Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 6
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 6

Recenze (619)

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro som sa povracala. Bohajeho, niečo takéto už nikdy v živote nechcem vidieť! Ani minútu!!! Meyerová aj s celou svojou Súmračnou ságou sa môže schovať v porovnaní s týmto výplachom. Zásadný rozdiel je totiž v tom, že pokiaľ Meyerová aspoň všetky tie trápne klišé poriadne roztiahne a zníži ich hustotu, Vampire Diaries mi už v pilote predostreli úplne všetky vykradnuté upírske motívy, ktoré sa v histórii tohto popkultúrneho fenoménu dajú nájsť. Nenechali na pokoji ani Brama Stokera, keď použili ním vymyslený motív, že upír nemôže vstúpiť tam, kde nebol pozvaný. A keby len upírske klišé! To by bolo týmto zvratkovým megalomanom málo! Oni tam museli drbnúť aj všetky tínedžerské klišé. Ako napr., že upír s ksichtom 30 ročného chlapa sa nanominuje na strednú školu, že nájde podobu svojej dávnej lásky v ksichte jej pravnučky, že si vyberie práve ju a ona je sladká outsiderka... a tak podobne. Bella Swanová na druhú... Jednoducho si predstavte všetky tristokrát omleté frázy, scény a "nápady", ktoré ste videli vo všetkých tínedžerských sračkách + upírskych filmoch a napchajte ich do 42 minút. Dostanete pilotný diel Vampire Diaries. Čo bude ďalej, to ani nechcem vedieť!!! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

---1. SÉRIE a 2 SÉRIE --- The Vampire Diaries je seriál dosti vyumělkovaný, avšak oproti nudnému The Secret Circle od stejných tvůrců má jednu nespornou výhodu -skvělé herecké obsazení. Na Ninu Dobrev (Elena Gilbert) se skvěle kouká, Ian Sommehalder (Damon Salvatore) je upír jak má bejt a jeho herectví si maximálně užívám. Naopak Paul Wesley (Stefan Salvatore) je takový snesitelnější Edward a zejména jeho snaha být dobrákem za každou cenu mě někdy docela irituje. Sice jsem zpočátku nabyl dojmu, že se bude jednat o přeslazenou slátaninu, ale postupem času (po několika dílech) se story začala zamotávat a nakonec se z toho stala fajn vyvražďovačka, které dominoval už jednou zmiňovaný Damon. Hodnocení sérií: 4/5 --- 3. SÉRIE --- Seriál hodně ztrácí dech, děj prakticky zamrzl na místě a "zvraty" si páni scénáristi snad cucají z prstu. Přestává se mi to líbit a doufám, že řada čtvrtá napraví reputaci. Upřímně bych ale radši, aby seriál ukončili, než to poserou úplně. Hodnocení série: 2/5 --- 4. SÉRIE --- První půlka série je podobně nudná, jako třetí série. V půlce řady však dochází ke zlomu a děj se začne z ohraného Mystic Falls přesouvat i někam jinam a jde o velmi dobré oživení. Navíc se i hlavní linka KONEČNĚ začne hýbat kupředu aby se posléze zase utahala, zpomalila a dojela až do vcelku povedeného finiše. Elena občas dost otravná a i ten Damon nějak moc vyměkl. Kde je sakra ten zmetek z prvních dvou sérií? Je to jako na houpačce. Chvíli super, chvíli děsná nuda. Hodnocení série: 2,5/5 --- 5. SÉRIE --- Pořád to samé, tentokrát se na scénu dostává nový nepřítel, který může všechny zničit, ale únava z vyčerpané látky mě donutila si udělat několikaletou pauzu a posledních pár dílů této série jsem dorazil až o cca 2 roky později od vysílání. Závěr řady docela nabral grády a předvedl pár razantních twistů, jenže tenhle seriál se tak strašně bojí natrvalo zbavovat hlavních postav, že je mi už dopředu jasné, že jejich návrat na sebe nenechá dlouho čekat. Hodnocení série: 2/5 ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

No většinou nehodnotím seriál po méně než 5-10 zhlédnutých dílech. Tady jsem se ale odhodlal hodnotit po prvních dvou dílech. Proč? No z několika důvodů.. První je ten, že nevěřím, že by se během dalších 1000 dílů něco změnilo. Druhý je ten, že nepředpokládám sledování téhle pitominy i nadále. Dva díly mi opravdu stačily. Twajlajtu jsem si užil až nad hlavu a nehodlám sledovat x desítek hodin zmatené zamilované pubertální lidi i upíry. Za mě 40% ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem si nenechala ujít žádný díl a udělala jsem dobře, že jsem na Deníky začala koukat. Nemůžu se dočkat 3. série, až se dozvím, jak si vede Elena, Damon a "nový" Stefan. Dějově si mě seriál opravdu získal a nečekané zvraty a vývoj děje mě jen utvrzuje, že TVD je jeden z nejlepších amerických seriálů poslední doby. Uvidíme, co bude dál... EDIT: Škoda, vážně veeelká škoda, že si laťku neudržel.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vampire Diaries je seriál zaloužený na faktu, že od dob Stmívání upíři prostě táhnou. Tak je divákovi trošičku přiblížíme veřejnému publiku, hodíme to do světa Beverly Hills 90210 nebo O. C. a uděláme z toho pořádný Rodinný pouta...prostě citovej masakr. A tak to taky dopadlo. Zajímavý by to bylo, ale já fakt nemám rád příběhy, který těží z doby, kdy je podstata onoho příběhu neskutečně aktuální a lidi jim to všecko neskutečně žerou. Vydržel jsem, ale odolal jsem. Ono to nebylo těžký. (3/10) ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Záujem nadšených čitateľov, ktorí si knižnú predlohu Lisy Jane Smithovej prečítali prvýkrát začiatkom 90. rokov, si vyžiadal dve dotlače a neskoršie pokračovanie trilógie. Dnes má možnosť začítať sa do štvordielnej ságy celá nová generácia čitateľov. (ČSFD)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama