Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 4
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 4

Recenze (619)

villon17 

všechny recenze uživatele

Pro teenagery jak dělaný. Už dlouho jsem nezavadila o pořádnej upírskej horor, kde by se objevili konečně ti krvežízniví upíři v pravym slova smyslu. Samá láska láska láska, jo proč ne, ale nemusej to cpát i upírům. Aspoň že se tu netřpytěj, ty prsteny a kouzla jsou fajn upgrade, u klasiky jako česnek, zrcadla a svěcená voda ale mohli zůstat. Seriál mi nebude chybět, když ho nedokoukám, na druhou stranu ale má něco do sebe, pořád se tam objevuje někdo novej a nemusí se to točit pořád okolo jedněch postav. Když to srovnám třeba s True Blood, jednoznačně lepší už kvůli mnohem sympatičtějším hlavním hrdinům. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

O.C. meets True Blood. Po sedmi dopsavaď viděných dílech slabší průměr. Epizody jsou otřesně nevyvážené a chybí zde jakýkoliv náznak inovace ve věci upírské mytologie či příběhu samotného (černoška s „vidinami" je k smíchu). Hlavní hrdinka nijak nevybočuje z řady, to samé platí pro jejího miláčka. Ze všech postav tak (jak jinak) vede zlý bratr Damon, který i přesto nesahá, co se týče do stylovosti, frajerskému Spikeovi ani po kotníky. Snad první řadu někdy dokoukám... pokud toho budu schopen. ()

Reklama

Petrasuvicka odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem pár dílů a to se podle mě ani moc nedá. Naprostá vymejvárna mozku. Upír není ta krvelačná svině, ale sexy hošánek ze střední školy. Je to tak sladce naivní, pubertální jako Highschool Musical. Hrůza. Zlatá Pravá krev. Netvrdím, že je to kdo ví jakej výtvor, ale je tam aspon detektivní zápletka a je to pojato naturalisticky. Krev, mrtvoly, vraždy, sex. Tady k važdění div nehrajou Celine Dion. Tohle fakt ne. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Kevin Williamson & Julie Plec / L.J. Smith | Hudba: Michael Suby | Produkcia: Pascal Verschooris, Sean Reycraft, J. Miller Tobin | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Outerbanks Entertainment, Alloy Entertainment, CBS Television Studios, Warner Bros. Television || Sociologické vysvetlenie pre čoraz viac sa objavujúce kinematografické diela s upírskou tematikou nie je potreba opisovať. Sú totiž jedným z najbližších hrdinským typov k človekovi, a to ich s onými nadprirodzenými schopnosťami radí medzi najsympatickejšie dlhozubáče pre diváckeho smrteľníka. The Vampire Diaries si je tohoto spoločenského javu viac, než vedomá, a staví svoju existenciu a potenciálny úspech na tento jednoduchý fakt, akurát dôraz kladie na ešte masovejší základ, a to na vzťahovú rovinu. Jedinou menej výhodnou okolnosťou je čoraz viac preplnený trh rôznymi zatmenými alebo zatmievajúcimi sa projektami s krvo-sajúcou tematikou (pre mňa jednoznačne najúspešnejším pokusom je zatial TRUE BLOOD). No i s prebytkom týchto produktov je to najdostupnejšia verzia pre bežného diváka - nepotreba predplateného kanálu HBO, atd. Čo sa týka hereckej gardy, jeden je neznámejší ako druhý, a to je dobre. Efekty sú pozerateľné a remeselná stránka nesklame. To ale nič nemení na fakte, že je to priemerná post-nuda na obdobia, keĎ sa nie je na čo pozerať - a to sa môže stať len v prípade, ak sa dodávka internetu v domácnosti zastaví, a na komerčných televíznich staniciach dávajú po stošesdesiatyôsmy krát Shreka s nadpisom Filmová udalosť roka... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Máte radi upírsku tématiku, čierny humor, boj o lásku, testoterónovú rivalitu a malý kúsok mysteriózna? To všetko totiž TVD ponúka. Pokiaľ dokážete prekúsnuť občasné scenáristické kiksy a dialógovú prostosť, myslím, že práve Upírske Denníky môžu byť pre vás to pravé orechové. P.S. Nenechajte sa odradiť prvými časťami (ja viem, ja viem, tiež som stále kýval hlavou z boku na bok..), začiatočné diely sú od tých záverečných skrátka diametrálne odlišne zahratou partiou šachu. Počkajte si, sami uvidíte.. __ VIAC TU. __ 1. séria 75% 2. séria 75% ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama