Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, perfektne zahrané a obsadené, pomaly plynúce a skoro perfektné. Rob Reiner s toho spravil film, ktorý sa pekne dotýka (príbehovej) reality že si to skratka musíte pozrieť a s časti pripomenúť na naše/vaše začiatky. Perfektne zvládnutý každý žáner a je až obdivuhodné ako s niečoho tak jednoduchého sa dá spraviť, tak zaujímavý a oddychový film ktorý fakt poteší. V jednoduchosti je krása ako sa vraví, len to treba vedieť. 80% - 4* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Máš ho ráda, ale on tě nemá rád, avšak on tě určitě jednou bude mít rád, jenže ty už ho možná nebudeš mít ráda. Musím se přiznat, že na dětskou lásku jsem již trochu přerostlý, ale dva naprosto odlišné pohledy na věc mne celkem pobavily a navíc jsem si mohl ujasnit dvě věci. Jednak tu, že dívky dospívají dříve a jednak se uklidnit tím, že nejsem jediným představitelem mužského plemene, který je schopen pár let nezpozorovat, že je někým balen. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická romance, která vypovídá o tom, že i pán Reiner byl kdysi mladý a zažil něco tak skutečného, co následně musel převést na filmové plátna. Po Bučkovem liste začal opět točit sračky, nesnáším tyhle "malé" snímky, které se snaží citově vydírat a poukazovat na křehkost ranných vztahů, ehm každopádně jsem hotový, 4/10 ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme je nieco tak podmanive, ze vlastne ani neviem co... Celkovy pribeh? Vyborny rozpravacsky styl? Atmosfera minulosti? Mozno to, ze sme si to kazdy zazili? A mozno je to naozaj vsetko dokopy, co robi tento film takym, ze si ho budete chciet pozriet o rok, o dva znova a spravit si pri nom naladu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vidím to jako krásný neotrkaný příběh o lásce z dětství vyprávěný ze dvou rozlišných pohledů.. Hezky mě pohladila pěkná hudba i přírodní atmosféra. Jen z konce nejsem nijak nadšená. Nesl se sice v duchu celého filmu, končil dobře, ale chtělo to možná něco víc. Jinak ten retro styl včetně hereckého obsazení (nejen hlavní hrdinové) mi prostě sedl! Milé, milé, roztomilé..4* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • V severoamerických kinech film utržil 1,8 milionu amerických dolarů, celosvětově 4,3 mil. (NIRO)
  • Knihu, podle níž je film natočen, napsala americká spisovatelka Wendelin Van Draanen. Zatímco ve snímku se příběh odehrává v šedesátých letech dvacátého století, v knize po roce 2000. (-bad-mad-wolf-)
  • Had ve filmu je vejcožrout africký. Živí se vajíčky snovačů (snovač je například vrabec), která jsou výrazně menší, než vejce slepičí. Juli (Madeline Carroll) by tak nemohla splnit Bryceovo (Callan McAuliffe) doporučení: "My ty vejce nechceme. Nakrm s nimi hada!" (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama