Reklama

Reklama

Bojovníci bouře

  • Hongkong Feng yun II (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Japonský vojevůdce a mistr neporazitelného umění boje si přeje podrobit Čínu, zajme jejího císaře a také jejich nejlepší bojové mistry. Z jeho zajetí unikne trojice bojovníků Bezejmenný, Oblak a Vítr. Jejich jediná šance, jak porazit nového nepřítele, který si rychle podmaňuje nové území, je naučit se bojovým technikám, s jejichž pomocí by měli šanci na úspěch. Vítr je vyvolen, aby se pokusil ovládnout sílu démona. Skrze něj má pak dosáhnout vyšší moci svého bojového umění. Jenže hrozí, že démon ovládne jeho a bude krvežíznivě zabíjet všechny, včetně nevinných lidí. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Film je omnoho lepsi ako jednotka, co sa tyka spracovania efektov vo filme, ale dej mi prisiel taky odflaknuty a dost scvrknuty do minima. Film je skor urceny pre akcneho divaka, kde sa stale nieco deje a scenar mu je ukradnuty. Z jednej polovice sa mi film pacil, ale keby som ho mal brat prili vazne, tak by moje hodnotenie bolo mizerne. ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno prvních 20 minut. Hovadina jak řemen. Slátanina kung-fu, fantasy a prostoduché mytologie? To nemůže fungovat! Natož se na to dívat! Kdyby ten děj nebyl tak debilní, přesycený nesmyslnými názvy bojovníků a celkového fantasy "looku", což byl dost úlet, bitky by byly excelentní a v jiném pojetí by byl i ten film záživný. Já to říkám/píšu pořád: Čím víc se "cik-cak ocí" snaží, tím víc je to paskvil. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dost som bol na film zvedavy. Bohuzial bol pre mna znacnym sklamanim. Ako uz spomenuli diskutujuci podo mnou, pekne sa to pozera, ale ten scenar....cakal som viac i od hereckeho obsadenia. Dialogy i reakcie hlavnych hrdinov (dajme tomu 8 ustrednych) mi prisli akesi strojene az "divadelne" a to trochu poznam z inych filmov a knih vychodoazijske chapanie svojich hrdinov a ich "hrdinsky" slovny i mimicky prejav. Snad sa pani reziseri z dalsim kuskom polepsia. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Znova raz pekne obrazky, ktore vedia zaujmut na par minut a potvrdit to, ze Pangovci maju cit pre vizual a snazia sa priblizit komixovej predlohe. Akonahle vsak umelost cgi ale i bojoveho kumstu "nebojovych" hercov rozprestrie naplno svoje kridla, vela dovodov na radost uz neostava (dobre pocuvatelny OST). Simon, Nicholas, Patrick, Aaron ale aj Suet....az mi je smutno, ked citam to herecke obsadenie a takmer nulova vyuzitelnost ich potencialu. 3/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Bratři Pangové jsou skutečně mistři povrchu a jejich stylizace celého filmu je po vizuální stránce velmi vychytaná, pěkná kombinace cgi a reality, pohybově se z toho nestal zaseknutý kafemlejnek na maso alá 300. Problém leží někde jinde, skvostné herecké obsazení nedostává skoro vůbec žádný prostor pro vykreslení postav. Navíc na postu akčního režiséra měl být asi větší bourák. Přijde mi, že choreograf Ma Yuk Sing nevytáhl ze svých svěřenců maximum, i když to jsou kromě pár vyjímek(Nicholas, Patrick, Simon) nebojoví herci, čekal jsem více, otázka je zda ho neobviňuji zbytečně, třeba mu režiséři předhodili storyboardy jak to má vypadat a neměl prostor vyvinout nějakou vlastní aktivitu větší. Film doplácí na sterilitu, nedostatek napětí, atmosféry. Naopak,co mě příjemně překvapilo je ost, které se do filmu vyloženě hodí, dobře ho podbarvuje. Obecně lze říci, že za ty prachy nehorázné, které to stálo by se dalo natočit něco mnohem lepšího. Ta plíživá amerikanizace čínského filmu (kam samozřejmě počítám pevninu, Hong Kong, Macao, Taiwan) se mi, ale vůbec nelíbí. Jak Bodyguards And Assasins, Treasure Hunter, tak tento snímek dokazují, že z mnoha důvodů na Hollywood prostě nemají, napodobují ho v mnoha směrech, ale ve výsledku a působivosti zůstávají minimálně o parník vzadu. Představte si to jako nablýskaný sporťák, který má lehce exotický design, ale uvnitř dýchavičný motor, na první pohled se Vám může líbit, ale při bližším prozkoumání zjistíte, že za svým konkurentem pořádně zaostává. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy čínského komiksu "Fung Wan" Ma Winga-Shinga, který současně vytvořil pro film ručně kreslený plakát. (Terva)
  • Natáčení probíhalo z finančních důvodů v Thajsku. (Terva)

Reklama

Reklama