Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 1
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 1

Recenze (619)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

---1. SÉRIE a 2 SÉRIE --- The Vampire Diaries je seriál dosti vyumělkovaný, avšak oproti nudnému The Secret Circle od stejných tvůrců má jednu nespornou výhodu -skvělé herecké obsazení. Na Ninu Dobrev (Elena Gilbert) se skvěle kouká, Ian Sommehalder (Damon Salvatore) je upír jak má bejt a jeho herectví si maximálně užívám. Naopak Paul Wesley (Stefan Salvatore) je takový snesitelnější Edward a zejména jeho snaha být dobrákem za každou cenu mě někdy docela irituje. Sice jsem zpočátku nabyl dojmu, že se bude jednat o přeslazenou slátaninu, ale postupem času (po několika dílech) se story začala zamotávat a nakonec se z toho stala fajn vyvražďovačka, které dominoval už jednou zmiňovaný Damon. Hodnocení sérií: 4/5 --- 3. SÉRIE --- Seriál hodně ztrácí dech, děj prakticky zamrzl na místě a "zvraty" si páni scénáristi snad cucají z prstu. Přestává se mi to líbit a doufám, že řada čtvrtá napraví reputaci. Upřímně bych ale radši, aby seriál ukončili, než to poserou úplně. Hodnocení série: 2/5 --- 4. SÉRIE --- První půlka série je podobně nudná, jako třetí série. V půlce řady však dochází ke zlomu a děj se začne z ohraného Mystic Falls přesouvat i někam jinam a jde o velmi dobré oživení. Navíc se i hlavní linka KONEČNĚ začne hýbat kupředu aby se posléze zase utahala, zpomalila a dojela až do vcelku povedeného finiše. Elena občas dost otravná a i ten Damon nějak moc vyměkl. Kde je sakra ten zmetek z prvních dvou sérií? Je to jako na houpačce. Chvíli super, chvíli děsná nuda. Hodnocení série: 2,5/5 --- 5. SÉRIE --- Pořád to samé, tentokrát se na scénu dostává nový nepřítel, který může všechny zničit, ale únava z vyčerpané látky mě donutila si udělat několikaletou pauzu a posledních pár dílů této série jsem dorazil až o cca 2 roky později od vysílání. Závěr řady docela nabral grády a předvedl pár razantních twistů, jenže tenhle seriál se tak strašně bojí natrvalo zbavovat hlavních postav, že je mi už dopředu jasné, že jejich návrat na sebe nenechá dlouho čekat. Hodnocení série: 2/5 ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Zpočátku, když jsem četla o čem to má být, jsem nad tím ohrnovala nos. Zdálo se mi to trapné a že toto téma je už vyčerpané, že mi to jednoduše nemá, co nabídnout. Ale stačily mi 2 díly a změnila jsem názor. Nic nového mi to sice nepřináší, jen mě to okrádá o čas, ale líbí se mi ta naivita. Je to víc dětské než True Blood, které mě trochu zkazilo. Když ve Vampire Diaries chtěli udělat (předpokládám) erotickou scénu, tak jsem si myslela, že je to vtip:D v tomto směru se to True Blood nevyrovná. Ale mám prázdniny, i když jsem na výšce, tak jsem asi stále ještě puberťák, když se mi to líbí. A co na mám říct na to, že je v mé top 10? Miluji milostné trojúhelníky, možná jsou otřepané a naivní, ale já si nemůžu pomoct :). Jen mi neskutečně vadí ta klišé. Nechápu, proč se krásná Nina Dobrev musí každé ráno probudit nalíčená, hm?? Nebo proč se vždycky musí rozhodnout pro toho nudnýho Stefana??Vrrrr! ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Upírsky Smallville... určené pre "-násťročné" publikum na čele s mladými menej známymi hercami postavené na mystery podklade, človek by si bol povedal: "wtf"? noo mňa osobne to zaujalo, aj napriek rôznym "faux pas" okamžikom. Nedovolil by som si tento serial ohodnotit po pár vzhliadnutých častiach, proste to neide... Inak súhlasim s Ant a porovnaním s True Blood (dané znechutenie). The Vampire Diaries 8/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pilot teda za moc nestál... kéž by alespoň vypadali jako středoškolští studenti, kéž by to nevykrádalo Twilight a pila se krev všem, kéž by ten začátek nebyl tak nudnej... no, uvidíme, co se bude dít dál. Tak jsem teda pokračovala. Stálo to za to jen v jednom ohledu - neposedný, zlobivý bratříček Damon. Zbytek je jinak šíleně křečovitý, patetický až hrůza. Ach Eleno, já tě tááák milujůůů; ach, Stefane, já tě taky děěěěsně milujůůů, ale protože se živíš krví, tak mi nech chvilku držet si odstup, pak ti dám,ok? Vykrádají True Blood, Stmívání a Draculu. Kdyby to aspoň dělali líp. Slabé 3*. A 3 proto že jsem zvědavá, jak to bude dál s kamarádkou ze Salemu ;-) Vypadala, že ji oheň fascinuje... ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

1.série:**(13.12.2010) Tenhle upíří seriál je absolutně bez originality. Ploché postavy sice pěkně vypadají, ale slova "miluju tě" věřím maximálně psychopatickému Damonovi, jehož postava má jediná nějakou dynamiku a vývoj. Stefanova postava začala být zajímavá teprve při svém "feťáckém" problému. Celý seriál se rozjede až tak u 10tého dílu, ale pořád se nemůžete zbavit pocitu, že to píše nějaký amatér, který absolutně neumí vybudovat napětí a nechápe, že zápletka by měla nějak gradovat. Mám z toho všeho pocit, že se tak nějak nic neděje a pak si najednou scénarista vzpomene: "Tohle bych měl zmínit, tohle bych sem mohl šoupnout, jo a s touhle postavou už nevím, co dál, tak ji odkrouhnu?" Z první série mě z letargie dostal až 18tý díl, kdy jsem zaslechla oblíbené Brick By Boring Brick (Paramore). Celkový příběh ale není špatný a Damon dokáže utáhnout celý seriál, takže se stejně vždy najde důvod, proč sledovat dál, a poslední díl série konečně pochopil, že pro netrpělivé vyhlížení dalšího dílu je potřeba trochu víc. Takže jo, konečně (po 22 dílech) se i na další díl docela těším. ** hvězdičky, asi tak 45% 2.série: Konečně zápletka, která udrží vaši pozornost každý díl! Neuvěřitelné. V seriálu nastal obrat o 180 stupňů a najednou má skoro vše, co má mít. Ale jen opravdový milovník žánru přetrpí 1.sérii, aby se dopracoval k následující. Po povedeném 12tém dílu zvyšuji hodnocení a uznávám, že se tenhle seriál umí dostat pod kůži. Vše nedrží nad vodou jen Damon, ale víc prostoru dostali i zajímavé postavy Caroline a Tyler. Jo, tohle tempo a zápletka druhé série funguje a doufám, že vše bude už jen lepší. Baví mě to. Typ guilty pleasure "pomalu, ale jistě". *** hvězdičky-65% EDIT po konci 2.série:*** Teda, páni. Tak něco jsem čekala a něco jen čumim. :D Po odchodu Tylera se vytratil vtip a tápali nejen postavy, ale i scénáristé. Přesto se docela zajímavě spělo k velkému finále a k velkému odhalení. Pár vtipných kousků ale definitivně zabil poslední díl. I to odfláklé rituálové finále bych tak nějak přešla, ale ten poslední díl? Kdo se objeví příště, aby oživil ducha seriálu? Vlk s Červenou karkulkou? No, přesto tleskám, ptž tolik WTF momentů jsem už v dlouho v žádném dílku neviděla. A tak s úsměvem na tváři netrpělivě vyhlížím další série, ptž tohle bude ještě zajímavé.3.série:****Zatím výborné 4díly. Tenhle seriál začíná být konečně trochu zajímavý. ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Záujem nadšených čitateľov, ktorí si knižnú predlohu Lisy Jane Smithovej prečítali prvýkrát začiatkom 90. rokov, si vyžiadal dve dotlače a neskoršie pokračovanie trilógie. Dnes má možnosť začítať sa do štvordielnej ságy celá nová generácia čitateľov. (ČSFD)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama