Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Diskuze

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Velmi zaujimavy film a na svoju dobu isto priekopnicky.
Tie specialne efekty na danu dobu su az ohromujuce.
Dve veci mi vadia, trosku dobovo obmedzene stereotypne dialogy a strasne otravny syntetizatorovy podmaz.
Som milovnikom syntakov, ale tu som to nedaval.
Ak by take zvuky vo vesmirnej lodi boli aj v buducnosti, tak sa tam ta posadka asi pomatie, pokial by to neboli nejako melodicky a harmonicky spracovane zvuky.
Mne tie zvuky prisli ako bez ladu a skladu a to nemyslim tu kapelu ;)

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

tempus

Posle IMDb kvůli jeho hře Tempest (Bouře), která zjevně byla nějakým způsobem předobrazem ději filmu. Načtené Shakespeara nemám, takže neposoudím.

Viděl jsem (a v tomhle ohledu asi i preferuji) Tempest (2010) a nějak mě moc nenapadá, jak moc to má s tím společného :) Třeba nám to tu někdo rezebéře podrobněji.

na příspěvěk reagoval tempus

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Davam 4 hvězdy - kvalita triků a výpravy se nedá srovnávat s dnešní technikou. Ve snaze dívat se na film očima tehdejšího diváka, přišlo překvapení, fascinace téměř. Robot všeuměl - kuchař, opravář, výrobce whisky... Ale nejlepší bylo vlastně zjištění, jak je film sexy - dcera profesora se objeví v mini. Koupe se nahá. Což je pro posádku mužského osazenstva šokující asi jako muselo být pro tehdejšího diváka - není divu, že nakonec vyplyne zjištění, že za vším vězí inspirace Freudovým Id a to je zjištění, které platí stále, takže nakonec i poučné, fajn.

separovac

separovac (hodnocení, recenze)

Americká filmová tvorba v žánru scifi ve svých počátcích nevyužívala plně potenciálu v efektech a tricích, ale v té době bych ji zařadil mezi lepší favority nebýt dnešních vyrazně technologicky propracovanějších vychytávek, které celý film posunou směrem a pohledem k jiné proporci dnešního diváka. Originálním snímkem se můžete připravit alespoň na průměrný tok záplavy děje a náhlých zvratů v osudech jednotlivých lidí z flotily.

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Opravdu pěkná sci-fi i na dnešní dobu. Myslím, že film mohl být klidně i delší s propracovanějším dějem. 5*

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama