Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bezstarostný a oddychový príbeh, ktorý zahreje nejedno divácke srdce. Náhmatovo rozoberá téma detskej (no i tej dospeláckej) fantázie, nesplnených snov, povrchnosti niektorých jedincov, priateľstva, zadržiavanej (pre okolie neprípustnej) lásky a ďalšie. Hlavné duo je skutočne sympatická kopa a zároveň poteší i mini rolička Johna Mahoneya ala Frasierov papa. Pochopiteľne sa nejedná o nič revolučného alebo prevratného, no keď on ten Flipped odsýpa tak neuveriteľne rýchlo, pohodovo a nenútene, až neverím svojím rukám škaredým, no vážne mám chuť nahodiť možno aj zaslúžený, plný počet. V jednoduchosti spočíva krása - pravda, pravda. Ale.. predýcham to, schladím hlavu a teraz... vychádzajú "len" krásne štyri hviezdy. P.S. dodám, že TOTO si každý z nás zažil a možno práve v onej nenápadno-šibalskej ingrediencii spočíva suverénne očarenie davov miestnej komunity - čo zatiaľ môžme názorne pozorovať. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím si mě Flipped získalo, protože od první chvíle je jasných několik věcí, které mohou být jednoznačně brány jako negativa. 1) je evidentní, že film není původní formát vyprávění tohohle příběhu. 2) nízký rozpočet je bohužel až příliš vidět, jakmile má kamera zabrat něco většího než průčelí domu, a ty barvy krajiny jsou opravdu děsivě kýčovité. 3) příběhů o tom, jak se on a ona hledali a během toho se několikrát minuli, už tu byla hromada.... Naštěstí Rob Reiner, ostřílený veterán působivých vyprávění někdy o lásce (někdy až za hrob, muhehe), někdy o přátelství, se vložil vedle režie i do scénáře, a dal ve spolupráci s prověřenými dospělými a výborně vybranými (a hrajícími) "dětskými" herci vzniknout dalšímu zdobnému zářezu na pažbě své fotopušky. Nevěřte tomu, že jste "tohle" už mnohokrát viděli, v případě Flipped to není pravda. Tedy trochu ano, ale víc se s tím už asi opravdu udělat nedalo. Škoda, že nebyla dotažená ještě linie s Bryceovým otcem, ale s tím se dá docela bez problémů žít. Flipped není dětské ani dětinské, na pár místech mne dojalo, a každopádně mi zlepšilo náladu. Navíc i bez potoků slz a šestákového blábolení z červené knihovny. A takových filmů není nikdy dost. 80% ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju tyhle malé, ale něčím přesto výjimečné filmy, které mají svým příběhem, co říct. Bob Reiner si tak trochu zopakoval Stand by me, aspoň na první pohled. Na druhý pohled si ale jde všimnout, že už neměl po ruce tak skvělou předlohu. Styl vyprávění on/ona, on/ona, on/ona a tak pořád dokola se po čase omrzí, ale nudit nezačne. Co ale nikdy neomrzí, je příběh o dospění dvou lidí, kteří prohlédli svou vlastní hrdost. Vždyť kdo za svůj život nepoznal takového jednoho Bryce nebo Juli? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná výprava do konce 50. a začátku 60. let v USA, kde společně s hlavními hrdiny prožijeme romantický příběh první lásky z klučičí i holčičí perspektivy. Moc hezky zde fungoval humor a skvěle mi sednul způsob vyprávění. Film se nejspíš zabydlí především v srdcích divaček. Nicméně, mohu potvrdit, že si na své přijdou i drsní a tvrdí chlapi. Zkrátka, každý si v tomto kousku najde něco. Příjemné pohlazení po duši. [86 %] ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner představuje žánrově velmi čistý snímek. Že umí romantiku dokázal už před více než dvaceti lety v povedené komedii Když Harry potkal Sally, práci s dětskými charaktery si zkusil v Zůstaň při mně, v Má mě rád, nemá mě rád dokazuje, že zručnost v předchozích snímcích nebyla pouhou náhodou. Není divu, že se tahle ne úplně všední romance dostala záhy po svém uvedení mezi nejlépe hodnocené americké romantické filmy 21. století na databázi. Zvláště, pokud jej srovnáme se současnou nepříliš atraktivní konkurencí. Je příjemné vidět, že po všech těch povětšinou hysterických komediích, které se k nám z nového kontinentu poslední dobou dostávají, se přeci jen najde i tvůrce se svěžím přístupem, který dokáže brnkat spíše na dramatickou nitku, než na komediální notu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně po dražbě, kdy je oběd s košíkáři, tak Bryce (Callan McAuliffe) zvedne Juli (Madeline Carroll) ze židle a chce ji políbit. Při jeho vyprávění stojí Juli čelem ke dveřím a Bryce zády, při vyprávění Juli je to naopak. (gegina31)

Reklama

Reklama