Televízny film zo súčasnosti o zodpovednosti každého z nás za čistotu životného prostredia. (oficiální text distributora)
anderson
ČST 2 = 16.3.1989 (31.5.2009)(31.5.2009)
sator
Za téma * navíc jinak dost nuda.(18.3.2012)
PatoP
Povedané bez nadsázky, je to slovenský thriller . Surové zobrazenie fungovania jedného závodu kdesi na Slovensku, s priamym poukázaním na nezodpovednosť vedúcich pracovníkov a na ich ľahostajný prístup k životnému prostrediu. Je to silný dramatický príbeh, ktorému zmieňovaný punc thrilleru dodáva nehostinné zimné obdobie, reálne exteriéry závodu a hudba Petra Hapku, z ktorej divákovi behá mráz po chrbte. V súhrne nadčasové dielo od málo známeho filmára Petra Hledíka, ktorý natočil i jediný detský slovenský horor "Tretí šarkan". Pod scenárom je podpísaný publicista Eugen Gindl, pre ktorého je táto téma typická (viz."Hĺbkový rekord").(30.11.2011)
xaver
Je to třicet let, co jsem ten film viděl. Nadčasovost tohoto snímku je neuvěřitelná. Od té doby byl ve světě natočen bezpočet filmů s tématikou ničení životního prostředí. Když to natočí známý řežisér a obsadí pár hvězd, tak je z toho trhák. Natočeno na Slovensku a za balševika - podle některých nic moc, nebo dokonce odpad. Svatá prostoto. Kdy se přestaneme konečně cpát někomu "do pozadí" a uvědomíme si, že jsme bývali kulturní a vyspělý národ a dokažme, že jsme schopni jím zůstat. Jak Heřmánek, tak Vlado Müller si zaslouží uznání za herecký výkon, stejně tak ostatní protagonisté. Vidím to za 4.(8.3.2012)
brasek
Vypustená cisterna kyseliny a zamorený zdroj pitnej vody. Na jednej strane Karel Heřmánek ako námestník Chemakolu snažiaci sa kamuflovať problém a na druhej strane okresný hygienik Vlado Müller zvádzajú boj o pravdu.(19.7.2011)