Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 4
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 4

Recenze (619)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Vlezte mi na záda, Aj lav it! Zamotané, správně romantické, naivní, drsňácký. Elena se chová nelogicky jen málokdy(kromě toho, že ta koza nechce Damona, kterej je tak sexy, že chci objímat monitor), není to jen vymletá blbka a sakra, ikdyby to mělo trvat deset serií, já si na ten sex mezi Elenou a Damonem počkam! Oblíbená postava: Damon. Postava kterou nemam ráda: Pitomá Bonnie.-------------Začala jsem čtvrtou sérii, ale už sem jí nedokoukala. Sice si Elena s Damonem konečně zaskotačili, ale scénáristická bezradnost a hlouposti dělající hlavní postavy jsou trochu moc. Možná se vrátím, hodnocení tedy prozatím nechávám stejné. ()

Petrasuvicka odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem pár dílů a to se podle mě ani moc nedá. Naprostá vymejvárna mozku. Upír není ta krvelačná svině, ale sexy hošánek ze střední školy. Je to tak sladce naivní, pubertální jako Highschool Musical. Hrůza. Zlatá Pravá krev. Netvrdím, že je to kdo ví jakej výtvor, ale je tam aspon detektivní zápletka a je to pojato naturalisticky. Krev, mrtvoly, vraždy, sex. Tady k važdění div nehrajou Celine Dion. Tohle fakt ne. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No pravidelně seriál sleduju. Konec 3. řady byl velmi zajímavý a konečně se tam stalo něco pořádného, takže jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. Každopádně mám tendenci snížit počáteční hodnocení 5* na 4, jelikož se z toho pomalu začíná stávat nekonečný seriál, ale kvůli Damonovi nemůžu :P Sice je pravda, že v každém díle mě něco překvapí, ale už nemám takové nutkání některé díly vidět víckrát než jednou, což značí, že je to méně záživné a možná 4. řada a měl by být konec, ať se toho nepřejím a abych na něj mohla vzpomínat v dobrém:) 24. 5. 2013 - konec 4. řady: No tak je to tu, ač vše, co říkám výše a seriál stále sleduji a baví mě, už je to prostě o ničem a hlavně člověka vůbec neláká vidět některý díl víc jak jednou, jako třeba u Tbbt. Mohla bych tu vypsat vše, co se na seriálu pokazilo, co bylo ze začatku skvělé, ale naprosto výstižně to shrnuje komentář .maggie. Takže snižuju na 3,5*. Konec 5. série: No to si ze mě děláte ..... ??? Ne to prostě ne.... jako to mám čekat až do podzimu, abych se dozvěděla, jestli teda umřel nebo ho zase nějakým záhadným způsobem dostanou zpět jako postavy, se kterými jsme mysleli, že už se nikdy neuvidíme - viz. teď nám obživnul Alaric.. hmm super.. radši bych Damona teda... jako ty poslední dva díly byly fakt drsné.. nejprve umře Stefan - brečíte, pak se ho teda podaří obživnout tím, že chcípne většina z nich včetně Eleny a Damona - to nebrečíte, bo se přece mají dostat zpět, ale pak se všichni až na Damona a Bonnie dostanou zpět ze druhé strany a ti dva co jako??? Ruku v ruce šli bílé záři? - to už zase gebíte jak malí. WTF?? zase stoupá na 4,5* jak na houpačce fakt :D ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Odmítám srovnávání s Twilight ságou - to vykřikují lidé, kteří si buď za a) přečetli o čem VD je, nebo za b) zhlédli jeden či dva díly. S Twilight to nemá absolutně nic společného. VD mají svoje kouzlo, zvláště díky Ianu Somerhalderovi, který si roli záporáka vyloženě užívá, a co si budeme povídat, jde mu to moc dobře. Mohu ještě dodat, že jako seriál VD předčil knihy ve všech ohledech. Upíří deníky jsem četla a oproti seriálu to je opravdu brak. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý upíří seriál, kterému nechybí nic, co by měl takový seriál pro náctileté publikum obsahovat. Směs nepříliš drastického hororu a vkusné romance v jednom. Síla tkví nejenom v perfektně vybraném hereckém obsazení, ale na seriál je to také neobyčejně kvalitně zrežírováno s netuctovým scénářem, ale s lacinější výpravou. Těžko psát, jestli se v průběhu dalších řad dějově zamotá a vznikne z toho překombinovaný propletenec, jak už to nejednou divácky úspěšné seriály potkalo. Jsem připravený na všechny možné varianty scenáristů. Inspirace ságou Twilight zde určitě patrná je, ale srovnání bych se vyhnul. Seriál s filmem nelze srovnávat a v měření sil by měl film vždy navrch. Upíří deníky o svoje diváky mít nouzi nebudou. 60% ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Kevin Williamson zpočátku neměl o televizní adaptaci knižní série "Upíří deníky" spisovatelky Lisy Jane Smith zájem, protože se mu zdálo, že je příliš podobná knižní a filmové sérii "Stmívání". Nakonec si ale knihy přečetl a příběh ho zaujal: "Začal jsem si uvědomovat, že je to příběh o malém městě, o jeho podhoubí a o tom, co se skrývá pod povrchem." Williamson prohlásil, že příběh města bude hlavním tématem seriálu spíše než střední škola. (Mr.Hudson)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama