Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

tron 

všechny recenze uživatele

Vyrozprávané je to netradične. Dokonca som si spomenul na Christophera Nolana a jeho Memento. Áno, áno. Ja viem. Trocha preháňam. Ťažko tie dva úplne odlišné filmy zrovnávať. Napriek tomu je spôsob, akým Reiner príbeh divákovi podáva, netradičný. Je totiž rozprávaný na preskačku. Dajme tomu 10 minút ho sledujeme z pohľadu chlapca (vrátane jeho vnútorného hlasu), následne sa dej reštartuje, vráti sa dozadu a vidíme rovnakú scénu z pohľadu dievčaťa (vrátane jej monológu). Je to super, je to osviežujúce a je to šikovné. Film je plný nápadov a hoci sa občas scéna začne ako klišé, uprostred zatne do živého (strýko). Nemôžem sa však ubrániť dojmu, že Reiner do nemalej miery vykráda vlastné Pri mne stoj!, predovšetkým čo sa týka retro poetiky, výrazne docielenej pesničkovým soundtrackom a nostalgickou výpravou časov, ktoré sa už nikdy nevrátia. Na strane druhej... no a čo. Pripadá mi to tak, ako keby som si sťažoval, že je na svete zbytočne veľa atmosféricky poetických retro snímok z „dávnej“ Ameriky, kedy ešte nie každá rodina mala pevnú linku. Každopádne, nemôžem dať vyššie hodnotenie, pretože tomu "niečo" chýbalo. Niečo, čo by ma odrovnalo. Takto je to "len" ľahký a milý nadpriemer. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Rob Reiner, Andrew Scheinman | Hudba: Marc Shaiman | Produkcia: Rob Reiner, Alan Greisman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Castle Rock Entertainment | Rozpočet: 14 miliónov $ | Tržby: 1,755,212 $ || Pekný, nie úplne tradičný film s citlivosťou pre osobnosť dospievajúceho dieťaťa. Zobrazenie dôležitosti rôznych elementou pre dušu, s nepoškvrneným hodnotovým rebríčkom. A k tomu ešte z dvoch uhlov pohľadu. Lahoda na jeden večer. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Obrovský šok ! Tak kouzelný a milý film jsem nikdy neviděl. Celou stopáž jsem takřka nedýchal a hltal každý záběr, dialog ... Rob Reiner po dlouhé době natočil fantastický film tak jako je sypal z rukávu na začátku své kariéry. Tenhle snímek je prostě povinost. Myslím, že v tomhle filmu producenti objeví pár nadějných herců. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PROČ BY NĚKDO MOHL CHTÍT UTÉCT OD JULI BAKEROVÉ..... /// Dva pohledy na jedno přátelství, které vlastně ani přátelstvím není, ale stejně přeroste v lásku, která vlastně ani nejdřív láskou není. Ano, je to milé vyprávění ze života, příjemná dětská (?) romantika pro mladší, starší a pokročilé. Citlivě se dotýká věcí jako je první láska, rodina, mentální postižení a o všem sympaticky dětsky (puberťácky) vypráví. Bez sprostých slov, bez sexu, dokonce i bez pusy (pusa od slova pusinkovat). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neustále otrhávám ostny z kaktusu, abych zjistil, jestli mě má ,,verbal“ rád. 2.) Chtěl bych vidět sežrat hada vejce (bohužel ho nevyblije...). 3.) Moc bych chtěl(a) někoho sbalit a nevím jak na to. 4.) Zjistím, že Platan není jen pivo. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skoré 60.roky. Tento film je vyrozprávaný veľmi netradične. Je totiž rozprávaný na preskáčku. Pár minút ho sledujeme z pohľadu chlapca, následne sa dej reštartuje, vráti sa dozadu a vidíme rovnakú scénu, ale teraz z pohľadu dievčaťa. Je to super, osviežujúce a šikovné. Film je pútavý, za čo vďačí jednotlivým príhodám, ktoré sú rozprávané s veľkou dávkou nadšenia a elegancie. Rozhodne film, ktorý zanechá dojem. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Dům Bakerových byla jen "stavebnice". Místo, na kterém tento dům stál, je jinak park. (Cheeker)
  • Had ve filmu je vejcožrout africký. Živí se vajíčky snovačů (snovač je například vrabec), která jsou výrazně menší, než vejce slepičí. Juli (Madeline Carroll) by tak nemohla splnit Bryceovo (Callan McAuliffe) doporučení: "My ty vejce nechceme. Nakrm s nimi hada!" (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama