Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner už jednou o dětech vyprávěl a když se po čtyřiadvaceti letech k tématu vrátil, udělal určitě jen dobře. Flipped je jednoduchý film, vylepšený jednoduchým nápadem - story o vyrůstání jednoho chlapce a jedné dívky je prostě napřeskáčku vyprávěna z obou pohledů. Milý tón příběhu je občas oživován nějakým tím drobným zvratem, spočívajícím právě v rozdílnosti pohledů na věc, každopádně pohoda nevymizí po celých devadesát minut. Herecky se také zadařilo, zejména čtrnáctiletá Madeline Carroll svou rolí žije. Výtku bych měl k výstupu postiženého strýčka v cukrárně, který je až okatě předvídatelnou povinností, jinak se jedná o povšechně příjemnou, náladu upgradující záležitost, jejíž vlezlost člověk ohodnotí na základě aktuální nálady. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Typický Reiner. Opět tu máme balíček rodinných hodnot a životních mouder, ale v první řadě jemnou a originální teen love story, kterou si zkrátka musí zamilovat i ten největší cynik. Zásadním plusem tohoto přemilého snímku je to, že veškerá moudra a dětská romantika působí jaksi přirozeně, bez nátlaku a otravného patosu kolem, na čemž má zásluhu nejen schopný Reiner, ale i překvapivě charismatické dětské duo. Pokud je divák správně naladěn a sympatizuje s atmosférou 60. let, rozhodně se může těšit na hřejivý zážitek, který si kdykoliv rád zopakuje. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Málokedy príde nejaký romantický film s niečím novým, tomuto snímku sa to však podarilo. Retrospektívny pohľad s miernym humorným nádychom na tie isté udalosti očami hlavných hrdinov zvlášť bolo po dlhom čase niečo osviežujúce a zaujímavé. Film ako celok pôsobí neuveriteľne pozitívne, dokonca by som povedal, že ho je možné brať ako liek na mierny stav depresie, skrátka má tendenciu v divákovi vyvolať lepšiu náladu a spríjemniť tak celý deň. A to ani nemusíme počkať na koniec filmu. Už dávno som z niečoho nemal tak príjemný, hrejivý pocit. Film je preto na sledovanie vo dvojici ako stvorený, vrelo odporúčam. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Když jsou filmy o dětské lásce dobře zpracované jako tento, tak takové mám moc rád. Tento byl zase tak trochu jiný než ostatní, navíc když se přidá trocha toho retra, tak to teprve dostává ty správné grády. Jak já bych se chtěl někdy podívat třeba do těch šedesátých let na takové předměstí, jaké to tenkrát bylo, ale spíše do té Ameriky, než k nám... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bezstarostný a oddychový príbeh, ktorý zahreje nejedno divácke srdce. Náhmatovo rozoberá téma detskej (no i tej dospeláckej) fantázie, nesplnených snov, povrchnosti niektorých jedincov, priateľstva, zadržiavanej (pre okolie neprípustnej) lásky a ďalšie. Hlavné duo je skutočne sympatická kopa a zároveň poteší i mini rolička Johna Mahoneya ala Frasierov papa. Pochopiteľne sa nejedná o nič revolučného alebo prevratného, no keď on ten Flipped odsýpa tak neuveriteľne rýchlo, pohodovo a nenútene, až neverím svojím rukám škaredým, no vážne mám chuť nahodiť možno aj zaslúžený, plný počet. V jednoduchosti spočíva krása - pravda, pravda. Ale.. predýcham to, schladím hlavu a teraz... vychádzajú "len" krásne štyri hviezdy. P.S. dodám, že TOTO si každý z nás zažil a možno práve v onej nenápadno-šibalskej ingrediencii spočíva suverénne očarenie davov miestnej komunity - čo zatiaľ môžme názorne pozorovať. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Had ve filmu je vejcožrout africký. Živí se vajíčky snovačů (snovač je například vrabec), která jsou výrazně menší, než vejce slepičí. Juli (Madeline Carroll) by tak nemohla splnit Bryceovo (Callan McAuliffe) doporučení: "My ty vejce nechceme. Nakrm s nimi hada!" (Jirka_Šč)
  • V severoamerických kinech film utržil 1,8 milionu amerických dolarů, celosvětově 4,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama