Reklama

Reklama

VOD (1)

Mezinárodní expedice objeví pod pyramidami ztracené město a musí zastavit oživlé bohy starověkého Egypta, aby nerozpoutali apokalypsu. (Filmbox)

Recenze (10)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Boli časy, keď som dával aj polené hviezdy. Už ich síce nedávam, ale tento film by si jednu takú polku zaslúžil. Neni to úplný odpad, ale ten námet neni až taký dychberúci. Dobré do telky na sobotné popoludnie k žehleniu napríklad. 1 z 5 ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Boha, co tady všichni blázní? Člověk se musí bavit nad tím, jaká se kolem průměrnýho béčka rozpoutala hysterie. Není to nějakej zásadní film, ale jako zabiják času na deštivý odpoledne je to v pohodě. Řemeslně i herecky kompetentní, jen scénář mohl být propracovanější. Kdejaká kravina od Azyláků tu má lepší hodnocení. Rozhodně nelituju, že jsem to viděl. Solidní oddychovej film. ()

Reklama

lamejka 

všechny recenze uživatele

Tak určite je tento snímok lepší ako mnoho iných novšieho dáta a žiaľ aj s vyšším rozpočtom. Čo ma uchvátilo najviac, po skúsenostiach z posledných filmov, bolo že sa tu postavy nesprávajú vyložene debilne, až na tú jednu, ktorá to má v charaktere, odborníci sú odborníci vo svojich oboroch, nelezú si navzájom do kapusty, všetci sa snažia udržať sa pri zmysloch aj vo vypätých situáciách. Slovami sa tu neplytvá a prečo aj, dej nie je tak zložitý aby sme si ako mysliace tvory nevedeli urobiť vlastné závery. Motivácia minimálne dvoch členov ,,expedície,, mi nie je moc zrejmá (blondína tam je pretože si pamätá básničku?). K záveru asi došiel rozpočet na efekty aj scenáristov, no tak celú Hviezdu smrti zničilo dobre mierené protónové torpédo. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

To, že film Prisoners of the Sun je vskutku příšernost, jsem mohl s jistotou konstatovat, až když se objevily závěrečné titulky. Pořád jsem totiž měl pocit, že nevím co mi chtějí tvůrci, jako divákovi, přesně předat. A konec jen potvrdil mou tezi o tom, že o jakémkoli obohacení diváka nebyla v původních plánech ani zmínka. Co ale bylo horší, film jakoby točili dva lidé, a teď asi dává smysl ta zmínka o Uwe Bollovi v titulcích, který si tu zakoupil koprodukční kredit. Jeden tvůrce tady vyrobil naprostý chaos, jak v ději, tak v postavách, a vůbec tak nějak ve všem. Ten druhý, podstatně zajímavější, chtěl, resp. se snažil o pěknou podívanou ve stylu Indiana Jonese, jenže to těžce pohořelo, víceméně úplně na všem. Osvětlení scén je příšerné - např. stan připomínal kobku v podzemí -, barvy jsou vybledlé, a nějak divně nastavené - chvíli to vypadalo, že děj se odehrává na Marsu. O motivacích a smyslu postav se raději nebudu rozepisovat. Děj se dá shrnout tak, že skupinka náhodných postav plánuje vstoupit do pyramidy (o které nám na začátku vypravěč vyprávěl dobré tři minuty), pak do ní vstoupí, klapne nějaká past, někdo umře, mumie na ně dvakrát vyšle hmyzí roj, přijde na jeden "zvrat", a pak se dostaví konec, který mě moc nepotěšil. Jediné plus filmu je John Rhys-Davies, který vypadal, že si to maximálně užil. Škoda, že nemůžu říct to samé. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Archeologická expedícia do Egypta prebudí staré zlo, ktorého dopad môže vyústiť až k nevyhnutnému koncu sveta. Hoci som dúfal v nejakú béčkovú verziu Múmie, či aspoň niečo zábavné, očakávania ostali absolútne mimo. Lacná, nudná a trápne odohratá pi*ovina, za ktorú by sa mohlo hanbiť aj Asylum a ktorú z absolútnej biedy vytrháva len niekoľko minút podzemných naháňačiek, ináč to však vôbec nestojí za pozornosť. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama