Reklama

Reklama

Svět sedmnáctileté Veroniky "Ronnie" Millerové se po rozvodu rodičů otřese v samotných základech. Ronnie zůstává s matkou v rodném New Yorku, otec se rozhodne odstěhovat do malého městečka v Georgii. Je profesionálním klavíristou a svůj nový život na venkově zasvětil snaze vytvořit umělecké dílo, které by bylo ozdobou místního kostela. Ronnie se i po třech letech od rozvodu svých rodičů cítí zraněná a podvedená, a tak se její matka rozhodne, že bude v nejlepším zájmu všech zúčastněných, když Veronika stráví léto se svým otcem. Ten se snaží znovu si vybudovat láskyplný vztah se svou dcerou, ale najít cestu k mladé rebelce není jednoduché. A tak vsadí na jedinou věc, která je spojuje, na hudbu. Během pobytu u otce se dívce dramaticky změní život - zamiluje se do Willa a dozvídá se, že otec je smrtelně nemocný... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (220)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

9.4.2011 ~ Ničím výjimečná citová americká teen romantická ždímačka s, pro mě, ne moc sympatickými herci. Tak nějak přes kopírák vytvořené drama o hledání sebe sama a vztahu k rodičům. ~ 1) Příběh: ničím mě neohromil, ničím mě nepřekvapil. Podobný sled událostí už jsem ve filmech viděl tolikrát, že mi přijde až zvláštní natáčet stále to samé dokola a dokola. ~ Rodiče Miley a jejího mladšího brášky se rozvedli a obzvlášť Miley to nenese dobře a na otce je naštvaná. Rodiče se tak dohodnou, že děti stráví nějaký čas u táty, hudebního skladatele, žijícího kdesi v klidné části přímořského městečka. Miley nechce, ale nemá moc na vybranou a před tátou trucuje a odmítá se s ním bavit. Současně potkává jednoho mladíka, který jí učaruje, tak krom poznávání lásky bude hledat i cestu ke svému otci, který sám má důvod být se svými dětmi co možná nejdéle. ~ Samozřejmě se tak dočkáme zvratů, které se dají od takového filmu s takovou zápletkou očekávat a tak nejen že se stanou, ale nezbavíte se dojmu, že už jste to někde x-krát viděli, což zrovna k potlačení nudy moc nepřispívá. Jinak řečeno, chybí tomu nápad. A to, že je to natočené na základě nějakého románu, mi dává jen předzvěst, že ani román nepatří mezi nejobjevnější dílo doby (ale nečetl jsem, jen to jen domněnka). ~ 2) Herci: Do jednoho nesympatičtí. Všichni mi přišli divní a jejich výkony také, dá-li se u některých vůbec o herectví mluvit. Rozplizlá Miley s tím nic neudělá, že ve městě jsou samí kluci modelové už k takovému náctiletému romantickému dramatu prostě patří. Tatík neměl pořádně ani co hrát, malý bratříček mě štval a tak jediná postava, co nebudu kritizovat, je máma, která se ve filmu objeví asi na deset minut. ~ 3) Dabing: Bohužel, a to bych chtěl vyzdvihnout, bohužel, jsem to viděl v dabingu. Hrůza. Nejvíc mě trhal za uši dabing brášky, protože to byl děs a pokud nemají na dabing malého kluka někoho, jehož hlas by k postavě seděl, jsem pro nechat ho nadabovat libovolným makakem z nejbližší ZOO. Určitě by byl výsledek snesitelnější. U ostatních byl jakž-takž snesitelný, ale pokud to budete chtít někdo vidět, sežeňte si originální znění a titulky k tomu, ve vašem vlastním zájmu. ~ 4) Celek: Nuda. Nic zvláštního, scénář zkopírovaný už po několikáté, akorát se upravily drobnosti, místo a herci. A ne, neříkám to, že bych byl zaujatý proti "Hanně Montaně", tuhle roli Miley jsem nikdy v ničem neviděl a ne, nemám to ani v plánu napravovat. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Autor knižní předlohy Nicolas Sparks je zdatný pokračovatel tradice červené knihovny. Sparksova obliba spočívá v autorově schopnosti recyklovat a inovovat romantickou veteš natolik citlivě, že se výsledek často blíží serióznímu melodramatu. Nejlépe se zatím podařilo filmově zprostředkovat Sparksovy schopnosti Nicku Cassavetesovi v Notebooku. V Poslední písni výše zmíněná romantická veteš až příliš vystrkuje růžky a příliš bezohledně ždímá emoce. Je škoda, že větší prostor nedostala postava sexy opotřebovaného taťky Grega Kinneara. Naopak dětská rádoby hvězda Miley Cyrus je snad tou největší slabinou filmu. Přestože si Miley Cyrus stále užívá doznívající status dětské hvězdy, její lolitkovsky dráždivé půvaby věkem zhrubly a o to citelněji vyniká absence hereckého talentu. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Úplne súhlasím s názorom užívateľa menom Riley "OMG jedno klišé za druhým. Den první: Will polije Ronnie milk shakem. Den druhý: Ronnie Willa k smrti nenávidí. Den třetí: Ronnie s Willem spolu z neznámého důvodu chodí. Stále den třetí: Ronnie se s Willem rozchází. Stále den třetí: Ronnie Willovi odpouští. Den čtvrtý: Ronnie a Will rovná se velká světová láska. Den pátý: Ronnie se z Willem opět rozchází. Stále den pátý: I LOVE YOU. Den šestý: rozchod. Den sedmý: Happy end." Ja len k tomu ešte dodám je to tak patetické a sladké, že idem dneska na testy či som nedostal celoživotnú cukrovku ! ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

To, že The Last Song je príbeh z pera Nicholasa Sparksa autora môjho velice obľúbeného filmu A Walk to Remember som sa dozvedel až po zhliadnutí tohoto snímku a je to možno dobre lebo by som čakal trošku viac ako som dostal. Príbeh bol možno o čosi slabší a menej dojímavý ako A Walk to Remember a dvojice Mandy Moore a Shane West bola určite prirodzenejšia a sympatickejšia ako dvojica Miley Cyrus a Liam Hemsworth, ale to nemení nič na tom kedže pointa príbehu sa netočila okolo tejto ústrednej dvojice. Greg Kinnear je sympoš a zahral svoju rolu na výbornú. Pre mňa 60% ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Ta holka byla zlá a protivná a M. Cyrus taky nemusím, navíc jako herečka stojí za zlámanou grešli, výrazově v obličeji naprosto příšerná.... Nic moc, za mě je to dost nadhodnocené, 55 - 60% by stačilo, je to takové trochu jednoduchoučké. Druhá půlka byla mnohem lepší a kvalitnější než ta první. Pokud by hlavní roli hrála podstatně talentovanější herečka, mohlo by být i za 4*. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Mnoho záběrů, zejména těch nočních, bylo točeno s dablerkou hlavní představitelky. Kvůli její nezletilosti byla totiž její pracovní doba značně omezena. (fraktal)

Reklama

Reklama