Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner se mi trefil do noty a po dlouhé době romantický film, který mě zahřál u srdce. Jde o to, že příběh je na přeskáčku vyprávěn z pohledu dvou dětí a díky tomuto se zde nachází mnoho překvapivých momentů, jak určitou situaci každá postava vnímá, nebo jak zkreslený pohled má... když se k tomu přidají úderné dialogy, skvělé herecké obsazení a příjemné prostředí a atmosféra, tak pohodová podívaná je na světě. Tento klenot byste si neměli nechat ujít, jen cynikům nedoporučuji… mé hodnocení 4,5 hvězdičky… ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická romance, která vypovídá o tom, že i pán Reiner byl kdysi mladý a zažil něco tak skutečného, co následně musel převést na filmové plátna. Po Bučkovem liste začal opět točit sračky, nesnáším tyhle "malé" snímky, které se snaží citově vydírat a poukazovat na křehkost ranných vztahů, ehm každopádně jsem hotový, 4/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Milou atmosféru klukovského dobrodružství v retro balení nabídl Rob Reiner už před téměř třiceti lety v dramatu Stůj při mně. Byla to taková příjemná filmová kýčovitost v celé své kráse. Tady se dá říct (a celkově za jeho poslední dva tři filmy), že chytil druhý dech. Ona ho miluje (hlavně pro jeho krásné oči) a sní o tom, že první políbení bude právě s ním. On je trochu plachý a jí považuje za poněkud podivnou a otravnou sousedku. Udělá pár nerozumných gest a karta se rázem obrací. Najednou chce hlavně on jí. Reiner napsal dětským hercům podle předlohy velmi solidní dialogy a hlavně, když je vybíral, měl sakra šťastnou ruku. A nejen na ně. Oba mladí hrdinové jsou totiž obklopení několika suverénními postavičkami, až má divák chuť sledovat je přímo u jídelního stolu. Tenhle milý kousek, který se odehraje na americkém předměstí, sice nezanechá hlubší dojem, ale i tím, že je (jeho zásadní situace) vyprávěný pokaždé z jiného pohledu, si své diváky určitě najde. Už jenom pro tu líbivost a „opravdovou“ atmosféru. 75% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som viackrát napísal, že romantické filmy alebo filmy predstierajúce, že sú romantické, to majú u mňa ťažké. Stačí náznak strojenosti, neúprimnosti, účelovosti a moje hodnotenie padá strmo dolu. Je mi formálne ľúto, že sa nemôžem stotožniť s mienkou a vkusom vyše 12 tisíc užívateľov ČSFD. Myslím si, že tento film nemal byť vôbec nakrútený, pretože som ho vnímal ako falošný, gýčovitý, povrchný a príliš americký v pejoratívnom slova zmysle. Skladby, ktoré zneli v pozadí a mali navodiť atmosféru 60. rokov síce patria k mojim obľúbeným, ale kvôli tomu, aby som si ich vypočul, nie som ochotný opätovne vidieť tento film. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Obrovský šok ! Tak kouzelný a milý film jsem nikdy neviděl. Celou stopáž jsem takřka nedýchal a hltal každý záběr, dialog ... Rob Reiner po dlouhé době natočil fantastický film tak jako je sypal z rukávu na začátku své kariéry. Tenhle snímek je prostě povinost. Myslím, že v tomhle filmu producenti objeví pár nadějných herců. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčelo se od července do srpna 2009 v americkém státě Michigan, konkrétně ve městech Manchester a Saline. (BMW12)
  • Dům Bakerových byla jen "stavebnice". Místo, na kterém tento dům stál, je jinak park. (Cheeker)

Reklama

Reklama