Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 10
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 10

Recenze (620)

liskam 

všechny recenze uživatele

No většinou nehodnotím seriál po méně než 5-10 zhlédnutých dílech. Tady jsem se ale odhodlal hodnotit po prvních dvou dílech. Proč? No z několika důvodů.. První je ten, že nevěřím, že by se během dalších 1000 dílů něco změnilo. Druhý je ten, že nepředpokládám sledování téhle pitominy i nadále. Dva díly mi opravdu stačily. Twajlajtu jsem si užil až nad hlavu a nehodlám sledovat x desítek hodin zmatené zamilované pubertální lidi i upíry. Za mě 40% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jediný skvěle upírsky zpracovaný seriál, který se ságou Stmívání nemá absolutně nic společného. U Vampire Diaries je jediný případ kdy jsem si předtím nepřečetla knihu, protože mi to příjde jako naprostá ztráta času o to víc jsem se pak bála do tohoto pustit ale opak se stal pravdou a podle mě je to jediný případ(o kterém vím), že kniha je mnohem horší než seriál(nebo film).Při každém díle jsem napnutá jako struna a pokaždé mě něčím překvapí.Nebudu tady nikomu vykládat jak mě štvou všechny tyhle upírský variace na cokoliv si vzpomenete ale tohle je jednička.Obsazení skvělé a hudba taktéž. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No pravidelně seriál sleduju. Konec 3. řady byl velmi zajímavý a konečně se tam stalo něco pořádného, takže jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. Každopádně mám tendenci snížit počáteční hodnocení 5* na 4, jelikož se z toho pomalu začíná stávat nekonečný seriál, ale kvůli Damonovi nemůžu :P Sice je pravda, že v každém díle mě něco překvapí, ale už nemám takové nutkání některé díly vidět víckrát než jednou, což značí, že je to méně záživné a možná 4. řada a měl by být konec, ať se toho nepřejím a abych na něj mohla vzpomínat v dobrém:) 24. 5. 2013 - konec 4. řady: No tak je to tu, ač vše, co říkám výše a seriál stále sleduji a baví mě, už je to prostě o ničem a hlavně člověka vůbec neláká vidět některý díl víc jak jednou, jako třeba u Tbbt. Mohla bych tu vypsat vše, co se na seriálu pokazilo, co bylo ze začatku skvělé, ale naprosto výstižně to shrnuje komentář .maggie. Takže snižuju na 3,5*. Konec 5. série: No to si ze mě děláte ..... ??? Ne to prostě ne.... jako to mám čekat až do podzimu, abych se dozvěděla, jestli teda umřel nebo ho zase nějakým záhadným způsobem dostanou zpět jako postavy, se kterými jsme mysleli, že už se nikdy neuvidíme - viz. teď nám obživnul Alaric.. hmm super.. radši bych Damona teda... jako ty poslední dva díly byly fakt drsné.. nejprve umře Stefan - brečíte, pak se ho teda podaří obživnout tím, že chcípne většina z nich včetně Eleny a Damona - to nebrečíte, bo se přece mají dostat zpět, ale pak se všichni až na Damona a Bonnie dostanou zpět ze druhé strany a ti dva co jako??? Ruku v ruce šli bílé záři? - to už zase gebíte jak malí. WTF?? zase stoupá na 4,5* jak na houpačce fakt :D ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

1.série:**(13.12.2010) Tenhle upíří seriál je absolutně bez originality. Ploché postavy sice pěkně vypadají, ale slova "miluju tě" věřím maximálně psychopatickému Damonovi, jehož postava má jediná nějakou dynamiku a vývoj. Stefanova postava začala být zajímavá teprve při svém "feťáckém" problému. Celý seriál se rozjede až tak u 10tého dílu, ale pořád se nemůžete zbavit pocitu, že to píše nějaký amatér, který absolutně neumí vybudovat napětí a nechápe, že zápletka by měla nějak gradovat. Mám z toho všeho pocit, že se tak nějak nic neděje a pak si najednou scénarista vzpomene: "Tohle bych měl zmínit, tohle bych sem mohl šoupnout, jo a s touhle postavou už nevím, co dál, tak ji odkrouhnu?" Z první série mě z letargie dostal až 18tý díl, kdy jsem zaslechla oblíbené Brick By Boring Brick (Paramore). Celkový příběh ale není špatný a Damon dokáže utáhnout celý seriál, takže se stejně vždy najde důvod, proč sledovat dál, a poslední díl série konečně pochopil, že pro netrpělivé vyhlížení dalšího dílu je potřeba trochu víc. Takže jo, konečně (po 22 dílech) se i na další díl docela těším. ** hvězdičky, asi tak 45% 2.série: Konečně zápletka, která udrží vaši pozornost každý díl! Neuvěřitelné. V seriálu nastal obrat o 180 stupňů a najednou má skoro vše, co má mít. Ale jen opravdový milovník žánru přetrpí 1.sérii, aby se dopracoval k následující. Po povedeném 12tém dílu zvyšuji hodnocení a uznávám, že se tenhle seriál umí dostat pod kůži. Vše nedrží nad vodou jen Damon, ale víc prostoru dostali i zajímavé postavy Caroline a Tyler. Jo, tohle tempo a zápletka druhé série funguje a doufám, že vše bude už jen lepší. Baví mě to. Typ guilty pleasure "pomalu, ale jistě". *** hvězdičky-65% EDIT po konci 2.série:*** Teda, páni. Tak něco jsem čekala a něco jen čumim. :D Po odchodu Tylera se vytratil vtip a tápali nejen postavy, ale i scénáristé. Přesto se docela zajímavě spělo k velkému finále a k velkému odhalení. Pár vtipných kousků ale definitivně zabil poslední díl. I to odfláklé rituálové finále bych tak nějak přešla, ale ten poslední díl? Kdo se objeví příště, aby oživil ducha seriálu? Vlk s Červenou karkulkou? No, přesto tleskám, ptž tolik WTF momentů jsem už v dlouho v žádném dílku neviděla. A tak s úsměvem na tváři netrpělivě vyhlížím další série, ptž tohle bude ještě zajímavé.3.série:****Zatím výborné 4díly. Tenhle seriál začíná být konečně trochu zajímavý. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

TVD se pro mě ze dne na den staly závislostí. Prvních několik dílů jsem si říkala, že to není o moc lepší než Twilight, ale pak se všechno změnilo. Seriál nabral tempo a každý díl byl napínavější a té sladké romantiky ze začátku ubylo, čímž se příběh dostal do té nejlepší možné polohy. Asi během týdne jsem zkoukla všechny řady TVD a teď už netrpělivě čekám na poslední díly, i když mě docela mrzí, že už bude konec. Ústřední trojice je výborná, stejnětak všechny ostatní postavy, z nichž by se asi nenašla jediná, která by mi vadila. Nina Dobrev je nádherná, Ian Somerhalder neuvěřitelně sexy! Paul Wesley mě zaujal ve 3. sérii jako skvělý záporák, taková role mu slušela víc než upír slušňáček, který má nejradši malá roztomilá štěňátka (ano, miluju Damonovy hlášky!). Obdivuju i Josepha Morgana a jeho úžasný přízvuk, asi jsem spíš na ty záporáky :) Baví mě sledovat vztah Eleny a Damona (nesnáším spojení Delena, to je táák trapné!)... Zbožňuju scény "Jestli se mám kvůli něčemu cítit provinile, bude to tohle." a "Proč ne? Eleno...". Připadám si úplně jako nějaká šíleně poblázněná puberťačka... Asi na tom něco bude, přecejen jsem ještě pár měsíců "náctka" :D ........ PS: Ještě dodávám, že patřím do týmů Delena a Klaroline! POZOR! Videa jsou prudce spoilerová! :P ---- EDIT: S posledními řadami to jde docela z kopce, proto ubírám jednu hvězdičku. Stejně je to ale závislost a budu to sledovat, dokud tam neobsadí Biebera. To by bylo už i na mě moc. ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (73)

  • Mia Kirshner (Isobel) a Paul Wesley (Stefan) spolu v letech 2001-2002 hráli v seriálu Wolf Lake, kde ztvárnili vlkodlačí sourozence. (Anetka888)
  • Herečka Neve Campbell měla původně hrát roli Isobel Flemming (tu ztvárnila Mia Kirshner). (Lenny.M)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama