Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

petero 

všechny recenze uživatele

FLIPPED a STAND BY ME sú si dosť podobné filmy, samozrejme každý o niečom inom, ale atmosférou, dobou v ktorej sa to odohráva, rozprávaním a hlavnými hrdinami. Tentoraz sa nejedná o nič veľké ani konfrontácia s teenagermi tu nehrozí, na druhej strane je tu však krásny príbeh zbližovania / vzďaľovania mladých ľudí v konfrontácii s názormi ich spolužiakov a pohľadom rodičov. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh o dvojici naprosto rozdílných rodin žijící přes ulici naproti sobě. Pravděpodobně nejvíce zaujme způsob vyprávění, který je nastíněn ze dvou úhlů pohledu dětí a jejich milostném příběhu. Bylo to sice milé, vtipné a velice příjemné sledování, přesto jsem však očekával dojemnější závěr a ohledně čtyř hvězd proto stále váhám. Popřípadě to na ně vyjde jen velmi těstě. 70% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som viackrát napísal, že romantické filmy alebo filmy predstierajúce, že sú romantické, to majú u mňa ťažké. Stačí náznak strojenosti, neúprimnosti, účelovosti a moje hodnotenie padá strmo dolu. Je mi formálne ľúto, že sa nemôžem stotožniť s mienkou a vkusom vyše 12 tisíc užívateľov ČSFD. Myslím si, že tento film nemal byť vôbec nakrútený, pretože som ho vnímal ako falošný, gýčovitý, povrchný a príliš americký v pejoratívnom slova zmysle. Skladby, ktoré zneli v pozadí a mali navodiť atmosféru 60. rokov síce patria k mojim obľúbeným, ale kvôli tomu, aby som si ich vypočul, nie som ochotný opätovne vidieť tento film. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Super. Každý, úplně každý z nás si něco podobného sám zažil. Sledování tohoto filmu musí zákonitě evokovat ohromnou myriádu nejrůznějších pocitů, díky kterým je pak samotný divácký zážitek úchvatným dobrodružstvím. Romantických příběhů tu je kopa, ale ne tolik jich vypráví o malé holce a klukovi... Takže alou pozapínat televizory, vyladit stereo a nechat se dobrovolně unést všedně výjimečným příběhem pro každého. Jistě, že je to dost prvoplánovité (spoustě lidí prostě "umělé" slzy vadí), ale tenhle snímek je prostě tak nádherný, že je pomalu euforií samotnou. Nejkrásnější závěrečná scéna za velmi dlouhou dobu. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Má mě rád, nemá mě rád bych zařadil vedle Moje první láska mezi povinnou filmovou "četbu" pro mladší diváky. Nenáročná, příjemná podívaná, plynně vyprávějící osudy dvou mladých, citově zmatených lidí. Neokoukané tváře způsobují, že se film tváří přirozeně a civilně, Anthony "Green" Edwards a Aidan "Šakal" Quinn potěšili, hudba příjemně dotvářela atmosféru padesátých let a to všechno znamená, že Rob Reiner se snad konečně vrátil ke svým režisérským začátkům. Výborný mi přišel nápad s převyprávěním událostí z pohledu obou hlavních představitelů, nepamatuji se, kde bych něco podobného viděl naposled. Podobně nenápadné a "malé" filmy mám rád, dokáží mě často překvapit a já jsem rád, že se jim za to můžu odměnit vysokým hodnocením. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama