Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 9
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 9

Recenze (619)

Fevas 

všechny recenze uživatele

Prý další Twilight - tak mi prosím vysvětlete, jaktože Upíří deníky(knižní série, což možná někoho dokonce překvapí) začaly vycházet v roce 1991, zatímco ten váš Twilight až v roce 2005. Pořád jste si jistí, že TVD kopíruje Twilight? Jistě, Twilight se dočkal zfilmování dříve a TVD by možná bez jeho úspěchu ani nikdy nevznikl, ale knihy jsou námět, což má hlavní slovo. A basta. A americká verze Rodinných pout? Ale no tak. Tohle může tvrdit jen člověk který ukončil sledování ještě před dvanáctým dílem, nebo seriál viděl s "úžasným" českým dabingem. Abyste pochopili, proč my ostatní máme toto drama tak rádi, musíte se probojovat do druhé série a - tahle část bude určitě pro spoustu lidí nejtěžší - to s titulky. Nezlobte se na mě, ale kdybych viděla TVD jen s dabingem, v životě bych si to nedokázala oblíbit a to i přesto že se jedná o mnou studovaný obor - upířinu. Po Twilight rozhodně příjemné vědět, že si autorka skoro nic nevycucala z prstu. A věřte nevěřte; i kluci si to můžou oblíbit. Sice to s hororovým žánrem vážně nemá nic společnýho, takže hororoví nadšenci ruce pryč, ale ti ostatní, co si vystačí s řádnou dávkou dramatu(výhradně druhá série) budou určitě spokojení. Jen mi trochu přijde, že ta třetí série už nám to zase tahá ke dnu... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"For over a century, I've lived in secret, until now. I know the risk, but I have to know her." Seriál, u kterého mi trvalo jen pár dílů, abych se do něj zamilovala. První řada se mi neskutečně líbila, každý díl byl ukončený tak, že jsem se okamžitě chtěla dívat na další. A co víc, v každém díle bylo tolik zvratů, že jsme se až divila jak to všechno můžou scénáristi vymyslet, aby to do sebe tak skvěle zapadlo. Bohužel, jak to bývá, od druhé řady začala kvalita seriálu klesat dolů. Myslela jsem, že to ten seriál ustojí, ale kvalita klesá s každou sérií a seriál, který jsem hrozně milovala mi už spíš pšíjde k smíchu. No, ale svým způsobem ho mám pořád ráda. Co musím ale vytknout je, že tak otravnou postavu, jako je Elena svět ještě neviděl. A Damon už taky není ten Damon, do kterého jsem se v první řadě zamilovala. 4* ()

Reklama

gegina31 

všechny recenze uživatele

Ano, je to slátanina, ale byla bych pokrytec kdybych tomu dala 2 hvězdičky když žeru každý díl. Jakýmsi záhadným způsobem mě to pořád baví. I když to je už jak Beverly Hills (každý s každým), s každou sérií přijde ještě větší hajzl, kterého musí přemoct a aby toho nebylo málo, tak se hlavní protagonisté střídají v tom, kdo je zrovna zlý a kdo ne. Ale stejně to budu sledovat dál. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

TVD se pro mě ze dne na den staly závislostí. Prvních několik dílů jsem si říkala, že to není o moc lepší než Twilight, ale pak se všechno změnilo. Seriál nabral tempo a každý díl byl napínavější a té sladké romantiky ze začátku ubylo, čímž se příběh dostal do té nejlepší možné polohy. Asi během týdne jsem zkoukla všechny řady TVD a teď už netrpělivě čekám na poslední díly, i když mě docela mrzí, že už bude konec. Ústřední trojice je výborná, stejnětak všechny ostatní postavy, z nichž by se asi nenašla jediná, která by mi vadila. Nina Dobrev je nádherná, Ian Somerhalder neuvěřitelně sexy! Paul Wesley mě zaujal ve 3. sérii jako skvělý záporák, taková role mu slušela víc než upír slušňáček, který má nejradši malá roztomilá štěňátka (ano, miluju Damonovy hlášky!). Obdivuju i Josepha Morgana a jeho úžasný přízvuk, asi jsem spíš na ty záporáky :) Baví mě sledovat vztah Eleny a Damona (nesnáším spojení Delena, to je táák trapné!)... Zbožňuju scény "Jestli se mám kvůli něčemu cítit provinile, bude to tohle." a "Proč ne? Eleno...". Připadám si úplně jako nějaká šíleně poblázněná puberťačka... Asi na tom něco bude, přecejen jsem ještě pár měsíců "náctka" :D ........ PS: Ještě dodávám, že patřím do týmů Delena a Klaroline! POZOR! Videa jsou prudce spoilerová! :P ---- EDIT: S posledními řadami to jde docela z kopce, proto ubírám jednu hvězdičku. Stejně je to ale závislost a budu to sledovat, dokud tam neobsadí Biebera. To by bylo už i na mě moc. ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem si nenechala ujít žádný díl a udělala jsem dobře, že jsem na Deníky začala koukat. Nemůžu se dočkat 3. série, až se dozvím, jak si vede Elena, Damon a "nový" Stefan. Dějově si mě seriál opravdu získal a nečekané zvraty a vývoj děje mě jen utvrzuje, že TVD je jeden z nejlepších amerických seriálů poslední doby. Uvidíme, co bude dál... EDIT: Škoda, vážně veeelká škoda, že si laťku neudržel.. ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Kevin Williamson zpočátku neměl o televizní adaptaci knižní série "Upíří deníky" spisovatelky Lisy Jane Smith zájem, protože se mu zdálo, že je příliš podobná knižní a filmové sérii "Stmívání". Nakonec si ale knihy přečetl a příběh ho zaujal: "Začal jsem si uvědomovat, že je to příběh o malém městě, o jeho podhoubí a o tom, co se skrývá pod povrchem." Williamson prohlásil, že příběh města bude hlavním tématem seriálu spíše než střední škola. (Mr.Hudson)
  • Coby krev byl při natáčení používán kukuřičný sirup. (Weasley)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama