Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

24.4.2010 ~ A další romantická, tentokráte spíše "skoro-komedie". Škoda jen, že má snad jediné dva opravdové plusy. Aneb nečekané probuzení v nečekanou chvíli. ~ Amy Adams je zvyklá žít na trošku vyšší nožce a má přítele, který je více než do ní zahleděný do sebe a své práce. A ne a ne jí ten blb požádat o ruku. Takže když nemůže Mohamed k hoře... Ale jak by to vypadalo, kdyby ho o ruku požádala sama. Ledaže by se to zakamuflovalo za starou Irskou tradici, kdy může žena požádat o ruku muže - právě 29. února na přestupný rok. A protože Jeremy, kardiochirurg, zrovna v Irsku je na konferenci... ~ Jenže na samotnou romantiku zřejmě do kina nikoho nenalákáte, tak se k tomu musí cmrndnout trocha komedie. Amy tedy nedoletí do Dublinu, jak má v plánu, ale skončí trochu jinde. Úplně jinde. Někde úplně jinde, sama, opuštěná. Jedinou pomocí se jí stane místní hospodský, kuchař, taxikář... a tak trochu buran. A Amy bude mít jedinečnou možnost zjistit, zda-li je to, co si chce zvolit, i tím, co chce žít. ~ Film má snad jediné dva plusy. Amy, která je tu vážně roztomilá (no je, no a co? Přestaňte na mě tak zírat!) a Irsko. Staré malé vesničky a městečka a irská příroda s kamennými valy. To je bohužel ale všechno. Romantika tu je, to nikdo nepopře, ale nikdo se nijak zvlášť neobtěžoval vymýšlet nějaké nové zápletky. Spíš mi to přišlo jako variace na "Objektově orientované programování pro začátečníky". Vezmeme krávy, dáme je sem, vezmeme krásku, dáme ji sem, vezmeme burana, dáme ho sem, sem dáme dlouho cestu a několik hříček přírody rozhážeme podél ní, vtip dáme sem a sem, romantiku sem a sem a pustíme Play. Není nic, co by Vás tu nějak mohlo překvapit. Což je poměrně škoda, z tohohle mohlo být něco mnohem hezčího. Takhle je to jenom velmi nenáročná oddychovka na zkouknutí o deštivém víkendu spolu s někým v náručí... ~ ...což z tohohle filmu udělá možná něco mnohem hezčího. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach vydarená romantická komédia, ktorá ešte k tomu ako bonus ponúka aj prenádherné prírodné zábery a scenérie. To najcennejšie na filme je však to, ako dokonale dokáže diváka kultúrne vtiahnuť, nasýtiť jedinečnou írskou atmosférou a láskavým humorom aj zabaviť. Sympatickí herci, sympatický dej, u mňa spokojnosť. 75/100 ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná romantická road movie, kde slečna chvátá za svým vyvoleným, aby zjistila, že toho pravého už našla. Kupa klišé a scény, které jste již mnohokrát viděli v jiných průměrných filmech podobného ražení. Jediné, co činí tento kousek originálním, jsou patrně lokace natáčení. A jelikož Irsko a Skotská vysočina jsou má CPU záležitost, alespoň něčím se trefili do mého šálku čaje. Tedy i přes veškerý ten patos je to docela fajn odpočinková záležitost. 60% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Všechno se zdá být v naprostém pořádku. Irsko je prototyp krajiny snů, Matthew Goode dává na odiv samotářské charisma a Amy Adams - je Amy Adams. Ale ve chvíli, kdy se spustí titulky, přichází neodvratná pravda. Leap Year není ničím jiným než naplněnou mikroškatulkou. Sice naplněnou přesně do puntíku, ale se zoufale předvídatelným vzorcem, kde je jasné všechno, včetně plánovaných dějových překvapení. Proto musí být předem jasné i konečné hodnocení. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s jasně nalajnovaným příběhem, může překvapit jen tou vatou okolo. Třeba skvělými dialogy, humorem... . Nic takového se v tomto případě nestalo. Jde o průměrný film, který by mohl posloužit maximálně jako jedna z epizod Rozamundy Pilcher. Jedna přidaná hodnota tady ale je. Irská krajina. PS: asi je to blbost...ale český dabing byl otřesný. Stránského hlas...to byla ultrašpatná volba. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Jeden ze starších mužů v hospodě říká, že poslední vlak odjel z Dingle v roce 1987. Ve skutečnosti odjel poslední vlak z Dingle v roce 1953 na úzkorozchodné trati směrem do Tralee. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama