Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 2
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 2

Recenze (619)

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Sakriš, je to detinské, plytké, vyrobené z gigantického tureckého medu, čiernobiele, predvídateľné a dosebazahľadené, ale aj bystro obsadené, nepostrádajúce dobrodružstvo i napätie, a vážne kavlitne zhudobnené- ó áno, Vampire Diaries sa počúvajú skutočne ohromne. Herecké prekáranie dvoch ústredných upírov je zábavné, zábavný by mal byť aj váš vývoj vzťahu k obom z nich, zrejme o to viac ak ste opačného pohlavia (al. aj nie).... .... ..... Keď sa nastavíte na "denníkovú" vlnu, nákazlivosť tejto infantilnej soap opery nezamlčíte. Nebudem zabíjať ak toho z "denníkov" viac neprečítam, ale pokračovanie ma už podvedome zviedlo. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Mnohokrát se mi stalo, že jsem dorazil z knajpy ve zdeformovaném stavu s mozkem nasáklým ředidlem a ulehl do zcepenělých zvratek z minulé noci. V telce potom běží tento demencí infikovaný opus a já, ač mysle na šedesátiletá povislá prsa paní barmanky která je zároveň moji babičkou, stejně tuto do obrazu přenesenou tupost vnímám všemi smysly a dálkáč je tak ukrutně daleko. Filmy¨a seriály s upíří tématikou už nejsou to co bývaly (dřív stály za výměšek střev mého trávícího traktu, nyní stojí za nikdy neholený ženský genitál). Teď je to tam samý testosteronem čpící metrosexuál, samá naivní modelka s hnusnýma kozama a nechybí puberťačky zvlhčující zápletka, za kterou by se nemusel stydět ani scénárista českého kultu Ulice. Než vidět další díl, raději se budu mydlit česnekem, sprchovat svěcenou vodou a nakonec se posypu stříbrnýma třpytkama. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Milý deníčku, potkala jsem nádherného kluka - je mladý, úžasný, galantní a je to mimozemšťan - teda vlastně upír. Snaží se být správným středoškolákem a zároveň zachraňuje svět před nadpřirozenými potvorami a svým démonickým bratrem s přilehavým jménem Damon, s bad-ass image a hříšnými myšlenkami. Zdá se mi, jako bych už tahle schémata někde viděla... Možná to bude Roswell? Nebo snad Supernatural? Buffy? Opravdu se snažím, aby mi na mysl nepřišel Edward, ale i sami upíři z tohoto příběhu se proti těm z vesmíru Meyerové vymezují. Mají recht, ještě by je někdo mohl považovat za vzdychající patetické emo-boye. Zvlášť, když si píšou deníček. Po čtyřech epizodách průměr s nadprůměrným vizuálem. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

---1. SÉRIE a 2 SÉRIE --- The Vampire Diaries je seriál dosti vyumělkovaný, avšak oproti nudnému The Secret Circle od stejných tvůrců má jednu nespornou výhodu -skvělé herecké obsazení. Na Ninu Dobrev (Elena Gilbert) se skvěle kouká, Ian Sommehalder (Damon Salvatore) je upír jak má bejt a jeho herectví si maximálně užívám. Naopak Paul Wesley (Stefan Salvatore) je takový snesitelnější Edward a zejména jeho snaha být dobrákem za každou cenu mě někdy docela irituje. Sice jsem zpočátku nabyl dojmu, že se bude jednat o přeslazenou slátaninu, ale postupem času (po několika dílech) se story začala zamotávat a nakonec se z toho stala fajn vyvražďovačka, které dominoval už jednou zmiňovaný Damon. Hodnocení sérií: 4/5 --- 3. SÉRIE --- Seriál hodně ztrácí dech, děj prakticky zamrzl na místě a "zvraty" si páni scénáristi snad cucají z prstu. Přestává se mi to líbit a doufám, že řada čtvrtá napraví reputaci. Upřímně bych ale radši, aby seriál ukončili, než to poserou úplně. Hodnocení série: 2/5 --- 4. SÉRIE --- První půlka série je podobně nudná, jako třetí série. V půlce řady však dochází ke zlomu a děj se začne z ohraného Mystic Falls přesouvat i někam jinam a jde o velmi dobré oživení. Navíc se i hlavní linka KONEČNĚ začne hýbat kupředu aby se posléze zase utahala, zpomalila a dojela až do vcelku povedeného finiše. Elena občas dost otravná a i ten Damon nějak moc vyměkl. Kde je sakra ten zmetek z prvních dvou sérií? Je to jako na houpačce. Chvíli super, chvíli děsná nuda. Hodnocení série: 2,5/5 --- 5. SÉRIE --- Pořád to samé, tentokrát se na scénu dostává nový nepřítel, který může všechny zničit, ale únava z vyčerpané látky mě donutila si udělat několikaletou pauzu a posledních pár dílů této série jsem dorazil až o cca 2 roky později od vysílání. Závěr řady docela nabral grády a předvedl pár razantních twistů, jenže tenhle seriál se tak strašně bojí natrvalo zbavovat hlavních postav, že je mi už dopředu jasné, že jejich návrat na sebe nenechá dlouho čekat. Hodnocení série: 2/5 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý upíří seriál, kterému nechybí nic, co by měl takový seriál pro náctileté publikum obsahovat. Směs nepříliš drastického hororu a vkusné romance v jednom. Síla tkví nejenom v perfektně vybraném hereckém obsazení, ale na seriál je to také neobyčejně kvalitně zrežírováno s netuctovým scénářem, ale s lacinější výpravou. Těžko psát, jestli se v průběhu dalších řad dějově zamotá a vznikne z toho překombinovaný propletenec, jak už to nejednou divácky úspěšné seriály potkalo. Jsem připravený na všechny možné varianty scenáristů. Inspirace ságou Twilight zde určitě patrná je, ale srovnání bych se vyhnul. Seriál s filmem nelze srovnávat a v měření sil by měl film vždy navrch. Upíří deníky o svoje diváky mít nouzi nebudou. 60% ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Přestože v seriálu chodí Elena (Nina Dobrev) se Stefanem (Paul Wesley), ve skutečném životě měla její představitelka Nina Dobrev vztah s hereckým představitelem jeho bratra Ianem Somerhalderem (Damon). Tato informace se na veřejnost dostala na konci května roku 2011, kdy byl pár vyfocen, jak se prochází Paříží. V květnu roku 2013 pak pár potvrdil rozchod. (KateW)
  • Ani jeden z herců, kteří hrají rodinu původních upírů, není původem z USA. (LucyD)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama