Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 2
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 2

Recenze (620)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Kevin Williamson & Julie Plec / L.J. Smith | Hudba: Michael Suby | Produkcia: Pascal Verschooris, Sean Reycraft, J. Miller Tobin | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Outerbanks Entertainment, Alloy Entertainment, CBS Television Studios, Warner Bros. Television || Sociologické vysvetlenie pre čoraz viac sa objavujúce kinematografické diela s upírskou tematikou nie je potreba opisovať. Sú totiž jedným z najbližších hrdinským typov k človekovi, a to ich s onými nadprirodzenými schopnosťami radí medzi najsympatickejšie dlhozubáče pre diváckeho smrteľníka. The Vampire Diaries si je tohoto spoločenského javu viac, než vedomá, a staví svoju existenciu a potenciálny úspech na tento jednoduchý fakt, akurát dôraz kladie na ešte masovejší základ, a to na vzťahovú rovinu. Jedinou menej výhodnou okolnosťou je čoraz viac preplnený trh rôznymi zatmenými alebo zatmievajúcimi sa projektami s krvo-sajúcou tematikou (pre mňa jednoznačne najúspešnejším pokusom je zatial TRUE BLOOD). No i s prebytkom týchto produktov je to najdostupnejšia verzia pre bežného diváka - nepotreba predplateného kanálu HBO, atd. Čo sa týka hereckej gardy, jeden je neznámejší ako druhý, a to je dobre. Efekty sú pozerateľné a remeselná stránka nesklame. To ale nič nemení na fakte, že je to priemerná post-nuda na obdobia, keĎ sa nie je na čo pozerať - a to sa môže stať len v prípade, ak sa dodávka internetu v domácnosti zastaví, a na komerčných televíznich staniciach dávajú po stošesdesiatyôsmy krát Shreka s nadpisom Filmová udalosť roka... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo hodnotil odpadem už po prvním díle, by si měl sám dát facku. Vím, že tenhle seriál každý považuje za televizní odnož Twilightu, který je opravdu neskutečně gay lobotomizovaná sračka, ale občas by se hodilo, kdyby někteří vypnuli svou předpojatost. Někdy do 10. dílu první řady jsou Diaries jen typickou hloupou tvorbou CW, ale už tehdy to vypadalo, že se v nich skrývá potenciál. A od 11. dílu je to opravdu jízda z kopce bez brzd. Občas to sice trochu drhne, přece jen je to pořád hlavně určeno pro teen publikum, ale není to nic bijícího do očí. Nevěřím, že to řeknu, ale ten seriál má na svůj žánr výborný scénář a postavy se chovají natolik logicky, že je nemáte chuť zastřelit. Přičtěte si dobře napsané postavy, slušné herce a zápletku a ono slovo na T vám už ani nevytane na mysl. Doporučuju zvlášť těm, kteří byli stejně jako já znechuceni stupidní 3. řadou True Blood. 2. řada: Jeden z mála seriálů CW, který si bez problémů udržel svou kvalitu i ve druhé řadě. Stále je to napínavé a zábavné a já se nedočkavě těšila na každý díl, takže jen tak dál. 3. řada: Hm, trochu překombinované, ale při druhém zhlédnutí mi to všechno hezky zapadlo. Stefan je výborný záporák. Wesley si to vážně užívá. Sbližování Eleny a Damona je jedna z nejlepších věcí na téhle sérii. No a poslední 4 díly mě už klasicky nechávají v slzách. ()

Reklama

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Ja narozdiel od väčšiny ľudí tu, som nevidel žiaden moderný film o upíroch, dokonca ani Twilight, možno keď sa medzi to dá počítať Van Helsing alebo podobné filmy, kde sa upíri mihli, ako filmy s Lesliem Nielsenom, ale ten je skôr taký starší. Musím uznať, že to bolo naozaj veľké klišé, tak by sa dal zhodnotiť celý seriál. Toľko emocionality, naivný a hlúpy dej, dialógy a dokonca mi vadili aj postavy, aj keď som zvyčajne rád za mladých a pekných ľudí, tu som to vnútorne vnímal ako neprirodzené, venované len mladistvým, keď v hlavných rolách sú nabúchaní americkí svalnáči a medzi nimi naivná a krehká dievčina. Prišlo mi to dosť infantilné a dosť neaktuálne, keď som mal pocit, že polovicu vecí som už videl v iných veciach. Nič moc veru. 06.08.2013 - Neviem, prečo som tomu dal v minulosti jednu hviezdu, lebo si to nezaslúži ani tú. Je to nepozerateľné, také moderné Beverly Hills 90210, akurát, že doba pokročila a tento nerozumný konverzačný blud len ucpáva program na komerčných televíziách a zapadá medzi iné zvratky, ktoré tam vysielajú. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

No, jelikož mám upíry celkem rád, tak musim dát jen 1 hvězdu, proč? Protože se jedná o další zamilovanou kravinu jak se nána zamilovala do upírka a ten měl soka.. Dokola a dokola a pořád dokola. Stmívání nastavilo laďku, tak si producenti řekli, že natočí seriál mapující "každodenní život vampírka" Brrr :D ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Upírský seriál, u kterého přívětek "love sucks" opravdu sedí. Co začíná jako seriálová verze Twilightu vhodná jen pro -náctileté se brzo změní v docela slušný masakr, kde se upíři navzájem mučí a vraždí a kde by se erotické dusno mezi trojkou hlavních představitelů dalo krájet. Vyčnívá Ian Somerhalder, kvůli kterému bych se stala upírem klidně i já. Zatím viděno pět řad. ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Ani jeden z herců, kteří hrají rodinu původních upírů, není původem z USA. (LucyD)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama