Reklama

Reklama

Svět sedmnáctileté Veroniky "Ronnie" Millerové se po rozvodu rodičů otřese v samotných základech. Ronnie zůstává s matkou v rodném New Yorku, otec se rozhodne odstěhovat do malého městečka v Georgii. Je profesionálním klavíristou a svůj nový život na venkově zasvětil snaze vytvořit umělecké dílo, které by bylo ozdobou místního kostela. Ronnie se i po třech letech od rozvodu svých rodičů cítí zraněná a podvedená, a tak se její matka rozhodne, že bude v nejlepším zájmu všech zúčastněných, když Veronika stráví léto se svým otcem. Ten se snaží znovu si vybudovat láskyplný vztah se svou dcerou, ale najít cestu k mladé rebelce není jednoduché. A tak vsadí na jedinou věc, která je spojuje, na hudbu. Během pobytu u otce se dívce dramaticky změní život - zamiluje se do Willa a dozvídá se, že otec je smrtelně nemocný... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (220)

Chen 

všechny recenze uživatele

K Miley Cyrus mám neutrální vztah, nejsem tak zatížen zakořeněnou averzí vůči mladičké zpěvačce, takže mohu prohlásit, že přestože Poslední píseň není vlastně ničím originální, tak jde o povedenou kombinaci romantiky a dramatu, u níž fungují obě roviny, tak jak mají. Herecké výkony nejsou vůbec špatné, Greg Kinnear je skvělý, Liam Hemsworth sympatický a Miley se snaží a docela jí to vychází. Vcelku milá záležitost. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Tri štvrtiny filmy sa všetko točí len okolo nespočetné množstvo krát videného nápadu, ktorý je typický pre každý neoriginálny romantický film (ktoré tvoria drvivé percento všetkých filmov tohto žánru), samozrejme len s malými obmenami v scenári. Keby sa práve po tomto časovom úseku film skončil, plne by som sa stotožnil s hodnotením na IMDb, keďže film akokoľvek neoriginálny ma nijako neurazil a bol takpovediac pozerateľný. Potom však prišiel zvrat, ktorý môže byť v očiach mnohých rovnakým otrepaným gýčom ako všetko, čo sa dialo predtým, ja však medzi týchto ľudí rozhodne nepatrím a podľa mňa takýto ani nie tak neočakávaný (náznak tohto momentu pri jednej nemenovanej scéne bol očividný), ako radikálny zvrat filmu ako takému rozhodne prospel a konečne ho vytrhol z pokojných vĺn, ktorými sa niesol a uspával divákov, ktorý romantické filmy nemajú príliš v láske. Z hranice medzi dvomi a tromi hviezdami sa tak film u mňa v danom momente vyšvihol razom na hodnotenie veľmi slušné tri hviezdy a tie si aj napriek ničím prekvapivému zakončeniu s prehľadom udržal. (65%) ()

Reklama

Unnamed 

všechny recenze uživatele

2,5 * (3 dát nemůžu, urazil bych tim filmy, které mám v této kategorii) a to jen díky Gregu Kinnear a jakž takž dobré části filmu od malých želviček až po pohřeb. Ostatní části filmu však děs. Nesympatická hlavní dvojice, Miley byla sice herecky o několik tříd výš než Hemsworth, ale to by byl myslím každý. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Miley Cyrus si střihla roli ne nepodobnou její Miley Stewart. Tak trochu na oko zatrpklejší, lehce vzpurná a naštvaná Miley bez alter ega. Není to ukázka širokého hereckého repertoáru, ale rozhodně jde o herecký repertoár. Ale i celkově film není žádná hvězdná záře a líbivá inovace, spíše hezký standard a i ty herecké výkony jsou psíše lepsší jak horší. Příběh má spád, obsahuje jak zábavu tak dojemné a smutné záležitosti, trošku zabržděnou zápletku a smutný ale vydařený konec. Trošičku citové vydírání diváka, ale nenápadnou přátelskou formou. Je to příjemná dramatická romance s odlehčujícími prvky, které je mnohem lepší, než by se na první kritický pohled zdálo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $62,950,384Tržby Celosvetovo $89,041,656Tržby za predaj DVD v USA $32,841,177 //počet predaných kusov 1,840,282║ ušlo to nakoniec, keby sa tam vynechalo trochu toho zbytočného balastu a dosadilo alebo rozvilo pár scén mohol byť aj slušný priemer /40%/ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Film se měl původně natáčet v Severní Karolíně, avšak po uvážení finanční stránky projektu a výhod se štáb rozhodl pro Georgii. (Terva)
  • Miley Cyrus spolupracovala s dialektickým trénerom, aby stratila južanský prízvuk. Naučila sa hrať aj na klasickom klavíri. (Pat.Ko)
  • Mnoho záběrů, zejména těch nočních, bylo točeno s dablerkou hlavní představitelky. Kvůli její nezletilosti byla totiž její pracovní doba značně omezena. (fraktal)

Reklama

Reklama