Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

V rámci objektivity musím konstatovat, že snímek je vzhledem k zubu času nejlépe použitelný jako vedlejší rozptylová činnost - k žehlení, společenským hrám i odvedení pozornosti při návštěvách příbuzenstva a podobných zážitkových kratochvil... a to ještě za předpokladu, že jej nevidíte prvně, můžete tak efektivně rozdělovat svou pozornost. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Belmondo je sympaťák jak řemen, Bourvil dokáže rozesmát pouhým pohledem, David Niven je gentleman s velkým G, Eli Wallach všechny své zlouny náležitě zparodoval a Silvia Monti je prostě k sežrání. Druhý Velký flám se sice nekoná, ale i tak je to zábava ve velkém stylu. 80%. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Ten film miliju. Oury tu kloubí Růžového pantera s klasickou francouzskou komedií a je velice obratný. Film byl natáčen ve dvou verzích: anglické a francouzské a obě se dostaly do Čech (francouzská před revolucí, anglická po ní) a obě byly jinak dabovány. V obou verzích dabuje Bourvila jako obvykle Jiří Bruder, Davidem Nivenem je jednou Eduard Cupák a podruhé Ladislav Mrkvička a u Belmonda se vystřidalii dva jeho nejslavnější dabéři Jan Tříska a Jiří Krampol. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Oury už natočil lepší komedie, ale pořád se kvalitativně jedná o parník převyšující ostatní komediální produkci, především tu francouzskou. Hodně se mi líbila povaha jednotlivých scén podle toho, kdo v ní zrovna vystupoval (Nivenova britská uměřenost, Wallachova "italská" expresivita a Belmondovo eskamotérství), jakož i jednotlivé konfrontace mezi hlavními postavami. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hlavičku trošku na stranu a máme tady Velkého šéfa. Muž s mimořádně velkým mozkem neudrží hlavu zpříma, když má zrovna stres. A zrovinka v té době se podaří z vězení uprchnout bezvýznamnému zlodějíčkovi a tak nelze očekávat nic jiného než že se jejich cesty zkříží. A každý z nich je jiný. Sympatický Belmondo versus decentní Niven. Kdysi to asi mělo potřebné grády, ale dneska už s odstupem času mě to tolik nebere. Zkrátka spousta filmů po letech ztratila své nesporné kouzlo a stala se obyčejnými než bych se nadál.Výhodou je, že tenhle film se tolik nereprizuje a proto se na něj dá v klidu podívat. Klady: Belmondo je správný šibal + Niven je snad ještě lepší + film se nezabývá nepodstatnými detaily + správný přísun akce a gagů + inteligentní snímek. Zápory: na filmu hodně zapracoval zub času a ztratil pel své doby, kdy jsem ho viděl poprvé - pozvolna se vkrádající inteligentní nuda - málo invenční režie - horší technická stránka filmu - obyčejné až naivní vyznění filmu. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Železniční viadukt, kde dochází k překládce peněz, se nachází mezi obcemi Peronville a Patay asi 15 kilometrů od města Orléans. (sator)
  • Zřícenina hradu, kde na konci filmu vypukne ohňostroj, je Château des Pontevès ve Var. (Cucina_Rc)
  • Na konci filmu, během titulků, vidíme jižní a severní věž World Trade Center ve výstavbě od roku 1966. (sator)

Reklama

Reklama