Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 8
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 8

Recenze (619)

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro som sa povracala. Bohajeho, niečo takéto už nikdy v živote nechcem vidieť! Ani minútu!!! Meyerová aj s celou svojou Súmračnou ságou sa môže schovať v porovnaní s týmto výplachom. Zásadný rozdiel je totiž v tom, že pokiaľ Meyerová aspoň všetky tie trápne klišé poriadne roztiahne a zníži ich hustotu, Vampire Diaries mi už v pilote predostreli úplne všetky vykradnuté upírske motívy, ktoré sa v histórii tohto popkultúrneho fenoménu dajú nájsť. Nenechali na pokoji ani Brama Stokera, keď použili ním vymyslený motív, že upír nemôže vstúpiť tam, kde nebol pozvaný. A keby len upírske klišé! To by bolo týmto zvratkovým megalomanom málo! Oni tam museli drbnúť aj všetky tínedžerské klišé. Ako napr., že upír s ksichtom 30 ročného chlapa sa nanominuje na strednú školu, že nájde podobu svojej dávnej lásky v ksichte jej pravnučky, že si vyberie práve ju a ona je sladká outsiderka... a tak podobne. Bella Swanová na druhú... Jednoducho si predstavte všetky tristokrát omleté frázy, scény a "nápady", ktoré ste videli vo všetkých tínedžerských sračkách + upírskych filmoch a napchajte ich do 42 minút. Dostanete pilotný diel Vampire Diaries. Čo bude ďalej, to ani nechcem vedieť!!! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"For over a century, I've lived in secret, until now. I know the risk, but I have to know her." Seriál, u kterého mi trvalo jen pár dílů, abych se do něj zamilovala. První řada se mi neskutečně líbila, každý díl byl ukončený tak, že jsem se okamžitě chtěla dívat na další. A co víc, v každém díle bylo tolik zvratů, že jsme se až divila jak to všechno můžou scénáristi vymyslet, aby to do sebe tak skvěle zapadlo. Bohužel, jak to bývá, od druhé řady začala kvalita seriálu klesat dolů. Myslela jsem, že to ten seriál ustojí, ale kvalita klesá s každou sérií a seriál, který jsem hrozně milovala mi už spíš pšíjde k smíchu. No, ale svým způsobem ho mám pořád ráda. Co musím ale vytknout je, že tak otravnou postavu, jako je Elena svět ještě neviděl. A Damon už taky není ten Damon, do kterého jsem se v první řadě zamilovala. 4* ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No pravidelně seriál sleduju. Konec 3. řady byl velmi zajímavý a konečně se tam stalo něco pořádného, takže jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. Každopádně mám tendenci snížit počáteční hodnocení 5* na 4, jelikož se z toho pomalu začíná stávat nekonečný seriál, ale kvůli Damonovi nemůžu :P Sice je pravda, že v každém díle mě něco překvapí, ale už nemám takové nutkání některé díly vidět víckrát než jednou, což značí, že je to méně záživné a možná 4. řada a měl by být konec, ať se toho nepřejím a abych na něj mohla vzpomínat v dobrém:) 24. 5. 2013 - konec 4. řady: No tak je to tu, ač vše, co říkám výše a seriál stále sleduji a baví mě, už je to prostě o ničem a hlavně člověka vůbec neláká vidět některý díl víc jak jednou, jako třeba u Tbbt. Mohla bych tu vypsat vše, co se na seriálu pokazilo, co bylo ze začatku skvělé, ale naprosto výstižně to shrnuje komentář .maggie. Takže snižuju na 3,5*. Konec 5. série: No to si ze mě děláte ..... ??? Ne to prostě ne.... jako to mám čekat až do podzimu, abych se dozvěděla, jestli teda umřel nebo ho zase nějakým záhadným způsobem dostanou zpět jako postavy, se kterými jsme mysleli, že už se nikdy neuvidíme - viz. teď nám obživnul Alaric.. hmm super.. radši bych Damona teda... jako ty poslední dva díly byly fakt drsné.. nejprve umře Stefan - brečíte, pak se ho teda podaří obživnout tím, že chcípne většina z nich včetně Eleny a Damona - to nebrečíte, bo se přece mají dostat zpět, ale pak se všichni až na Damona a Bonnie dostanou zpět ze druhé strany a ti dva co jako??? Ruku v ruce šli bílé záři? - to už zase gebíte jak malí. WTF?? zase stoupá na 4,5* jak na houpačce fakt :D ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Upírský seriál, u kterého přívětek "love sucks" opravdu sedí. Co začíná jako seriálová verze Twilightu vhodná jen pro -náctileté se brzo změní v docela slušný masakr, kde se upíři navzájem mučí a vraždí a kde by se erotické dusno mezi trojkou hlavních představitelů dalo krájet. Vyčnívá Ian Somerhalder, kvůli kterému bych se stala upírem klidně i já. Zatím viděno pět řad. ()

Petrasuvicka odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem pár dílů a to se podle mě ani moc nedá. Naprostá vymejvárna mozku. Upír není ta krvelačná svině, ale sexy hošánek ze střední školy. Je to tak sladce naivní, pubertální jako Highschool Musical. Hrůza. Zlatá Pravá krev. Netvrdím, že je to kdo ví jakej výtvor, ale je tam aspon detektivní zápletka a je to pojato naturalisticky. Krev, mrtvoly, vraždy, sex. Tady k važdění div nehrajou Celine Dion. Tohle fakt ne. ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Paul Wesley (Stefan) si nechal zakrýt své staré tetování z mládí růží, protože mu připomínalo jeho dřívější nezřízený styl života. (Mr.Hudson)
  • Nina Dobrev (Elena) spolu s dalšími pěti kolegy odcestovala do Afriky, aby v Keni mohla založit školu pro malé děti. (Mr.Hudson)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama