Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 2
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 2

Recenze (620)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Ano, je to slátanina, ale byla bych pokrytec kdybych tomu dala 2 hvězdičky když žeru každý díl. Jakýmsi záhadným způsobem mě to pořád baví. I když to je už jak Beverly Hills (každý s každým), s každou sérií přijde ještě větší hajzl, kterého musí přemoct a aby toho nebylo málo, tak se hlavní protagonisté střídají v tom, kdo je zrovna zlý a kdo ne. Ale stejně to budu sledovat dál. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Vlezte mi na záda, Aj lav it! Zamotané, správně romantické, naivní, drsňácký. Elena se chová nelogicky jen málokdy(kromě toho, že ta koza nechce Damona, kterej je tak sexy, že chci objímat monitor), není to jen vymletá blbka a sakra, ikdyby to mělo trvat deset serií, já si na ten sex mezi Elenou a Damonem počkam! Oblíbená postava: Damon. Postava kterou nemam ráda: Pitomá Bonnie.-------------Začala jsem čtvrtou sérii, ale už sem jí nedokoukala. Sice si Elena s Damonem konečně zaskotačili, ale scénáristická bezradnost a hlouposti dělající hlavní postavy jsou trochu moc. Možná se vrátím, hodnocení tedy prozatím nechávám stejné. ()

Reklama

Fevas 

všechny recenze uživatele

Prý další Twilight - tak mi prosím vysvětlete, jaktože Upíří deníky(knižní série, což možná někoho dokonce překvapí) začaly vycházet v roce 1991, zatímco ten váš Twilight až v roce 2005. Pořád jste si jistí, že TVD kopíruje Twilight? Jistě, Twilight se dočkal zfilmování dříve a TVD by možná bez jeho úspěchu ani nikdy nevznikl, ale knihy jsou námět, což má hlavní slovo. A basta. A americká verze Rodinných pout? Ale no tak. Tohle může tvrdit jen člověk který ukončil sledování ještě před dvanáctým dílem, nebo seriál viděl s "úžasným" českým dabingem. Abyste pochopili, proč my ostatní máme toto drama tak rádi, musíte se probojovat do druhé série a - tahle část bude určitě pro spoustu lidí nejtěžší - to s titulky. Nezlobte se na mě, ale kdybych viděla TVD jen s dabingem, v životě bych si to nedokázala oblíbit a to i přesto že se jedná o mnou studovaný obor - upířinu. Po Twilight rozhodně příjemné vědět, že si autorka skoro nic nevycucala z prstu. A věřte nevěřte; i kluci si to můžou oblíbit. Sice to s hororovým žánrem vážně nemá nic společnýho, takže hororoví nadšenci ruce pryč, ale ti ostatní, co si vystačí s řádnou dávkou dramatu(výhradně druhá série) budou určitě spokojení. Jen mi trochu přijde, že ta třetí série už nám to zase tahá ke dnu... ()

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro som sa povracala. Bohajeho, niečo takéto už nikdy v živote nechcem vidieť! Ani minútu!!! Meyerová aj s celou svojou Súmračnou ságou sa môže schovať v porovnaní s týmto výplachom. Zásadný rozdiel je totiž v tom, že pokiaľ Meyerová aspoň všetky tie trápne klišé poriadne roztiahne a zníži ich hustotu, Vampire Diaries mi už v pilote predostreli úplne všetky vykradnuté upírske motívy, ktoré sa v histórii tohto popkultúrneho fenoménu dajú nájsť. Nenechali na pokoji ani Brama Stokera, keď použili ním vymyslený motív, že upír nemôže vstúpiť tam, kde nebol pozvaný. A keby len upírske klišé! To by bolo týmto zvratkovým megalomanom málo! Oni tam museli drbnúť aj všetky tínedžerské klišé. Ako napr., že upír s ksichtom 30 ročného chlapa sa nanominuje na strednú školu, že nájde podobu svojej dávnej lásky v ksichte jej pravnučky, že si vyberie práve ju a ona je sladká outsiderka... a tak podobne. Bella Swanová na druhú... Jednoducho si predstavte všetky tristokrát omleté frázy, scény a "nápady", ktoré ste videli vo všetkých tínedžerských sračkách + upírskych filmoch a napchajte ich do 42 minút. Dostanete pilotný diel Vampire Diaries. Čo bude ďalej, to ani nechcem vedieť!!! ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že to bude příšerná blbost. Koukla jsem na cca 3 cvičné díly a už jsem nemohla přestat. Když už si říkám, že mě tam nic nepřekvapí, tak najednou bum a zas se divím. :-) Takže super, příjemná oddechovka. *Edit 2015 - Ty nadšené výkřiky při psaní prvního komentáře, už dnes působí docela úsměvně. Pravdou je, že čtvrtou řadou celý wau efekt skončil, a ve sledování pokračuju snad jen ze setrvačnosti. Překombinovaná přehlídka stárnoucích modelů. OMG, kdo jim ještě teď může věřit věčné mládí? Začátky byly svěží, ale dál to lepší nebude, a po sedmé řadě půjdou stejně do kytek. ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (73)

  • Ian Somerhalder, představitel Damona, se ještě před začátkem seriálu ucházel o roli Jasona Stackhouse v konkurenčním seriálu True Blood: Pravá krev (od r. 2008). (Esko)
  • Paul Wesley (Stefan) si nechal zakrýt své staré tetování z mládí růží, protože mu připomínalo jeho dřívější nezřízený styl života. (Mr.Hudson)
  • Michael Trevino, který ztvárnil Tailera, vyhrál za své působení v seriálu 2 ceny, a to Teen Choice Awards v roce 2011 a 2012 v kategorii Choice TV: Male Scene Stealer. (MonicaPixie)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama