Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 2
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 2

Recenze (620)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

O.C. meets True Blood. Po sedmi dopsavaď viděných dílech slabší průměr. Epizody jsou otřesně nevyvážené a chybí zde jakýkoliv náznak inovace ve věci upírské mytologie či příběhu samotného (černoška s „vidinami" je k smíchu). Hlavní hrdinka nijak nevybočuje z řady, to samé platí pro jejího miláčka. Ze všech postav tak (jak jinak) vede zlý bratr Damon, který i přesto nesahá, co se týče do stylovosti, frajerskému Spikeovi ani po kotníky. Snad první řadu někdy dokoukám... pokud toho budu schopen. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, hodnotím po třech dílech. Tak za prvé, oceňuji, že obsah jedné knížky je narván do jednoho dílu. Výborně, zbytečně to neprodlužují. Za druhé, máme tu upíry. Zase a zase. Jen čekám, kdy přestane upíří mánie a budeme moci v klidu vyjít do ulic (fandím duchům..). Za třetí, proč je všechno do černa? On je taky někdy den víte?! A když už má ten rádoby fešák Stefan (ach Stefane, ach Eleno!) prsten (od Arabely, chichi) tak slunce svítit může. Nebo bychom to pojali jako u Stmívání, kdy stále pršelo? Jak praktické! Za čtvrté, některé grimasy herců mi začínají lézti krkem. Hlavně mi vadí, jak starostlivě se Elena dívá na svého bratra. Takhle se sourozenci nedívají! A za páté (pokud ještě nevymyslím za šesté) nekazte si život čtením podprůměrnými knížkami upířích deníků! ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Vlezte mi na záda, Aj lav it! Zamotané, správně romantické, naivní, drsňácký. Elena se chová nelogicky jen málokdy(kromě toho, že ta koza nechce Damona, kterej je tak sexy, že chci objímat monitor), není to jen vymletá blbka a sakra, ikdyby to mělo trvat deset serií, já si na ten sex mezi Elenou a Damonem počkam! Oblíbená postava: Damon. Postava kterou nemam ráda: Pitomá Bonnie.-------------Začala jsem čtvrtou sérii, ale už sem jí nedokoukala. Sice si Elena s Damonem konečně zaskotačili, ale scénáristická bezradnost a hlouposti dělající hlavní postavy jsou trochu moc. Možná se vrátím, hodnocení tedy prozatím nechávám stejné. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pilot teda za moc nestál... kéž by alespoň vypadali jako středoškolští studenti, kéž by to nevykrádalo Twilight a pila se krev všem, kéž by ten začátek nebyl tak nudnej... no, uvidíme, co se bude dít dál. Tak jsem teda pokračovala. Stálo to za to jen v jednom ohledu - neposedný, zlobivý bratříček Damon. Zbytek je jinak šíleně křečovitý, patetický až hrůza. Ach Eleno, já tě tááák milujůůů; ach, Stefane, já tě taky děěěěsně milujůůů, ale protože se živíš krví, tak mi nech chvilku držet si odstup, pak ti dám,ok? Vykrádají True Blood, Stmívání a Draculu. Kdyby to aspoň dělali líp. Slabé 3*. A 3 proto že jsem zvědavá, jak to bude dál s kamarádkou ze Salemu ;-) Vypadala, že ji oheň fascinuje... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý upíří seriál, kterému nechybí nic, co by měl takový seriál pro náctileté publikum obsahovat. Směs nepříliš drastického hororu a vkusné romance v jednom. Síla tkví nejenom v perfektně vybraném hereckém obsazení, ale na seriál je to také neobyčejně kvalitně zrežírováno s netuctovým scénářem, ale s lacinější výpravou. Těžko psát, jestli se v průběhu dalších řad dějově zamotá a vznikne z toho překombinovaný propletenec, jak už to nejednou divácky úspěšné seriály potkalo. Jsem připravený na všechny možné varianty scenáristů. Inspirace ságou Twilight zde určitě patrná je, ale srovnání bych se vyhnul. Seriál s filmem nelze srovnávat a v měření sil by měl film vždy navrch. Upíří deníky o svoje diváky mít nouzi nebudou. 60% ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Paul Wesley (Stefan) si nechal zakrýt své staré tetování z mládí růží, protože mu připomínalo jeho dřívější nezřízený styl života. (Mr.Hudson)
  • V původním pilotním díle byla v úvodní scéně použita píseň „Panic Switch“ od Silversun Pickups, avšak když nemohli autoři dostat povolení k vysílání, vyměnili ji za skladbu „Sort Of“ od stejné skupiny. (Elena.G.S.)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama