Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 6
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 6

Recenze (619)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Kevin Williamson & Julie Plec / L.J. Smith | Hudba: Michael Suby | Produkcia: Pascal Verschooris, Sean Reycraft, J. Miller Tobin | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Outerbanks Entertainment, Alloy Entertainment, CBS Television Studios, Warner Bros. Television || Sociologické vysvetlenie pre čoraz viac sa objavujúce kinematografické diela s upírskou tematikou nie je potreba opisovať. Sú totiž jedným z najbližších hrdinským typov k človekovi, a to ich s onými nadprirodzenými schopnosťami radí medzi najsympatickejšie dlhozubáče pre diváckeho smrteľníka. The Vampire Diaries si je tohoto spoločenského javu viac, než vedomá, a staví svoju existenciu a potenciálny úspech na tento jednoduchý fakt, akurát dôraz kladie na ešte masovejší základ, a to na vzťahovú rovinu. Jedinou menej výhodnou okolnosťou je čoraz viac preplnený trh rôznymi zatmenými alebo zatmievajúcimi sa projektami s krvo-sajúcou tematikou (pre mňa jednoznačne najúspešnejším pokusom je zatial TRUE BLOOD). No i s prebytkom týchto produktov je to najdostupnejšia verzia pre bežného diváka - nepotreba predplateného kanálu HBO, atd. Čo sa týka hereckej gardy, jeden je neznámejší ako druhý, a to je dobre. Efekty sú pozerateľné a remeselná stránka nesklame. To ale nič nemení na fakte, že je to priemerná post-nuda na obdobia, keĎ sa nie je na čo pozerať - a to sa môže stať len v prípade, ak sa dodávka internetu v domácnosti zastaví, a na komerčných televíznich staniciach dávajú po stošesdesiatyôsmy krát Shreka s nadpisom Filmová udalosť roka... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jediný skvěle upírsky zpracovaný seriál, který se ságou Stmívání nemá absolutně nic společného. U Vampire Diaries je jediný případ kdy jsem si předtím nepřečetla knihu, protože mi to příjde jako naprostá ztráta času o to víc jsem se pak bála do tohoto pustit ale opak se stal pravdou a podle mě je to jediný případ(o kterém vím), že kniha je mnohem horší než seriál(nebo film).Při každém díle jsem napnutá jako struna a pokaždé mě něčím překvapí.Nebudu tady nikomu vykládat jak mě štvou všechny tyhle upírský variace na cokoliv si vzpomenete ale tohle je jednička.Obsazení skvělé a hudba taktéž. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Zpočátku, když jsem četla o čem to má být, jsem nad tím ohrnovala nos. Zdálo se mi to trapné a že toto téma je už vyčerpané, že mi to jednoduše nemá, co nabídnout. Ale stačily mi 2 díly a změnila jsem názor. Nic nového mi to sice nepřináší, jen mě to okrádá o čas, ale líbí se mi ta naivita. Je to víc dětské než True Blood, které mě trochu zkazilo. Když ve Vampire Diaries chtěli udělat (předpokládám) erotickou scénu, tak jsem si myslela, že je to vtip:D v tomto směru se to True Blood nevyrovná. Ale mám prázdniny, i když jsem na výšce, tak jsem asi stále ještě puberťák, když se mi to líbí. A co na mám říct na to, že je v mé top 10? Miluji milostné trojúhelníky, možná jsou otřepané a naivní, ale já si nemůžu pomoct :). Jen mi neskutečně vadí ta klišé. Nechápu, proč se krásná Nina Dobrev musí každé ráno probudit nalíčená, hm?? Nebo proč se vždycky musí rozhodnout pro toho nudnýho Stefana??Vrrrr! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Upírsky Smallville... určené pre "-násťročné" publikum na čele s mladými menej známymi hercami postavené na mystery podklade, človek by si bol povedal: "wtf"? noo mňa osobne to zaujalo, aj napriek rôznym "faux pas" okamžikom. Nedovolil by som si tento serial ohodnotit po pár vzhliadnutých častiach, proste to neide... Inak súhlasim s Ant a porovnaním s True Blood (dané znechutenie). The Vampire Diaries 8/10 ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem si nenechala ujít žádný díl a udělala jsem dobře, že jsem na Deníky začala koukat. Nemůžu se dočkat 3. série, až se dozvím, jak si vede Elena, Damon a "nový" Stefan. Dějově si mě seriál opravdu získal a nečekané zvraty a vývoj děje mě jen utvrzuje, že TVD je jeden z nejlepších amerických seriálů poslední doby. Uvidíme, co bude dál... EDIT: Škoda, vážně veeelká škoda, že si laťku neudržel.. ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama