Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 8
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 8

Recenze (619)

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Odmítám srovnávání s Twilight ságou - to vykřikují lidé, kteří si buď za a) přečetli o čem VD je, nebo za b) zhlédli jeden či dva díly. S Twilight to nemá absolutně nic společného. VD mají svoje kouzlo, zvláště díky Ianu Somerhalderovi, který si roli záporáka vyloženě užívá, a co si budeme povídat, jde mu to moc dobře. Mohu ještě dodat, že jako seriál VD předčil knihy ve všech ohledech. Upíří deníky jsem četla a oproti seriálu to je opravdu brak. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo hodnotil odpadem už po prvním díle, by si měl sám dát facku. Vím, že tenhle seriál každý považuje za televizní odnož Twilightu, který je opravdu neskutečně gay lobotomizovaná sračka, ale občas by se hodilo, kdyby někteří vypnuli svou předpojatost. Někdy do 10. dílu první řady jsou Diaries jen typickou hloupou tvorbou CW, ale už tehdy to vypadalo, že se v nich skrývá potenciál. A od 11. dílu je to opravdu jízda z kopce bez brzd. Občas to sice trochu drhne, přece jen je to pořád hlavně určeno pro teen publikum, ale není to nic bijícího do očí. Nevěřím, že to řeknu, ale ten seriál má na svůj žánr výborný scénář a postavy se chovají natolik logicky, že je nemáte chuť zastřelit. Přičtěte si dobře napsané postavy, slušné herce a zápletku a ono slovo na T vám už ani nevytane na mysl. Doporučuju zvlášť těm, kteří byli stejně jako já znechuceni stupidní 3. řadou True Blood. 2. řada: Jeden z mála seriálů CW, který si bez problémů udržel svou kvalitu i ve druhé řadě. Stále je to napínavé a zábavné a já se nedočkavě těšila na každý díl, takže jen tak dál. 3. řada: Hm, trochu překombinované, ale při druhém zhlédnutí mi to všechno hezky zapadlo. Stefan je výborný záporák. Wesley si to vážně užívá. Sbližování Eleny a Damona je jedna z nejlepších věcí na téhle sérii. No a poslední 4 díly mě už klasicky nechávají v slzách. ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude další děs na způsob Twilightu. Ale mýlil jsem se. Seriál je zajímavější a má opravdové upíry. Po rozjezdové první sérii, druhá přitvrdila a přivedla Původní. Pak přišla třetí série, byl nám představen zbytek Mikaelson Family a Klaus konečně dostal prostor. Bohužel na konci jsme se museli rozloučit s Alaricem. Čtvrtá série byla o ždíbíček horší, ale pořád skvělá, znamenala ale konečnou pro Původní, kteří dostaly vlastní seriál. EDIT. Pátá série se bohužel moc nepovedla. Obsahovala sice skvělou epizodu číslo 100. – 500 Years of Solitude, ale jinak nic moc. Na začátku to vypadalo na Binary Diaries, pak přišla naprostá blbost s kanibalskými upíry. Poutníci sice mnoha lidem nesedli, ale pořád byli nejzajímavější kapitolou. Přesto slabota. Alespoň, že to finále bylo super a Alaric je zpět. Edit: Pátá série začíná strašně, jelikož Elena se chová tak, že to musí vadit i lidem, kteří ji jinak měli rádi. Naštěstí se zbytek série o něco zlepšil. Na první série to stále nemá, ale po zavrženíhodné páté řadě jde rozhodně o zlepšení. Bohužel ne na takové, abych nechal hodnocení na 5*. Ale přesto jsem zvědavý na poslední sérii. Edit V sedmé sérii nám poněkud prořídlo osazenstvo, ale není to vůbec na škodu. Odchod hlavní postavy (no, její jméno zazní skoro ve všech epizodách) seriálu možná pomohl. Soustředění se na bratry Salvatory není vůbec špatné. U TVD ale pokračuje problém v tom, že zde chybí linka, která by vydržela celou sezónu (což velmi pomáhá Originals). Pak ještě moc nechápu představení spousty nových vedlejších postav, přičemž je skoro všechny zase hned zabijeme (alespoň, že Valerie přežila). Poslední díl pak dává naději na zajímavou osmou (patrně poslední) sérii. Série 1 - 85%, Série 2 - 90%, Série 3 - 100%, Série 4 - 95%, Série 5 - 60%, Série 6 - 70 % Série 7 - 77 % ()

Petrasuvicka odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem pár dílů a to se podle mě ani moc nedá. Naprostá vymejvárna mozku. Upír není ta krvelačná svině, ale sexy hošánek ze střední školy. Je to tak sladce naivní, pubertální jako Highschool Musical. Hrůza. Zlatá Pravá krev. Netvrdím, že je to kdo ví jakej výtvor, ale je tam aspon detektivní zápletka a je to pojato naturalisticky. Krev, mrtvoly, vraždy, sex. Tady k važdění div nehrajou Celine Dion. Tohle fakt ne. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

TVD se pro mě ze dne na den staly závislostí. Prvních několik dílů jsem si říkala, že to není o moc lepší než Twilight, ale pak se všechno změnilo. Seriál nabral tempo a každý díl byl napínavější a té sladké romantiky ze začátku ubylo, čímž se příběh dostal do té nejlepší možné polohy. Asi během týdne jsem zkoukla všechny řady TVD a teď už netrpělivě čekám na poslední díly, i když mě docela mrzí, že už bude konec. Ústřední trojice je výborná, stejnětak všechny ostatní postavy, z nichž by se asi nenašla jediná, která by mi vadila. Nina Dobrev je nádherná, Ian Somerhalder neuvěřitelně sexy! Paul Wesley mě zaujal ve 3. sérii jako skvělý záporák, taková role mu slušela víc než upír slušňáček, který má nejradši malá roztomilá štěňátka (ano, miluju Damonovy hlášky!). Obdivuju i Josepha Morgana a jeho úžasný přízvuk, asi jsem spíš na ty záporáky :) Baví mě sledovat vztah Eleny a Damona (nesnáším spojení Delena, to je táák trapné!)... Zbožňuju scény "Jestli se mám kvůli něčemu cítit provinile, bude to tohle." a "Proč ne? Eleno...". Připadám si úplně jako nějaká šíleně poblázněná puberťačka... Asi na tom něco bude, přecejen jsem ještě pár měsíců "náctka" :D ........ PS: Ještě dodávám, že patřím do týmů Delena a Klaroline! POZOR! Videa jsou prudce spoilerová! :P ---- EDIT: S posledními řadami to jde docela z kopce, proto ubírám jednu hvězdičku. Stejně je to ale závislost a budu to sledovat, dokud tam neobsadí Biebera. To by bylo už i na mě moc. ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama