Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 11
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 11

Recenze (620)

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Ja narozdiel od väčšiny ľudí tu, som nevidel žiaden moderný film o upíroch, dokonca ani Twilight, možno keď sa medzi to dá počítať Van Helsing alebo podobné filmy, kde sa upíri mihli, ako filmy s Lesliem Nielsenom, ale ten je skôr taký starší. Musím uznať, že to bolo naozaj veľké klišé, tak by sa dal zhodnotiť celý seriál. Toľko emocionality, naivný a hlúpy dej, dialógy a dokonca mi vadili aj postavy, aj keď som zvyčajne rád za mladých a pekných ľudí, tu som to vnútorne vnímal ako neprirodzené, venované len mladistvým, keď v hlavných rolách sú nabúchaní americkí svalnáči a medzi nimi naivná a krehká dievčina. Prišlo mi to dosť infantilné a dosť neaktuálne, keď som mal pocit, že polovicu vecí som už videl v iných veciach. Nič moc veru. 06.08.2013 - Neviem, prečo som tomu dal v minulosti jednu hviezdu, lebo si to nezaslúži ani tú. Je to nepozerateľné, také moderné Beverly Hills 90210, akurát, že doba pokročila a tento nerozumný konverzačný blud len ucpáva program na komerčných televíziách a zapadá medzi iné zvratky, ktoré tam vysielajú. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když mi někdo tento seriál doporučil, tak jsem s mu vysmála, protože jsem očekávala twilight ságu v serialovém provedení. Není to ani tak hloupé a ani tak nekvalitní jak jsem očekávala. Dobrý seriál :-) 4* EDIT/ Už delší dobu ztrácí na kvalitě. Odchod hlavní postavy v nové sérii mi vůbec nevadí. Možná ho to pozvedne zpět na svou původní úroveň, ovšem to by nesměli scénaristé a tvůrci obecně vymýšlet stupidní zápletky... 3* ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

O.C. meets True Blood. Po sedmi dopsavaď viděných dílech slabší průměr. Epizody jsou otřesně nevyvážené a chybí zde jakýkoliv náznak inovace ve věci upírské mytologie či příběhu samotného (černoška s „vidinami" je k smíchu). Hlavní hrdinka nijak nevybočuje z řady, to samé platí pro jejího miláčka. Ze všech postav tak (jak jinak) vede zlý bratr Damon, který i přesto nesahá, co se týče do stylovosti, frajerskému Spikeovi ani po kotníky. Snad první řadu někdy dokoukám... pokud toho budu schopen. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

1.série:**(13.12.2010) Tenhle upíří seriál je absolutně bez originality. Ploché postavy sice pěkně vypadají, ale slova "miluju tě" věřím maximálně psychopatickému Damonovi, jehož postava má jediná nějakou dynamiku a vývoj. Stefanova postava začala být zajímavá teprve při svém "feťáckém" problému. Celý seriál se rozjede až tak u 10tého dílu, ale pořád se nemůžete zbavit pocitu, že to píše nějaký amatér, který absolutně neumí vybudovat napětí a nechápe, že zápletka by měla nějak gradovat. Mám z toho všeho pocit, že se tak nějak nic neděje a pak si najednou scénarista vzpomene: "Tohle bych měl zmínit, tohle bych sem mohl šoupnout, jo a s touhle postavou už nevím, co dál, tak ji odkrouhnu?" Z první série mě z letargie dostal až 18tý díl, kdy jsem zaslechla oblíbené Brick By Boring Brick (Paramore). Celkový příběh ale není špatný a Damon dokáže utáhnout celý seriál, takže se stejně vždy najde důvod, proč sledovat dál, a poslední díl série konečně pochopil, že pro netrpělivé vyhlížení dalšího dílu je potřeba trochu víc. Takže jo, konečně (po 22 dílech) se i na další díl docela těším. ** hvězdičky, asi tak 45% 2.série: Konečně zápletka, která udrží vaši pozornost každý díl! Neuvěřitelné. V seriálu nastal obrat o 180 stupňů a najednou má skoro vše, co má mít. Ale jen opravdový milovník žánru přetrpí 1.sérii, aby se dopracoval k následující. Po povedeném 12tém dílu zvyšuji hodnocení a uznávám, že se tenhle seriál umí dostat pod kůži. Vše nedrží nad vodou jen Damon, ale víc prostoru dostali i zajímavé postavy Caroline a Tyler. Jo, tohle tempo a zápletka druhé série funguje a doufám, že vše bude už jen lepší. Baví mě to. Typ guilty pleasure "pomalu, ale jistě". *** hvězdičky-65% EDIT po konci 2.série:*** Teda, páni. Tak něco jsem čekala a něco jen čumim. :D Po odchodu Tylera se vytratil vtip a tápali nejen postavy, ale i scénáristé. Přesto se docela zajímavě spělo k velkému finále a k velkému odhalení. Pár vtipných kousků ale definitivně zabil poslední díl. I to odfláklé rituálové finále bych tak nějak přešla, ale ten poslední díl? Kdo se objeví příště, aby oživil ducha seriálu? Vlk s Červenou karkulkou? No, přesto tleskám, ptž tolik WTF momentů jsem už v dlouho v žádném dílku neviděla. A tak s úsměvem na tváři netrpělivě vyhlížím další série, ptž tohle bude ještě zajímavé.3.série:****Zatím výborné 4díly. Tenhle seriál začíná být konečně trochu zajímavý. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Mnohokrát se mi stalo, že jsem dorazil z knajpy ve zdeformovaném stavu s mozkem nasáklým ředidlem a ulehl do zcepenělých zvratek z minulé noci. V telce potom běží tento demencí infikovaný opus a já, ač mysle na šedesátiletá povislá prsa paní barmanky která je zároveň moji babičkou, stejně tuto do obrazu přenesenou tupost vnímám všemi smysly a dálkáč je tak ukrutně daleko. Filmy¨a seriály s upíří tématikou už nejsou to co bývaly (dřív stály za výměšek střev mého trávícího traktu, nyní stojí za nikdy neholený ženský genitál). Teď je to tam samý testosteronem čpící metrosexuál, samá naivní modelka s hnusnýma kozama a nechybí puberťačky zvlhčující zápletka, za kterou by se nemusel stydět ani scénárista českého kultu Ulice. Než vidět další díl, raději se budu mydlit česnekem, sprchovat svěcenou vodou a nakonec se posypu stříbrnýma třpytkama. ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (73)

  • Matt Davis na konci třetí série tento seriál opustil kvůli hlavní roli v seriálu Cult. (kklepkaa)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama