Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 11
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 11

Recenze (619)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pilot teda za moc nestál... kéž by alespoň vypadali jako středoškolští studenti, kéž by to nevykrádalo Twilight a pila se krev všem, kéž by ten začátek nebyl tak nudnej... no, uvidíme, co se bude dít dál. Tak jsem teda pokračovala. Stálo to za to jen v jednom ohledu - neposedný, zlobivý bratříček Damon. Zbytek je jinak šíleně křečovitý, patetický až hrůza. Ach Eleno, já tě tááák milujůůů; ach, Stefane, já tě taky děěěěsně milujůůů, ale protože se živíš krví, tak mi nech chvilku držet si odstup, pak ti dám,ok? Vykrádají True Blood, Stmívání a Draculu. Kdyby to aspoň dělali líp. Slabé 3*. A 3 proto že jsem zvědavá, jak to bude dál s kamarádkou ze Salemu ;-) Vypadala, že ji oheň fascinuje... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

---1. SÉRIE a 2 SÉRIE --- The Vampire Diaries je seriál dosti vyumělkovaný, avšak oproti nudnému The Secret Circle od stejných tvůrců má jednu nespornou výhodu -skvělé herecké obsazení. Na Ninu Dobrev (Elena Gilbert) se skvěle kouká, Ian Sommehalder (Damon Salvatore) je upír jak má bejt a jeho herectví si maximálně užívám. Naopak Paul Wesley (Stefan Salvatore) je takový snesitelnější Edward a zejména jeho snaha být dobrákem za každou cenu mě někdy docela irituje. Sice jsem zpočátku nabyl dojmu, že se bude jednat o přeslazenou slátaninu, ale postupem času (po několika dílech) se story začala zamotávat a nakonec se z toho stala fajn vyvražďovačka, které dominoval už jednou zmiňovaný Damon. Hodnocení sérií: 4/5 --- 3. SÉRIE --- Seriál hodně ztrácí dech, děj prakticky zamrzl na místě a "zvraty" si páni scénáristi snad cucají z prstu. Přestává se mi to líbit a doufám, že řada čtvrtá napraví reputaci. Upřímně bych ale radši, aby seriál ukončili, než to poserou úplně. Hodnocení série: 2/5 --- 4. SÉRIE --- První půlka série je podobně nudná, jako třetí série. V půlce řady však dochází ke zlomu a děj se začne z ohraného Mystic Falls přesouvat i někam jinam a jde o velmi dobré oživení. Navíc se i hlavní linka KONEČNĚ začne hýbat kupředu aby se posléze zase utahala, zpomalila a dojela až do vcelku povedeného finiše. Elena občas dost otravná a i ten Damon nějak moc vyměkl. Kde je sakra ten zmetek z prvních dvou sérií? Je to jako na houpačce. Chvíli super, chvíli děsná nuda. Hodnocení série: 2,5/5 --- 5. SÉRIE --- Pořád to samé, tentokrát se na scénu dostává nový nepřítel, který může všechny zničit, ale únava z vyčerpané látky mě donutila si udělat několikaletou pauzu a posledních pár dílů této série jsem dorazil až o cca 2 roky později od vysílání. Závěr řady docela nabral grády a předvedl pár razantních twistů, jenže tenhle seriál se tak strašně bojí natrvalo zbavovat hlavních postav, že je mi už dopředu jasné, že jejich návrat na sebe nenechá dlouho čekat. Hodnocení série: 2/5 ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Vampire Diaries si nezaslouží nést v názvu slovo ,,vampire", neboť se o upíry ani nic upírům podobného nejedná. Dementní Stmívání prostě přineslo do světa kinematografie svoje vlastní tvory, které se vymykají všem ustáleným představám, jak vlastně upír vypadá a jak se ho dá zbavit. Tahle kokotina je Stmívání podezřele podobná. Tento seriál disponuje docela sympatickými postavami, ale bohužel se v pozadí skrývají naprosto kreténské dialogy a děj typické teen sračky, kde čas od času někoho zraní,či zabijí. Bohužel, ta teen sračka samozřejmě ovládá drtivou většinu stopáže a na vraždění už není moc času. I tomuto seriálu jsem věnoval ty 3 pověstné díly, během kterých se dá poznat, co vše seriál může nabídnout a zda má jeho další sledování nějaký smysl. Dle mého hodnocení ti bystřejší z vás dovedou odhadnout, jak jsem se rozhodl. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé sledoval tenhle užasný příběh tak už od prvního dílu mě to pohltilo s každým dílem nás čekalo spousty zvratu užasné hudby skvělých herců. Nikdy bych nečekal konec takový jaky byl a to jsem hodně krát koumal jak to dopadne ano bral bych tam i jiný konec zestárnutí děti a podobně ale přesto hodně spokojený. Když se ohlídnu zpět mezi všechny herce jediný kdo mi prostě neseděl byl Matt za celých 8 sérii jsem ho prostě neměl rád. Zato jsem si hrozně moc oblíbil krásnou Liv bohužel nás opustila jako hodně skvělých tváři. Ostatní jsem si oblíbil hodně a ano chyběli mi tam časem různé tváře které začali mizet jako Jeremy, Jena , a další. Rozhodně nejlepší je ze všech Demon. Sledovat jak každou sérii si myslíte že původní jsou nejhorší a ono přichází ještě větší překážky a temno bylo dokonalé. Rozhodně bude patřit mezi 1 místo v TOP. Celková spojitost všech dílu všech životu, užasná podívaná nikdy neomrzí. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, hodnotím po třech dílech. Tak za prvé, oceňuji, že obsah jedné knížky je narván do jednoho dílu. Výborně, zbytečně to neprodlužují. Za druhé, máme tu upíry. Zase a zase. Jen čekám, kdy přestane upíří mánie a budeme moci v klidu vyjít do ulic (fandím duchům..). Za třetí, proč je všechno do černa? On je taky někdy den víte?! A když už má ten rádoby fešák Stefan (ach Stefane, ach Eleno!) prsten (od Arabely, chichi) tak slunce svítit může. Nebo bychom to pojali jako u Stmívání, kdy stále pršelo? Jak praktické! Za čtvrté, některé grimasy herců mi začínají lézti krkem. Hlavně mi vadí, jak starostlivě se Elena dívá na svého bratra. Takhle se sourozenci nedívají! A za páté (pokud ještě nevymyslím za šesté) nekazte si život čtením podprůměrnými knížkami upířích deníků! ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Město Mystic Falls ve skutečnosti neexistuje. Záběry vodopádů jsou z Yellowstonského parku, scény z města jsou pak z Convingtonu v Georgii. (LucyD)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama