Vynucená pomsta

Vynútená pomsta

Akční / Dobrodružný

USA, 1982, 87 min

James Fargo

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,660,333Tržby Celosvetovo $7,048,915(29.4.2009)

Je to celkom dobrý akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho slabšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o zavraždení priateľov hlavného hrdiny a následnej snahe o ochranu svojich blízkych, ale nie je ani zdaleka tak dobre spracovaný ako by mohol. Akčných scén je pomerne dosť, ale skoro všetky sú až príliš krátke, takže sa vlastne aj dá povedať, že tu akcie moc nie je. Ale po tejto stránke poteší koniec, ktorý je už akčný tak ako aj má byť. Som spokojný s vyčistením lode, ale hlavne s úplným koncom, kde Norris v súboji porazí dvoch protivníkov. Veľmi ma mrzí nevyužitie veľkého potenciálu akčnej scény, kde Norris už nemôže veriť nikomu a tak nańho útočia protivníci z davu ľudí. Ale inak musím určite pochváliť technickú stránku tohto filmu, pretože réžia a kamera je na béčko začiatku osemdesiatych rokov až moc kvalitná, takže film vizuálne pôsobí dobre. A tiež veľkým plusom je prostredie filmu, ktoré tu predstavuje Hong-Kong. Tento film ma veľmi mrzí, pretože mal veľký potenciál nato, aby to bol jeden z Norrisových najlepších filmov, ale kvôli jeho využitiu ho zaradujem skôr k tým slabším. Objektívna kvalita filmu-55%, film sa páči mne na 58%.(26.5.2009)

Scénář : James Fargo a Franklin Thompson(14.5.2011)

• Pit

Toto boli časy Chucka keď bol ešte mladší a aj tie kreatívne kúsky stáli za niečo, toto napr. bol jeden s tých jeho lepšo-priemerných filmov, ktoré točil. Dalo sa pri tom ako tak vydržať, ale nečajkajte od toho žiadny extrém.(12.9.2007)

Spolu s "Osamelym vlkem McQuadem" a mozna MIA:2 asi nejlepsi film s Norrisem... i kdyz z dnesniho pohledu tak "trochu" hovadina(11.1.2008)

Samozřejmě je to stejná konina jako všechny ostatní Norrisovy filmy, ale podobně, jako si "Osamělý vlk McQuade" hrál na western, tak "Vynucená msta" zase tak trochu koketuje s filmem noir a díky snaze o slušný příběh (ač předvídatelný až hanba) a do mrtě využitému prostředí ulic Hong Kongu se mu daří udržet pozornost až do konce. Fajn filmeček, pokud víte, co od něj máte/nemáte čekat. A Chuck bez plnovousu tu má ještě nějaké charisma, které brzy zmizelo s jeho příchodem k fabrice jménem Cannon.(19.11.2010)

• ondrula

Na tomhle filmu se mi líbilo, že Chuck Norris vypadá jak Nohavica, když chlastal.(3.3.2011)

• RetroMan

Dvě a půl. Konečně jeden z těch lepších filmů ze začátků Chucka Norrise před kamerou. Akční souboje už jsou lepší a lépe nastříhané. Uvědomil jsem si, že Chuck vlastně ani moc nehrál kladnou roli (v mém světě není vymahač dluhů pro kasino kladná role). Ani jeho chování mi nepřišlo fair, tak jako Walkerovo :).(16.5.2012)

Poslední rok, kdy můžete Chucka vidět bez pověstného plnovousu. Nejen kvůli tomu, ale i kvůli atraktivnímu prostředí Hong Kongu to jistě stojí za zhlédnutí. Děj sice předvídatelný a často úsměvný, na to ale nemůžete u Chuckových filmů brát zřetel.(15.1.2012)

• turistta

Tuctový film B-kategórie, ktorý ožije zase len pri konci. Ale musím priznať, že dosť drsné scény sem-tam.(30.6.2011)

• StandikK

Jako pohádka pro malé děti dobré, uspává to dobře, ale jelikož je tam i nějaké to zabití, tak bych to pro děti nedoporučoval.(9.12.2010)