Reklama

Reklama

Sestřička Jackie

(seriál)
  • USA Nurse Jackie (více)
Trailer 4
USA, (2009–2015), 36 h 50 min (Minutáž: 24–30 min)

Hrají:

Edie Falco, Merritt Wever, Paul Schulze, Stephen Wallem, Dominic Fumusa, Ruby Jerins, Anna Deavere Smith, Peter Facinelli, Mackenzie Aladjem, Eve Best (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(80)

Jackie Paytonová pracuje jako sestřička na pohotovosti. Denně se potýká s problémy pacientů. Není to vůbec jednoduché v tom věčném zmatku, mezi bolestí a strachem, netrpělivostí, okamžiky zoufalství i bezohledností nemocných, aby zůstala vždy tolerantní, přívětivá, profesionálně na úrovni. A doma na Jackie čekají dvě malé dcerky a manžel Kevin. V práci vedle ní stojí kolegové jako doktor Coop s Tourettovým syndromem, lékárník Eddie či kamarádka dr. Eleanor O'Harová. Tomu všemu v nemocnici šéfuje poněkud protivná a přísná primářka Gloria Akalitusová. Vítejte v světě Jackie. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy v centru seriálů byli klaďasové a obětavé duše? Skončily s příchodem Showtime. Děvkař, drogová dealerka, vrah... No, v Nurse Jackie je ve středu dění "jen" jedna jízlivá zdravotní sestřička, která je sice neuvěřitelně sobecká, porušuje jedno pravidlo za druhým, a většinu volného času věnuje šňupání všelijakých léků na předpis, ale (skoro) vždycky jí na srdci leží dobro pacienta. Kolem ní se točí spousta bizarních postaviček, neschopný namyšlený doktor Coop, co ve stresu šahá lidem na intimní partie, brilantní doktorka O´Hara, která ujíždí na všem drahém a přepychovém, lékárník Eddie, co je do Jackie po uši zblázněný, její hláškující best gay friend Momo, a hlavně infantilní uniformy nosící ujetá sestřička v zácviku Zoey, která je sice neobyčejně schopná, ale hlavně neuvěřitelně nesmělá a nesebevědomá, co do povahy pravý opak Jackie. Nurse Jackie staví především na geniálním výkonu Edie Falco (která po roli mafiánské manželky Carmely Soprano dokazuje, že je skutečným hereckým chameleonem) a na netypickém humoru, který v žádném případě není pro všechny, ale komu sedne, sedne mu hodně. Navíc má příjemnou stopáž, při osmadvaceti minutách na díl nikdy nestačí nudit, a sem tam přijde i nějaký ten wtf twist a cliffhanger. Skutečně příjemná záležitost. Od třetí sezóny jde sice dolů, ale pořád se směle drží na 70%. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tak v téhle nemocnici bych rozhodně nechtěla být pacientkou, nicméně jako diváka mě to dokonale baví. Jediná postava tady není úplně normální a to je dobře. První řada byla jen takový rozjezd, teprve v druhé řadě začne všechno katalyzovat. Třetí řada poněkud zpomalila tempo a něco významného se stalo až v posledním díle. Na Nurse Jackie se ale dívam především kvůli výborným postavám a ty zůstavají pořád stejně praštěné. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: DOMA = 4.1.2011 - Vonku je pre - air epizóda novej komediálno - dramatickej série. Mapuje osudy titulnej sestričky Jackie (manželka Tonyho Soprana), ktorá svoj hektický život delí medzi prácu, rodinu, milenca a "fet". Myslím, že námet a spracovanie vyzerajú sľubne, preto tomu dám šancu. (1.6.2009) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak aj po tretej serii sa podla mna stale jedná o slusne nadpriemerny serial, ktory ma na jednej strane stale bavi sledovat, ale na druhej strane ma nikdy uplne nestrhol. Na to je prilis povrchny. Mozno je to zvolenym mixom zanrov. Nikdy komedialna stranka nie je natolko zabavna, aby som sa naplno zasmial a zaroven asi zo strachu autorov, ze prevazi dramaticka stranka to nejde dostatocne do hlbky. Bohuzial si myslim, ze sa tieto dve rôzne stranky serialu vzajomne nedoplnuju, ale iba striedaju. Ale Edie Falco musim fakt pochvalit. Definitivne dokazala, ze je skvela všestranná herecka. 6/10. ___ Stvrta seria mi ako prva pripada bezchybna, strhujuca a bez hluchych miest. Mozno je to tym, ze sledovat ako hlavna postava podstupuje odvykacku je zaujimavejsie ako sledovat jej trampoty v prvych troch seriach ako sa snazila zohnat niekde lieky. A mozno tym, ze niektore vedlajsie postavy prakticky uplne odstavili na druhu kolaj a mali minimum priestoru. No to je jedno. Hlavne ze to bola skvela seria. 8/10. ___Piata seria pokracuje v skvelej kvalite predoslej serie a pekne rozvíja jej zapletky. Len skoda toho zaveru v ktorom Jackie znova zacne drogovat. Mam z toho obavy o dalsiu seriu. 8/10. ___Siesta seria: moje obavy sa naplnili a tak ako Jackie aj tato cela seria isla dolu vodou. Jackie neustale droguje a snazi sa to zatajit. Cize nieco, co sme uz videl v prvych seriach a tentokrat mi to uz pripadalo dost obohrate. Takisto mi bolo luto, ze zo serialu odisla zaujimava postava, ktoru stvarnil Morris Chestnut. Stale je to slusny pozeratelny nadpriemer, ale uz sa to zbytocne opakuje a neprinasa nic nove. Snad to posledna seria napravi. 6/10. ___Siedma seria je o nieco lepsia ako minula. Velkym plusom je prichod skveleho Tony Shalhouba v polovici serie. Takisto boj Jackie za to, aby si znova ziskala dôveru potom, co spadla na dno je zaujimave sledovat. Prijemne bolo, ze sa konecne dala dokopy s Eddiem. Ale seriu a zaroven cely serial dost kazi rozpacite finale s ktorym vôbec nie som spokojny. Preto tejto serii a zaroven aj celemu serialu davam hodnotenie 7/10. Rozhodne serial odporucam pre kazdeho, kto ma slabost pre serialy z lekarskeho prostredia. Je to svižný serial. Taky mix dramy a trochu aj komedie. Vo svojom zanri to patri medzi tie lepsie serialy, ale na spicku to nema. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Po Houseovi tu máme ďalšieho narkomana z lekárskeho prostredia. Rovnako ako on, ani Jackie na vás svojou povahou nespraví pozitívny dojem, no narozdiel od Housea, ona je úplne obyčajná a taký je aj celý seriál. Malé osadenstvo pohotovosti, kde nenájdete žiadnu sympatickú postavu, ktorá by vás zaujala, pomedzi to Jackiein dvojitý osobný život. Z lekárskeho prostredia som rozhodne videl viacero podarenejších seriálov. ()

rt12

všechny recenze uživatele

Nenápadný seriál,který brázdí na Čt2 v pozdních hodinách se mi začíná líbit čím dál tím víc. Jackie rozhodně není miss World a na první pohled ani chápavá, citlivá sestřička s čepečkem, přesto má šmrnc a baví. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Ďalší dramedy prírastok do stajne Showtime, kde očividne vedia, čo chcú diváci vidieť a aj do relatívne všedného námetu dokážu scenáristi narvať nejaký ten doteraz nevidený a viac alebo menej kontroverzný nápad. Výsledok je aspoň u mňa vždy totálny úspech a logo Showtime na obrazovke je pre mňa zárukou tej najkvalitnejšej televíznej produkcie. Tentokrát natrháva prdel väčšine nemocničným seriálom na Vicodine závislá sestrička Jackie, ktorá vám obecne zažitú predstavu o roztomilých vysmiatych sestričkách rozpráši v priebehu jednej epizódy. Všetky postavy napriek svojej určitej uletenosti pôsobia skutočne živým dojmom a sú prezentované naozaj nevtieravým spôsobom so všetkými svojimi kladmi aj zápormi (sebeckejšiu hlavnú hrdinku budete inde len veľmi ťažko hľadať). Síce nedosahuje vražedné nezastaviteľné tempo napr. takej Pohotovosti, no všetok ten stres, emócie, psychický tlak a vzťahy na pracovisku a k pacientom, s ktorými sa musia všetci neustále vyrovnávať, sú vykreslené naozaj verne a okrem toho, všetci pri tom šňupaní, kradnutí liekov, písaní na Twitter a naozaj "nenápadnom" reklamovaní iPhonu sypú z rukáva jednu hlášku za druhou... zatiaľ môj seriálový objav tohto roka a teším sa na tretiu sériu ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - nominace (3) - 67. ročník (za rok) 2009 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Edie Falco, 68. ročník 2010 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Edie Falco ()

Jennifer.S 

všechny recenze uživatele

Mix mezi Dr. Housem a Chirurgy. Seriál plný černého humoru, sestřičky závislé na vicodinu, stážistky v růžovém obleku s pandami a doktorem s Touretteůvým syndromem. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Hodnocení PO TŘETÍ SÉRII: No vida, tak tenhle seriál mě hodně příjemně překvapil, protože osobně jsem z těch doktorských seriálů už unavený a nebaví mě, pač to je pořád totéž dokola. Ale tohle je zase bráno z jiného pohledu a o ty doktory tam vlastně ani nejde. Edie Falco v hlavní roli je výborná, ale všechny postavy jsou mimořádně skvěle napsané a báječně se navzájem doplňují (já osobně nejvíc žeru mladou sestřičku Zoey, kterou hraje Merritt Wever – ta je správně ujetá, to se mi líbí :-)). Dobré na seriálu je taky to, že to není jen laciný sitkom, ale inteligentně humorná záležitost promíchaná se špetkou dramatu, takže to člověka baví a dobře se na to kouká. Třetí série už je malinko vážnější, ale na Zoe je prostě spoleh. A jen tak btw, God je prostě boží! :-) ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Prvních deset dílů první sezóny jsem zhlédla za chvíli, ale poté mě to docela začalo nudit a rovnou jsem skočila až na 4. řadu... ()

xxENDxx 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně překvapení mezi seriály které se objevily v roce 2009. Nurse Jackie se nesnaží být šokující, vyjímečná nebo vtipná za každou cenu a její jedinečnost spočívá, narozdíl od ostatních seriálů, v uvěřitelnosti. Skvěle jsem si u toho odpočinul, a 1. řadu jsem sjel během pár dní. Edie Falco je v hlavní roli fenomenální a seriál si prostě jen tak bezstarostně plyne, žádné zvraty, kiksy a klišé. Takhle nějak si představuju splašky typu "Ordinace v růžové zahradě", když se toho ujme někdo svéprávný. Ano, není to pro masy a nikdy to popularity House nebo Greys Anatomy nedosáhne, ale svoje publikum si to určitě najde. ()

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Občas to kolíše medzi 3 a 4 *, ale za ten skvelý čierny humor, Zooey a Gloriu Akilatus sa jednoducho musím prikloniť k vyššiemu hodnoteniu. ()

S3MIR 

všechny recenze uživatele

Nie, nie, nie, takto nie. V pilotnom diely je cela Jackie vykreslena celkom zaujimavo a aj ked tam nebolo nic co by vyrazne vycnievalo -ziadne navaly hlasok,superdramaticke sceny...- tak som si nejakym sposobom tento serial vlastne celkom oblubil. Po dalsich par castiach sa ale toto zahadne kuzlo nahle rozplynulo. Zostala z neho jedna hlaska za epizodu a nejaka ta vtipna situacia. Skratka nic,co by ma dokazalo pri tejto serii dalej udrzat. Prepadak to rozhodne nie je a som presvedceny, ze vela ludi tento serial miluje, ale minimalne nasledujuce casti v prvej serii si atmosferu pilotu nedokazali udrzat a na tie dalsie som uz nemal sily... ()

martins 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu skvělý seriál, moc jsem se bavil. Ikdyž jsem k němu přišel relativně nedávno, od dob Deníku Doktorky jsem lepší seriál z nemocničního prostředí opravdu neviděl. Reprezentativní vzorek sester, kterému vévodí Jackie feťačka a nevěrná manželka, která vystupuje jako v práci jako svobodná, přestože má milujícího manžela a dvě rozkošné dcery, Grace totálně mimo a Fionu, vymýšlející si nemoci. K tomu šílená doktorka O ´Harová, léčící pacienty v lodičkách, gay bratr Thor, cvalda Zoye, playboy doktor Finch a ředitelka Gloria, která si může hodit mašli... ()

Reklama

Reklama