Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Ano, je to komedie jako každá jiná, nenabízí vám nic, co byste už nikdy neviděli. Jak se bude děj odvíjet je jasné od začátku filmu, vtipné chvilky jsou už stokrát natočené, ale mě to baví, baví mě se na tyhle filmy dívat, baví mě se tomu smát a dokud se tomu budu smát, budu kroutit hlavou nad všemi kdo na tohle nedokážou zapomenout. Každý se potřebuje odreagovat a přesně tohle ten film splňuje. Ovšem, je to v celku průměrné, ovšem dávám 4* přičemž jednu navíc přihazuji za naprosto úžasnou Irskou krajinu a za kufr se jménem "Luis". "Já nevěděl, že mluvíš plynně kravsky" ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Hmmm ... průhlednou přímočarost a prostoduchou předvídatelnost u romantických komedií zpravidla neřeším, ovšem hlavní hrdinové by snad měli mít nějaké charakteristické povahové rysy. Rozhodně by se neměli projevovat jako lehce schizofrenní jedinci, jejichž chování se bez zjevné příčiny nadmíru vrtošivě a naprosto nelogicky proměňuje. Ucházející jako nezávazný sled scének, které spolu nikterak nesouvisejí - ovšem dosti katastofální jako komedie, která by se měla někam ubírat, tudíž by měla řešit nějakou zápletku a disponovat odpovídající koncepcí. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná pohodovka, postavená na protikladech, které se přitahují, vzájemně ovlivňují a samozřejmě neustále škorpí a dohadují. Rozpaluje ji stále šmrncovnější Amy Adams, chladí svěží irská krajina plná hor, kamených zídek, jezer, starých hradů a deště, a i když se tu najde několik scén, které opravdu rozesmály (postarala se o ně především Amy jako kouzelně bezradná smolařka), i okamžiky, které opravdu dojaly, celkem vzato je to milý, příjemně plynoucí snímek, který netlačí na pilu ani pokud jde o humor ani pokud jde o romantiku. Možná by se mi líbilo, kdyby to všechno pro osvěžení tématu dopadlo trochu jinak, ale v tomto případě nemám námitek ani proti dokonalé romantice v záři zapadajícího slunce. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neoriginální a plytká romance plná klišé, kterou nedokáže zachránit ani sympatická dvojice Amy Adams a Matthew Goode. Mezi nimi to docela funguje, ale to je tak všechno co v tomhle filmu vychází. Pokusy o vtipné scény se absolutně míjí účinkem stejně jako pokusy o emotivní scény v závěru. Irská příroda ještě nikdy nebyla natočena tak nudně a bez nápadu.30% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a milý filmek u kterého nemusíte přemýšlet, jak to dopadne s Annou Bradyovou, kterou hrála Amy Adams a Declanem zahraným charamantním Matthewem Goodem. Navíc je to z Irska, které je taky mojí slabostí. Amicis napsal: "Láska je jen to, co nás přitahuje proti naší vlastní vůli.". ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Irská tradice, která dovoluje ženám požádat muže 29. února o ruku, skutečně existuje. (sluppka)
  • Jeden ze starších mužů v hospodě říká, že poslední vlak odjel z Dingle v roce 1987. Ve skutečnosti odjel poslední vlak z Dingle v roce 1953 na úzkorozchodné trati směrem do Tralee. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama