Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 5
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 5

Recenze (619)

phoebess 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem si seriál v druhé polovině první série hodně oblíbila, třetí série mi ho (s výjimkou pár dílů) opět znechutila. Ani by mi nevadily ty přihlouplé dialogy a rádoby napínavé scény, nějak jsem se s nimi smířila, ale... scénáristické kličky (čachry machry s původními i novými postavama apod.) mi doslova pily krev. Čtvrtou sérii nevítám s otevřenou náručí, spíš jen s velkým otazníkem, zda bude premiérový díl 4. řady opravdu tak dechberoucí, aby mě přiměl sledovat dál. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Kevin Williamson & Julie Plec / L.J. Smith | Hudba: Michael Suby | Produkcia: Pascal Verschooris, Sean Reycraft, J. Miller Tobin | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Outerbanks Entertainment, Alloy Entertainment, CBS Television Studios, Warner Bros. Television || Sociologické vysvetlenie pre čoraz viac sa objavujúce kinematografické diela s upírskou tematikou nie je potreba opisovať. Sú totiž jedným z najbližších hrdinským typov k človekovi, a to ich s onými nadprirodzenými schopnosťami radí medzi najsympatickejšie dlhozubáče pre diváckeho smrteľníka. The Vampire Diaries si je tohoto spoločenského javu viac, než vedomá, a staví svoju existenciu a potenciálny úspech na tento jednoduchý fakt, akurát dôraz kladie na ešte masovejší základ, a to na vzťahovú rovinu. Jedinou menej výhodnou okolnosťou je čoraz viac preplnený trh rôznymi zatmenými alebo zatmievajúcimi sa projektami s krvo-sajúcou tematikou (pre mňa jednoznačne najúspešnejším pokusom je zatial TRUE BLOOD). No i s prebytkom týchto produktov je to najdostupnejšia verzia pre bežného diváka - nepotreba predplateného kanálu HBO, atd. Čo sa týka hereckej gardy, jeden je neznámejší ako druhý, a to je dobre. Efekty sú pozerateľné a remeselná stránka nesklame. To ale nič nemení na fakte, že je to priemerná post-nuda na obdobia, keĎ sa nie je na čo pozerať - a to sa môže stať len v prípade, ak sa dodávka internetu v domácnosti zastaví, a na komerčných televíznich staniciach dávajú po stošesdesiatyôsmy krát Shreka s nadpisom Filmová udalosť roka... ()

Reklama

Petrasuvicka odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem pár dílů a to se podle mě ani moc nedá. Naprostá vymejvárna mozku. Upír není ta krvelačná svině, ale sexy hošánek ze střední školy. Je to tak sladce naivní, pubertální jako Highschool Musical. Hrůza. Zlatá Pravá krev. Netvrdím, že je to kdo ví jakej výtvor, ale je tam aspon detektivní zápletka a je to pojato naturalisticky. Krev, mrtvoly, vraždy, sex. Tady k važdění div nehrajou Celine Dion. Tohle fakt ne. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když mi někdo tento seriál doporučil, tak jsem s mu vysmála, protože jsem očekávala twilight ságu v serialovém provedení. Není to ani tak hloupé a ani tak nekvalitní jak jsem očekávala. Dobrý seriál :-) 4* EDIT/ Už delší dobu ztrácí na kvalitě. Odchod hlavní postavy v nové sérii mi vůbec nevadí. Možná ho to pozvedne zpět na svou původní úroveň, ovšem to by nesměli scénaristé a tvůrci obecně vymýšlet stupidní zápletky... 3* ()

liskam 

všechny recenze uživatele

No většinou nehodnotím seriál po méně než 5-10 zhlédnutých dílech. Tady jsem se ale odhodlal hodnotit po prvních dvou dílech. Proč? No z několika důvodů.. První je ten, že nevěřím, že by se během dalších 1000 dílů něco změnilo. Druhý je ten, že nepředpokládám sledování téhle pitominy i nadále. Dva díly mi opravdu stačily. Twajlajtu jsem si užil až nad hlavu a nehodlám sledovat x desítek hodin zmatené zamilované pubertální lidi i upíry. Za mě 40% ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Sara Canning (Jenna Sommers), která v seriálu hraje tetu Eleny Gilbert (Nina Dobrev), je ve skutečnosti jen o dva roky starší než Nina Dobrev. (J*A*M*A*L)
  • Katherine (Nina Dobrev) vstoupí do Damonova (Ian Somerhalder) pokoje s lékem proti vlkodlačímu kousnutí, přestože nebyla pozvaná do domu, jehož vlastníkem je Elena (Nina Dobrev). (kujulu)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama