Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 9
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 9

Recenze (620)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Upírský seriál, u kterého přívětek "love sucks" opravdu sedí. Co začíná jako seriálová verze Twilightu vhodná jen pro -náctileté se brzo změní v docela slušný masakr, kde se upíři navzájem mučí a vraždí a kde by se erotické dusno mezi trojkou hlavních představitelů dalo krájet. Vyčnívá Ian Somerhalder, kvůli kterému bych se stala upírem klidně i já. Zatím viděno pět řad. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Upírsky Smallville... určené pre "-násťročné" publikum na čele s mladými menej známymi hercami postavené na mystery podklade, človek by si bol povedal: "wtf"? noo mňa osobne to zaujalo, aj napriek rôznym "faux pas" okamžikom. Nedovolil by som si tento serial ohodnotit po pár vzhliadnutých častiach, proste to neide... Inak súhlasim s Ant a porovnaním s True Blood (dané znechutenie). The Vampire Diaries 8/10 ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (90%): Kdybyste mi před pár měsíci řekli, že dám Upířím deníkům plné hodnocení, tak bych Vám řekl, že jste se asi úplně zbláznili. Upírská tématika a celkově nadpřirozeno mi není vůbec blízké a do toho ještě Twilight mánie, že jsem se tomuhle seriálu snažil vyhýbat obloukem. Jenže se to začalo chválit ze všech stran a tak jsem si prostě řekl, že tomu dám šanci (ovšem se škodolibým doměním, že tu sem pak napíšu kritiku o tom, že je to jako "seriálový Twilight"). Ale skutek utek. Seriál totiž umí navodit dobrou atmosféru, přináší překvapivé zvraty a v každém díle se něco děje (o kolika seriálech toto můžete říct?). Scénaristé jsou opravdu nápadití, což je vůbec asi největší plus seriálu. Potěší i sympatický casting. Přesto to pro mě není nic víc než "jen" výborná zábava, nikoli nějaká "srdcovka" nebo "nejoblíbenější seriál" (právě kvůli tomu, že Fantasy pro mě nemůže být nikdy na "stejné úrovni" jako třeba Drama nebo Komedie). Každopádně i tak musím dát 5*, protože by mi přišlo hloupé snižovat hodnocení jen kvůli tomuhle... A vlastně to dělám i moc rád, protože se ve svém žánru jedná opravdu o povedený seriál. A finále je pecka! 2. SÉRIE (95%): Druhá řada neztrácí dech a v několika ohledech je i lepší než ta první. Člověk by řekl, že se ze scénáře může lehce stát přeplácaná slátanina, ale celé si to udrželo úroveň. Také jsme se dočkali nových zajímavých postav a celkově to prostě tvůrcům žeru i s navijákem. Upřímně se ale třetí řady trochu bojím, finále ve mně zanechalo trochu rozporuplný dojem. Ovšem tato řada byla vynikající a ukázalo se, že seriál umí být žánrově čímkoli, když chce. A taky jsem si ujasnil, že moje oblíbená postava nebude Elena, Stefan ani Damon, ale Caroline, která prošla (se srovnání s minulou sérií) bezesporu největší změnou. A krom toho - je to hrozně návykový, když to skončí vždycky naprosto jinak, než předpokládáte! No, vážně palec nahoru. Nečekal bych, že se zrovna Upíří deníky někdy dostanou do mé TOPky, no a koukejte sami... :) ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Ha, takovej tu byl krásnej komentář a musím to změnit. Protože po těch letech... Od doby, kdy jsem si seriál zamilovala, je to všechno pryč. Všechno je špatně. Úpadek o velikosti Grand Canyonu. Až k pláči. Postavy totiž, bohužel, propadly nějakýmu vývoji a v případě TVD je to vývoj á la Benjamin Button, od vyzrálého vína po záprtek. (původně *****, nyní ***) Silně proměnlivá kvalita. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

No většinou nehodnotím seriál po méně než 5-10 zhlédnutých dílech. Tady jsem se ale odhodlal hodnotit po prvních dvou dílech. Proč? No z několika důvodů.. První je ten, že nevěřím, že by se během dalších 1000 dílů něco změnilo. Druhý je ten, že nepředpokládám sledování téhle pitominy i nadále. Dva díly mi opravdu stačily. Twajlajtu jsem si užil až nad hlavu a nehodlám sledovat x desítek hodin zmatené zamilované pubertální lidi i upíry. Za mě 40% ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (73)

  • Sara Canning, která v seriálu hraje tetu postavy Niny Dobrev, je ve skutečnosti jen o dva roky starší než Nina. (J*A*M*A*L)
  • Na začátku seriálu je kamarádka Eleny Gilbert (Nina Dobrev) Caroline Forbes (Candice Accola) typickou blonďatou třídní kráskou a tmavovlasá Elena s ní věčně soupeří. V knižní předloze je to naopak, blonďatou královnou je Elena a Caroline je méně atraktivní, nicméně chytřejší soupeřkou. (Margay)
  • Režisér Marcos Siega požádal na sociální síti Twitter fanoušky seriálu o výběr hudby, která by podle nich neměla chybět v pilotním díle. (Mr.Hudson)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama