Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Oury už natočil lepší komedie, ale pořád se kvalitativně jedná o parník převyšující ostatní komediální produkci, především tu francouzskou. Hodně se mi líbila povaha jednotlivých scén podle toho, kdo v ní zrovna vystupoval (Nivenova britská uměřenost, Wallachova "italská" expresivita a Belmondovo eskamotérství), jakož i jednotlivé konfrontace mezi hlavními postavami. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek filmu je hodne dobrej, sviznej dej a dobry vtipy, ale postupne se celej film stava takovej roztahanej, kde neni ani moc vtipu, ani moc akce. Nicmene Belmondo, Bourvil, Niven i Wallach jsou super a utahnou i krapet ridsi dej. Akorat Nivenovo hlavu tvurci vyuzivaj jen misty, protoze obcas je ve stresu a hlava mu spadne a obcas ne. Ale najde se tu i par skvelejch scen a film nenudi. Ale zkraceni by filmu urcite prospelo. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie ponechávám hodnocení tam, kde je, neb si velice dobře vzpomínám, jak jsme na Velkém šéfovi kdysi ujížděli, znali jsme ho nazpaměť a smáli se u každého vtípku.. S odstupem dvaceti let jsem si dala opáčko a dopadlo to dobře, sice už to nevnímám jako absolutní pecku, ale pořád je to nadprůměrná záležitost se spoustou vtipných momentů a herci to také táhnou nahoru, Jean-Paul Belmondo tvoří s Bourvilem parádní dvojku, prostě Artur s Anatolem jsou nezapomenutelní.. ()

Drak9 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Belmonduv a Ouryho filmu ( samozrejme Posetilost mocnych je nejlepsi ). Je to primo uz klasika, navic se skvelou hitovkou, kterou si ted porad broukam v hlave. Ve filmu se objevuje spousta teatralnosti, az bych to hodnotil jako parodii, ovsem je to vytribeny humor, ktery pobavy. Rad se na tento film kdykoli podivam. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie o lupičích a o střetu tří skupin, které láká jeden a ten samý lup. Arthur Lespinasse (vynikající Jean-Paul Belmondo) a Anatole (bojácný Bourvil) mají skvělý plán k získání opravdu velkého balíku peněz. Provedení je bezchybné,i když i za pomoci náhod, ale pak nastoupí na scénu Velký šéf, plukovník Carol Matthews (dobrý David Niven) se svojí bandou falešných hasičů a později ještě mafián Fankie Scannapieco (krásně krutý Eli Wallach) se svojí bandou falešných policistů. A nastává neuvěřitelná honička, kdy se mění honící i honění. Do toho ještě sestra mafiána Sofia (půvabná Sivia Monti) a není nouze o velkou zábavu plnou neuvěřitelných a sportovních výkonů a touhou po penězích. A s krásným ohňostrojem a překvapivou skrýší. Nádherně honicí komedie, kde jde o pořádný balík peněz. Nenáročná, ale krásně oddychová zábava, kde lupiči zase nic nezískají, až na svobodu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Polyesterová replika sochy Svobody, více než 13 metrů vysoká a více než tři tuny vážící, měla být po natáčení zničena. Zachránil ji otec hlavního aktéra, sochař Paul Belmondo. V té době kontaktoval svého přítele Andrého Marie, starostu Barentinu severně od Rouenu. André Marie udělal ze svého města skanzen. Po městě je rozeseto mnoho soch. Společnost Gaumont International souhlasila s darováním sochy městu Barentin. Sochu přijali 21. srpna 1969, ale své konečné místo našla až v roce 1990 uprostřed kruhového objezdu obchodního centra Mesnil-Roux. Od té doby prošla řadou restaurátorských a konsolidačních prací. V 80. letech učinili dělníci zodpovědní za konsolidaci základny „staré dámy“ podivný objev: v podstavci sochy zůstaly uvízlé stovky padělaných bankovek, pozůstatky natáčení slavné scény v přístavu Le Havre. (sator)
  • Televizní anténa, která rozbije obří akvárium, proletí podél něj, tudíž ho nemůže ohrozit, ale v následujícím střihu nelogicky mění směr a namíří si to kolmo na akvárium. (sator)
  • Železniční viadukt, kde dochází k překládce peněz, se nachází mezi obcemi Peronville a Patay asi 15 kilometrů od města Orléans. (sator)

Reklama

Reklama