Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie ponechávám hodnocení tam, kde je, neb si velice dobře vzpomínám, jak jsme na Velkém šéfovi kdysi ujížděli, znali jsme ho nazpaměť a smáli se u každého vtípku.. S odstupem dvaceti let jsem si dala opáčko a dopadlo to dobře, sice už to nevnímám jako absolutní pecku, ale pořád je to nadprůměrná záležitost se spoustou vtipných momentů a herci to také táhnou nahoru, Jean-Paul Belmondo tvoří s Bourvilem parádní dvojku, prostě Artur s Anatolem jsou nezapomenutelní.. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vám, ale mně stačí jen zaslechnout úvodní melodii a hned se mi hlava naklání. :) Three men show Belmonda, Nivena a Bourvila je dokonalá, od francouzsky šíleného úvodu po velkolepě ironické "americké" finále. A každý z velké trojky si přijde na své. Na Belmonda číhá přítulný jaguár, Niven to rozjede v nafukovacím křesle a akční hrdina proti své vůli, Bourvil, absolvuje útěk z vězení i velkou vlakovou loupež. Velký šéf je zkrátka esence toho nejlepšího z francouzského komediálního žánru. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Další z velkých vlakových loupeží, tentokrát provedená Velkým šéfem, mužem s tak velkým mozkem, že ho páteř stěží unese a naklání mu hlavu na stranu. :-) Gérard Oury věru natočil i lepší kousky, ale z těch bez Louise deFunés je Velký šéf minimálně druhý nejlepší. Jeho humor je někde mezi klasickou podvodnickou komedií á la Zlaté věže a infantilně bláznivými fórky Casina Royale. Pokud jste - tak jako já - podobně silné nadsázce nakloněni, pobavíte se. Ale film pro prime-time to tedy není. 70% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Gerárd Oury dělal francouzskému komediálnímu žánru přestiž.. Natáčel chytré veselohry, které se navíc mohly pyšnit poměrně vysokými rozpočty a bylo to na nich vidět. To se týká i Velkého šéfa, kde si v první půli dokonce hezky prohlédneme Paříž. K tomu se vlastně jedná o takové spojení Francie, Ameriky a Anglie. V popředí máme čtyři herce, přičemž dva z nich pochází ze země galského kohouta, třetí z Britského králoství a čtvrtý ze spojených států Amerických. I celý film vlastně působí jako kombinace typické francouzské komedie a nějaké britsko/americké crazy podívané a la Růžový panter. A mě to takhle dost bavilo. Dobrý pestrý mix, u kterého ta bláznivost byla dost chytlavá. U scének typu domlouvání loupeže v bazénku v nafukovacích plavidlech jsem se prostě dostal do správné nálady. A když Velký šéf Niven promítl svým kumpánům animované instruktážní video k loupěži, začal jsem doslova slintat a po celý zbytek filmu to nepřestalo. Niven jakožto Velký šéf si to po celou dobu ve VELKÉM dává a své dva silné francouzské spoluhráče i překonává. Je to jízda. I díky němu ale i závanu končících šedesátek, skvělé titulní písničce a filmovému uvolnění jsem se nakonec rozhodl až pro plnou palbu hvězd. JAK UVIDÍTE, JE TU OPRAVDU VELKÝ ŠÉF. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné, ale bohužel bez pokračování. Trojice Niven-Bourvil-Belmondo exceluje na celé délce, i když by těch extra vtipných scén a vtipů mohlo být o trochu více, nelze jen s úžasem sledovat tyhle tři herce v jejich živlu. Krimi komedie ze staré školy, která ani s dabingem nezevšední. A Silvia Monti je opravdu kus:) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Taxík, který vlastní Anatole (Bourvil), je Citroën Traction Avant, vyráběný v letech 1934–1957. (sator)
  • Plukovník Carol Matthews (David Niven) létá francouzským vrtulníkem Aérospatiale Alouette II, vyráběném v letech 1956–1975. (sator)
  • Arthur Lespinasse (Jean-Paul Belmondo) utíká ze skutečného vězení Allée des Thuyas nacházející se 20 kilometrů jižně od Paříže. (sator)

Reklama

Reklama