Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Být to kratší, možná by to bylo i za víc. To ale není jediná vada tohoto filmu. Nechci kritizovat, pobavil jsem se, ale chyby to má a některé jsou i docela zásadní. Především mě mrzelo, že tvůrci víc nevyužili tu hlavu Davida Nivena, vždyť je to skvělý handicap. Některé scény jsou dlouhé a jak jsem již říkal, zkrácení by rozhodně nebylo na škodu. Jinak první polovina byla parádní, plná gagů a velmi vtipných scén (třeba ta památná v bazénu). Druhá polovina změnila tempo, krapínek zvážněla a už to prostě nemělo ten šmrnc. Ale jinak paráda - Tříska je opravdu geniální (v dabingu) a Belmondovi, Bourvilovi, Nivenovi a Wallachovi to spolu šlape jako hodinky (tyhle herecké extratřídy to spolu opravdu rozbalily na výbornou). Pokud jde o Gérarda Ouryho, ten mě nikdy nezklamal, ale pravda je, že tohle je asi jeho nejslabší film. Bourvil už s Funésem nebo Eso es, to už je jiná třída. Přesto ale příjemná komedie, kterou nehodlám zatracovat. 75%. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Špičková komedie se špičkovými herci. Herecký koncert čtyř mušketýrů, čtyř velikánů světové kinematografie. Francouzi způsobem sobě vlastním si udělali pořádnou prču i z odchodu Francie z vojenských struktur NATO. Film okořenily i nesmrtelné hlášky. Asinistra, asinistra, křičí mafiozo, skvěle zahraný Eli Wallachem, na Bourvila. Jak daleko je do Sinistry ptá se za volantem bezelstně prosťáček Bourvil. Blbče, doleva ti říká, doleva, umravňuje prosťáčka Belmondo. To prostě nemá chybu. Stejně jako celý snímek. Pětka je určitě zasloužená. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

..... a nejvíc jsem milovala scénu, jak se krásná Italka elegantně spouští po laně z balkónu v černých plavkách a klobouku, přes rameno tranďák, z kterého se line tklivá píseň (Cento Giorni zpívá Caterina Caselli), a zatímco se na vysokých podpatcích přesune pod sprchu, chlapum v bazénu padaj brady a .... tak tomu řikám antré...... teď ještě mít to lano a ten tranzistór...... :-)) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený film, který až marnotratně hýří slavnými hereckými tvářemi, obsahově trochu připomíná sérii filmů o Růžovém panterovi, tedy ujetou detektivku se svéráznými postavičkami, mazanými zločinci, spoustou náhod, nedorozumění a trapasů. Kdysi bych dal čtyři hvězdičky, ale přece jen se mi zdá, že tenhle film nahlodal zub času a řada gagů už nefunguje nebo je funkční jen částečně. Každopádně se z toho scénáře dalo vytěžit mnohem víc. Celkový dojem: 55 %. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jako asi u většiny francouzských komedií, které jsem viděl už dávno si nejsem jistý s hodnocením. Vím, že tehdy se mi moc líbili a teď bych tomu dal snad jen 4 hvězdy. Což o to, komedie je to vážně dobrá, člověk se stále směje. Ale rozhodně není první, ani poslední, kde tvůrci spoléhají na naivitu diváka a to se mi moc nelíbí. Dnešní komedie možná nesrší takovým vtipem (možná protože už jsou všechny vybrané:) ), ale mají promyšlené i své zápletky a rozhodně se nemůže stát ...SPOIL... že celý vtip je v tom, že bude vlak vykraden z druhé strany a velkému šéfovy se přitom stačí jenom otočit o 180 stupňů. Ten to ale za chvíli zpraví hláškou: 'Tohle nechápu, stále se předháním, no alespoň že jde vše podle plánu...'. Každopádně ta Italka, to je vážně kus! Z ní opravdu nebyli hotový jen pánové v bazénu. Myslím, že už tehdy přišli na hlavní princip teenage filmů:). A jestli si to u nás nezpraví, tak začnu říkat, že jsou Italky hezčí:)! Ženskou krásu doplňují skvělí herci jako Belmondo, Bourvil a Niven a Wallach, takže je tu rozhodně kopec srandy. Francouzi se s filmem nemazlí a vypiplají ho samýma serepetičkama jako jezdící nafukovací sedačka, jezdící půlka auta, animovaný film a další blbůstky, které se ale nachází i v podobných filmech. Nakonec film doprovází dobrá hudba. Neustále samé + a -, no dobrá, je to dobrý film a doporučuji shlédnout. V rámci francouzské komedie z let dřívějších rozhodně super. Dávám 85% jen tak tak na 5. hvězdu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • V plukovníkově bytě je v obřím akváriu několik ryb. Těsně předtím, než pokojem prolétne anténa a akvárium roztříští, ryby už v akváriu nejsou. (Anglicankaaa)
  • Arthur Lespinasse (Jean-Paul Belmondo) má o odstín světlejší vězeňský mundúr než ostatní spoluvězni. (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo francúzskom hlavnom meste Paríž a v anglickom Londýne. (dyfur)

Reklama

Reklama