Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 6
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 6

Recenze (619)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"For over a century, I've lived in secret, until now. I know the risk, but I have to know her." Seriál, u kterého mi trvalo jen pár dílů, abych se do něj zamilovala. První řada se mi neskutečně líbila, každý díl byl ukončený tak, že jsem se okamžitě chtěla dívat na další. A co víc, v každém díle bylo tolik zvratů, že jsme se až divila jak to všechno můžou scénáristi vymyslet, aby to do sebe tak skvěle zapadlo. Bohužel, jak to bývá, od druhé řady začala kvalita seriálu klesat dolů. Myslela jsem, že to ten seriál ustojí, ale kvalita klesá s každou sérií a seriál, který jsem hrozně milovala mi už spíš pšíjde k smíchu. No, ale svým způsobem ho mám pořád ráda. Co musím ale vytknout je, že tak otravnou postavu, jako je Elena svět ještě neviděl. A Damon už taky není ten Damon, do kterého jsem se v první řadě zamilovala. 4* ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Vampire Diaries si nezaslouží nést v názvu slovo ,,vampire", neboť se o upíry ani nic upírům podobného nejedná. Dementní Stmívání prostě přineslo do světa kinematografie svoje vlastní tvory, které se vymykají všem ustáleným představám, jak vlastně upír vypadá a jak se ho dá zbavit. Tahle kokotina je Stmívání podezřele podobná. Tento seriál disponuje docela sympatickými postavami, ale bohužel se v pozadí skrývají naprosto kreténské dialogy a děj typické teen sračky, kde čas od času někoho zraní,či zabijí. Bohužel, ta teen sračka samozřejmě ovládá drtivou většinu stopáže a na vraždění už není moc času. I tomuto seriálu jsem věnoval ty 3 pověstné díly, během kterých se dá poznat, co vše seriál může nabídnout a zda má jeho další sledování nějaký smysl. Dle mého hodnocení ti bystřejší z vás dovedou odhadnout, jak jsem se rozhodl. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pilot teda za moc nestál... kéž by alespoň vypadali jako středoškolští studenti, kéž by to nevykrádalo Twilight a pila se krev všem, kéž by ten začátek nebyl tak nudnej... no, uvidíme, co se bude dít dál. Tak jsem teda pokračovala. Stálo to za to jen v jednom ohledu - neposedný, zlobivý bratříček Damon. Zbytek je jinak šíleně křečovitý, patetický až hrůza. Ach Eleno, já tě tááák milujůůů; ach, Stefane, já tě taky děěěěsně milujůůů, ale protože se živíš krví, tak mi nech chvilku držet si odstup, pak ti dám,ok? Vykrádají True Blood, Stmívání a Draculu. Kdyby to aspoň dělali líp. Slabé 3*. A 3 proto že jsem zvědavá, jak to bude dál s kamarádkou ze Salemu ;-) Vypadala, že ji oheň fascinuje... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Všetci vieme, pre koho je tento seriál určený. A tak k nemu aj pristupujem. Tam kde O. C. padá na držku pre svoju príbehovú prázdnotu, tu prichádzajú upíri a sú celkom drsní. Skvelo obsadené jednotlivé postavy... TRUE BLOOD je iný level, ale Denníky majú jasne vymedezné mantinely a sú mi v podstate sympatickejšie... ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

No, jelikož mám upíry celkem rád, tak musim dát jen 1 hvězdu, proč? Protože se jedná o další zamilovanou kravinu jak se nána zamilovala do upírka a ten měl soka.. Dokola a dokola a pořád dokola. Stmívání nastavilo laďku, tak si producenti řekli, že natočí seriál mapující "každodenní život vampírka" Brrr :D ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Kevin Williamson zpočátku neměl o televizní adaptaci knižní série "Upíří deníky" spisovatelky Lisy Jane Smith zájem, protože se mu zdálo, že je příliš podobná knižní a filmové sérii "Stmívání". Nakonec si ale knihy přečetl a příběh ho zaujal: "Začal jsem si uvědomovat, že je to příběh o malém městě, o jeho podhoubí a o tom, co se skrývá pod povrchem." Williamson prohlásil, že příběh města bude hlavním tématem seriálu spíše než střední škola. (Mr.Hudson)
  • Přestože v seriálu chodí Elena (Nina Dobrev) se Stefanem (Paul Wesley), ve skutečném životě měla její představitelka Nina Dobrev vztah s hereckým představitelem jeho bratra Ianem Somerhalderem (Damon). Tato informace se na veřejnost dostala na konci května roku 2011, kdy byl pár vyfocen, jak se prochází Paříží. V květnu roku 2013 pak pár potvrdil rozchod. (KateW)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama