Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 11
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 11

Recenze (620)

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro som sa povracala. Bohajeho, niečo takéto už nikdy v živote nechcem vidieť! Ani minútu!!! Meyerová aj s celou svojou Súmračnou ságou sa môže schovať v porovnaní s týmto výplachom. Zásadný rozdiel je totiž v tom, že pokiaľ Meyerová aspoň všetky tie trápne klišé poriadne roztiahne a zníži ich hustotu, Vampire Diaries mi už v pilote predostreli úplne všetky vykradnuté upírske motívy, ktoré sa v histórii tohto popkultúrneho fenoménu dajú nájsť. Nenechali na pokoji ani Brama Stokera, keď použili ním vymyslený motív, že upír nemôže vstúpiť tam, kde nebol pozvaný. A keby len upírske klišé! To by bolo týmto zvratkovým megalomanom málo! Oni tam museli drbnúť aj všetky tínedžerské klišé. Ako napr., že upír s ksichtom 30 ročného chlapa sa nanominuje na strednú školu, že nájde podobu svojej dávnej lásky v ksichte jej pravnučky, že si vyberie práve ju a ona je sladká outsiderka... a tak podobne. Bella Swanová na druhú... Jednoducho si predstavte všetky tristokrát omleté frázy, scény a "nápady", ktoré ste videli vo všetkých tínedžerských sračkách + upírskych filmoch a napchajte ich do 42 minút. Dostanete pilotný diel Vampire Diaries. Čo bude ďalej, to ani nechcem vedieť!!! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"For over a century, I've lived in secret, until now. I know the risk, but I have to know her." Seriál, u kterého mi trvalo jen pár dílů, abych se do něj zamilovala. První řada se mi neskutečně líbila, každý díl byl ukončený tak, že jsem se okamžitě chtěla dívat na další. A co víc, v každém díle bylo tolik zvratů, že jsme se až divila jak to všechno můžou scénáristi vymyslet, aby to do sebe tak skvěle zapadlo. Bohužel, jak to bývá, od druhé řady začala kvalita seriálu klesat dolů. Myslela jsem, že to ten seriál ustojí, ale kvalita klesá s každou sérií a seriál, který jsem hrozně milovala mi už spíš pšíjde k smíchu. No, ale svým způsobem ho mám pořád ráda. Co musím ale vytknout je, že tak otravnou postavu, jako je Elena svět ještě neviděl. A Damon už taky není ten Damon, do kterého jsem se v první řadě zamilovala. 4* ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude další děs na způsob Twilightu. Ale mýlil jsem se. Seriál je zajímavější a má opravdové upíry. Po rozjezdové první sérii, druhá přitvrdila a přivedla Původní. Pak přišla třetí série, byl nám představen zbytek Mikaelson Family a Klaus konečně dostal prostor. Bohužel na konci jsme se museli rozloučit s Alaricem. Čtvrtá série byla o ždíbíček horší, ale pořád skvělá, znamenala ale konečnou pro Původní, kteří dostaly vlastní seriál. EDIT. Pátá série se bohužel moc nepovedla. Obsahovala sice skvělou epizodu číslo 100. – 500 Years of Solitude, ale jinak nic moc. Na začátku to vypadalo na Binary Diaries, pak přišla naprostá blbost s kanibalskými upíry. Poutníci sice mnoha lidem nesedli, ale pořád byli nejzajímavější kapitolou. Přesto slabota. Alespoň, že to finále bylo super a Alaric je zpět. Edit: Pátá série začíná strašně, jelikož Elena se chová tak, že to musí vadit i lidem, kteří ji jinak měli rádi. Naštěstí se zbytek série o něco zlepšil. Na první série to stále nemá, ale po zavrženíhodné páté řadě jde rozhodně o zlepšení. Bohužel ne na takové, abych nechal hodnocení na 5*. Ale přesto jsem zvědavý na poslední sérii. Edit V sedmé sérii nám poněkud prořídlo osazenstvo, ale není to vůbec na škodu. Odchod hlavní postavy (no, její jméno zazní skoro ve všech epizodách) seriálu možná pomohl. Soustředění se na bratry Salvatory není vůbec špatné. U TVD ale pokračuje problém v tom, že zde chybí linka, která by vydržela celou sezónu (což velmi pomáhá Originals). Pak ještě moc nechápu představení spousty nových vedlejších postav, přičemž je skoro všechny zase hned zabijeme (alespoň, že Valerie přežila). Poslední díl pak dává naději na zajímavou osmou (patrně poslední) sérii. Série 1 - 85%, Série 2 - 90%, Série 3 - 100%, Série 4 - 95%, Série 5 - 60%, Série 6 - 70 % Série 7 - 77 % ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, hodnotím po třech dílech. Tak za prvé, oceňuji, že obsah jedné knížky je narván do jednoho dílu. Výborně, zbytečně to neprodlužují. Za druhé, máme tu upíry. Zase a zase. Jen čekám, kdy přestane upíří mánie a budeme moci v klidu vyjít do ulic (fandím duchům..). Za třetí, proč je všechno do černa? On je taky někdy den víte?! A když už má ten rádoby fešák Stefan (ach Stefane, ach Eleno!) prsten (od Arabely, chichi) tak slunce svítit může. Nebo bychom to pojali jako u Stmívání, kdy stále pršelo? Jak praktické! Za čtvrté, některé grimasy herců mi začínají lézti krkem. Hlavně mi vadí, jak starostlivě se Elena dívá na svého bratra. Takhle se sourozenci nedívají! A za páté (pokud ještě nevymyslím za šesté) nekazte si život čtením podprůměrnými knížkami upířích deníků! ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem si seriál v druhé polovině první série hodně oblíbila, třetí série mi ho (s výjimkou pár dílů) opět znechutila. Ani by mi nevadily ty přihlouplé dialogy a rádoby napínavé scény, nějak jsem se s nimi smířila, ale... scénáristické kličky (čachry machry s původními i novými postavama apod.) mi doslova pily krev. Čtvrtou sérii nevítám s otevřenou náručí, spíš jen s velkým otazníkem, zda bude premiérový díl 4. řady opravdu tak dechberoucí, aby mě přiměl sledovat dál. ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (73)

  • Damon Salvatore (Ian Somerhalder) šoféruje kabriolet Chevy Camaro z roku 1967. (katherine.)
  • Na San Diego Film Critics Society Awards 2012 vyhrála Nina Dobrev v kategorii Best Ensemble Performance. (MonicaPixie)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama