Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výtvarne dokonalé sci-fi, kompletne odohrávajúce sa na cudzej planéte, plnej mesiacov, umelých púští a čarovných stromov nakreslených na pozadie a z časti vystavaných v štúdiu. Radosť sa pozerať. Záporom ostáva ale pozvoľný dej, niekedy až príliš rozvláčny v technologických dialógoch. Záver je zaujímavý a veľmi originálny a zvráti predošlých pár nudných okamihov. Freud by mal radosť... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zjevně je mi třeba mozkového posilovače k správnému úchopu vysoce ceněné scifárny, zařazené do 1001 filmů, které mě povětšinou klidně mohou míjet... Autorům nechť je útěchou, že takové kosmické vandry pozemským prosťáčkům nikdy nevyjdou, tudíž se vyfantazírovanému kousku bez možnosti srovnání kromě mě nikdo další nevysměje. Seriously, nežli opakovaně tyto báječné muže s vysílačkou na lanku, robotického brouka Pytlíka, šíleného vědce (jak jinak) a blonďaté boží hovádko v doprovodu kosmických pazvuků horších neviditelné hrozby, likvidující Nielsenovic mužstvo, raději snad znovu volný pád vousatých strejců z Cesty na Měsíc, přinejmenším měli podstatně příjemnější stopáž a čtyřiapadesát let k dobru k tomu. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sci-fi snímek s parádním scénářem. [8/10] (Loew´s Incorporated MGM) (Eastmancolor /// Produkce: Nicholas Nayfack /// Scénář: Irving Block, Allen Adler, Cyril Hume /// Kamera: George J. Folsey /// Hudba: Bebe Barron, Louis Barron /// Nominace na Oscara: A. Arnold Gillespie, Irving G. Ries, Wesley C. Miller (zvláštní efekty)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Oh yeah, baby. This is the stuff! Totalne nadcasove sci-fi, ktere je famozni i po 60ti letech. Napinava navsteva exoticke planety, spousta technologickych vychytavek, filozoficka zapletka, dokonce i funkcni romantika. Za zminku stoji prevrat na hudebnim poli, kdy se jedna o uplne prvni 100% elektronicky soundtrack v historii! Celych 8 let pred vznikem prvniho mainstream syntezatoru Moog si Louis Barron pomoci kyberneticke knihy sestrojil vlastni zarizeni s obvody, ktere vydavaly vsemozne zvuky a mohl tak slozit doslova soundtrack budoucnosti. Je mozne chtit pro podobne sci-fi neco hudebne vhodnejsiho? Neni, to pipani je proste uzasne! Nemluve o tom, ze Robby the Robot je primarni inspiraci pro roboty v serii Fallout. Forbidden Planet je proste ve vsech ohledech revolucni, klicove a zasadni sci-fi, ktere by nemelo uniknout zadnemu priznivci zanru. 10/10 ()

woody 

všechny recenze uživatele

Triky se dají překousnout,herecké výkony(až na robota Robby)jsou už trochu vyšly z módy ale i to se dá překousnout.Jediné co se nedá překousnout je že se to hází do jednoho pytle s béčky,podle mě je to lepší než třeba Planeta opic a nepotřebuje k tomu žádnou Sochu svobody.Zajímavé je, že jsem to viděl tak dávno ale stále si pamatuji toho neviditelného čokla.To jsem si pamatoval jediné.Pak v jedné knížce si přečtu příběh tohot filmu a docvakne mi, že je to přece ono :-) ()

Galerie (104)

Zajímavosti (26)

  • Model lodi, stejně jako robot Robby a jeho pozemní transportér, byly později použity např. v seriálu The Twilight Zone (1959). (HellFire)
  • V traileru mluví Marvin Miller, který půjčil hlas robotovi Robbymu. (-bad-mad-wolf-)
  • Bellerophon je hrdinou z řecké mytologie. Jeho nejznámějším činem bylo zabití Chimery – monstra, které chrlilo oheň. (HellFire)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama