdeme k tomu, že Flashforwards mezi svými chorými vrstevníky jasně vítězí... ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Shlednuto 15. dilu a s kazdym dalsim dilem moje hodnoceni klesa. Jeste po prvnich trech dilech bych nevahala dat pet hvezdicek, ale dej je cim dal kostrbatejsi, jak kdyby ten scenar vymysleli tyden pred natacenim a snaha vyvolat v divakovi pocit napeti je tak krecovita, ze si to vyslouzilo nejeden muj povzdech. Zachazi to tak daleko, ze uz me ani netesi se divat na Fiennesovu peknou tvaricku a zacinam byt i presycena jeho stale stejnym uprenym pohledem, kteremu jsem pred lety okouzlene podlehala :) ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)
  • Herci Jack Davenport (Lloyd Simcoe) a Sonya Walger (Olivia Benfordová) hráli dříve v seriálu se stejným názvem, ale nikdy se nesetkali. Jack Davenport v anglické verzi seríálu Párování (2000) a Sonya Walger v jeho americké verzi (2003). (ČSFD)
  • Na začátku této epizody, když vidíme sestřih událostí, slyšíme v pozadí skladbu „Unthought known“ od americké kapely Pearl Jam, která vyšla v roce 2009 na albu nazvaném „Backspacer“. (Trajektt)

Reklama

Reklama