Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 3
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 3

Recenze (620)

Ant 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo hodnotil odpadem už po prvním díle, by si měl sám dát facku. Vím, že tenhle seriál každý považuje za televizní odnož Twilightu, který je opravdu neskutečně gay lobotomizovaná sračka, ale občas by se hodilo, kdyby někteří vypnuli svou předpojatost. Někdy do 10. dílu první řady jsou Diaries jen typickou hloupou tvorbou CW, ale už tehdy to vypadalo, že se v nich skrývá potenciál. A od 11. dílu je to opravdu jízda z kopce bez brzd. Občas to sice trochu drhne, přece jen je to pořád hlavně určeno pro teen publikum, ale není to nic bijícího do očí. Nevěřím, že to řeknu, ale ten seriál má na svůj žánr výborný scénář a postavy se chovají natolik logicky, že je nemáte chuť zastřelit. Přičtěte si dobře napsané postavy, slušné herce a zápletku a ono slovo na T vám už ani nevytane na mysl. Doporučuju zvlášť těm, kteří byli stejně jako já znechuceni stupidní 3. řadou True Blood. 2. řada: Jeden z mála seriálů CW, který si bez problémů udržel svou kvalitu i ve druhé řadě. Stále je to napínavé a zábavné a já se nedočkavě těšila na každý díl, takže jen tak dál. 3. řada: Hm, trochu překombinované, ale při druhém zhlédnutí mi to všechno hezky zapadlo. Stefan je výborný záporák. Wesley si to vážně užívá. Sbližování Eleny a Damona je jedna z nejlepších věcí na téhle sérii. No a poslední 4 díly mě už klasicky nechávají v slzách. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (90%): Kdybyste mi před pár měsíci řekli, že dám Upířím deníkům plné hodnocení, tak bych Vám řekl, že jste se asi úplně zbláznili. Upírská tématika a celkově nadpřirozeno mi není vůbec blízké a do toho ještě Twilight mánie, že jsem se tomuhle seriálu snažil vyhýbat obloukem. Jenže se to začalo chválit ze všech stran a tak jsem si prostě řekl, že tomu dám šanci (ovšem se škodolibým doměním, že tu sem pak napíšu kritiku o tom, že je to jako "seriálový Twilight"). Ale skutek utek. Seriál totiž umí navodit dobrou atmosféru, přináší překvapivé zvraty a v každém díle se něco děje (o kolika seriálech toto můžete říct?). Scénaristé jsou opravdu nápadití, což je vůbec asi největší plus seriálu. Potěší i sympatický casting. Přesto to pro mě není nic víc než "jen" výborná zábava, nikoli nějaká "srdcovka" nebo "nejoblíbenější seriál" (právě kvůli tomu, že Fantasy pro mě nemůže být nikdy na "stejné úrovni" jako třeba Drama nebo Komedie). Každopádně i tak musím dát 5*, protože by mi přišlo hloupé snižovat hodnocení jen kvůli tomuhle... A vlastně to dělám i moc rád, protože se ve svém žánru jedná opravdu o povedený seriál. A finále je pecka! 2. SÉRIE (95%): Druhá řada neztrácí dech a v několika ohledech je i lepší než ta první. Člověk by řekl, že se ze scénáře může lehce stát přeplácaná slátanina, ale celé si to udrželo úroveň. Také jsme se dočkali nových zajímavých postav a celkově to prostě tvůrcům žeru i s navijákem. Upřímně se ale třetí řady trochu bojím, finále ve mně zanechalo trochu rozporuplný dojem. Ovšem tato řada byla vynikající a ukázalo se, že seriál umí být žánrově čímkoli, když chce. A taky jsem si ujasnil, že moje oblíbená postava nebude Elena, Stefan ani Damon, ale Caroline, která prošla (se srovnání s minulou sérií) bezesporu největší změnou. A krom toho - je to hrozně návykový, když to skončí vždycky naprosto jinak, než předpokládáte! No, vážně palec nahoru. Nečekal bych, že se zrovna Upíří deníky někdy dostanou do mé TOPky, no a koukejte sami... :) ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem neviděl dvě série, tak jsem se neodvážil hodnotit. Nejprve ze strachu před sestrou a potom, když se to zlepšilo, tak protože jsem prostě nevěděl, co si o tom mám myslet. Ono to celé létá tak nějak velmi nahoru a dolů, podle toho, co zrovna napadne scénáristy udělat, protože děj rozhodně není nijak promyšlenej na víc jak tři díly dopředu. Účelem je nenudit a tomu se vše podřizuje... bohužel i psychologie postav a reálie světa. Potom je to zábava ale pro mě jen v době sledování. Nějaká touha po povídání o postavách a ději mě v tomto případě dost obchází. Nicméně je docela sranda vidět, jak každý díl dělají studenti plesy, dobročinné akce, objevují se nové postavy, které rychle umírají a po čase se zase vracejí na další a další úrovni bytí. Jen by to chtělo víc sympatických postav, než jen jednoho lehce vyšinutého arogantního super upíra. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

TVD se pro mě ze dne na den staly závislostí. Prvních několik dílů jsem si říkala, že to není o moc lepší než Twilight, ale pak se všechno změnilo. Seriál nabral tempo a každý díl byl napínavější a té sladké romantiky ze začátku ubylo, čímž se příběh dostal do té nejlepší možné polohy. Asi během týdne jsem zkoukla všechny řady TVD a teď už netrpělivě čekám na poslední díly, i když mě docela mrzí, že už bude konec. Ústřední trojice je výborná, stejnětak všechny ostatní postavy, z nichž by se asi nenašla jediná, která by mi vadila. Nina Dobrev je nádherná, Ian Somerhalder neuvěřitelně sexy! Paul Wesley mě zaujal ve 3. sérii jako skvělý záporák, taková role mu slušela víc než upír slušňáček, který má nejradši malá roztomilá štěňátka (ano, miluju Damonovy hlášky!). Obdivuju i Josepha Morgana a jeho úžasný přízvuk, asi jsem spíš na ty záporáky :) Baví mě sledovat vztah Eleny a Damona (nesnáším spojení Delena, to je táák trapné!)... Zbožňuju scény "Jestli se mám kvůli něčemu cítit provinile, bude to tohle." a "Proč ne? Eleno...". Připadám si úplně jako nějaká šíleně poblázněná puberťačka... Asi na tom něco bude, přecejen jsem ještě pár měsíců "náctka" :D ........ PS: Ještě dodávám, že patřím do týmů Delena a Klaroline! POZOR! Videa jsou prudce spoilerová! :P ---- EDIT: S posledními řadami to jde docela z kopce, proto ubírám jednu hvězdičku. Stejně je to ale závislost a budu to sledovat, dokud tam neobsadí Biebera. To by bylo už i na mě moc. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

No většinou nehodnotím seriál po méně než 5-10 zhlédnutých dílech. Tady jsem se ale odhodlal hodnotit po prvních dvou dílech. Proč? No z několika důvodů.. První je ten, že nevěřím, že by se během dalších 1000 dílů něco změnilo. Druhý je ten, že nepředpokládám sledování téhle pitominy i nadále. Dva díly mi opravdu stačily. Twajlajtu jsem si užil až nad hlavu a nehodlám sledovat x desítek hodin zmatené zamilované pubertální lidi i upíry. Za mě 40% ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (73)

  • Zach Roerig, Michael Trevino a Paul Wesley si zkoušeli zahrát roli Damona ještě před tím, než se ujali svých současných rolí. (Lenny.M)
  • Paul Wesley, představitel Stefana, vyhrál v souvislosti se seriálem 3 ceny. V Teen Choice Awards vyhrál v roce 2010 2 ceny v kategoriích Breakout Star Male a Actor Fantasy/Sci-Fi. Na Young Hollywood Awards pak vyhrál v roce 2010 cenu v kategorii Cast To Watch společně s Ianem Somerhalderem a Ninou Dobrev. (MonicaPixie)
  • Město Mystic Falls ve skutečnosti neexistuje. Záběry vodopádů jsou z Yellowstonského parku, scény z města jsou pak z Convingtonu v Georgii. (LucyD)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama