Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdálo se, že 300 let staré satanské praktiky ninjů jsou projednou vymazány ze zemského povrchu. V sedmnáctém století byli společností zavrženi pro vyvražďování celých rodů. Jejich krutost ale nevymizela. Je cvičena a umocňována v tajném táboře ninjů. Proti jejich vůdci - "mistru tichého zabíjení" Seikurovi se staví mistr obranného asijského boje Scott (Chuck Norris). Ve středoamerickém výcvikovém táboře teroru jejich protikladné povahy promluví. Zbraní Seikury je nenávist, zbraní Scotta je jeho mnohaleté přátelství s A.J. (Filmexport Praha)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (39)

videofil 

všechny recenze uživatele

V hlavní a vedlejší roli tohoto filmu dva mojí oblíbení herci - Chuck Norris a Richard Norton. Jeden z prvních filmů, které jsem si kdysi natočil na video. Tento film byl jeden z prvních, který u nás vyšel po revoluci na videokazetách. Konkrétně u Filmexportu na konci roku 1991. Po obsahové stránce se mi film líbí, hlavně souboj Chucka Norrise s tím maskovaným ninjou na konci filmu. Souboje dobře propracované, herecké obsazení co se tohoto žánru týče, také skvělé. Pro Geralda Okamuru to byl debut. Skvělý byl i westernový veterán Lee Van Cleef v roli " mafiána" Mc Carna. Akorát konečný souboj Chucka Norrise s Tadashi Yamashitou mohl být delší. Co se týče českého dabingu, je slyšet původní originální zvuk a do toho mluví čeští dabéři. K Chuckovi byl velmi dobře přiřazen Pavel Soukup, který se k němu hodí. Z dalších českých dabérů se na filmu podílel např. Petr Oliva ( dabuje skvěle Arta Hindla ). Co se týče ostatních komentářů, nesouhlasím se Sniperem 18, který tvrdí, že je to snad nejhorší akční film Chucka Norrise. Samozřejmě má právo na svůj názor a to respektuji, ale nesouhlasím s ním. A potom nesouhlasím s Flipnicem. Ten sice připouští, že film není až tak špatně natočený, ale stejně mu dal jen hvězdičku. Čímž se mi potvrzuje, že filmy s herci jako je v tomto případě Chuck Norris jsou hodnoceni špatně jenom kvůli tomu, že v tom hraje právě Chuck Norris. Což se mi osobně vůbec nelíbí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris to nie je len Cordell Walker, ten odvážny a spravodlivý texaský ranger. Týmto televíznym seriálom akurát vyvrcholila jeho herecká kariéra. Chuck má na svojom konte aj viacero celovečených filmov, v ktorých sa objavil v hlavnej úlohe. V roku 1980 si zahral v akčnom snímku "Osemuholník smrti" (The Octagon). Stvárnil postavu Scotta Jamesa, ktorý sa postaví na odpor nelegálnej armáde vražedných ninjov. Zničí ich výcvikový tábor, rozloží organizáciu a vyrieši si staré účty so svojim bratom Seikurom. ** ()

Reklama

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tupému scenáru sa dej filmu neskôr preniesol do iných, takmer rovnakých ninja príbehov (Enter the Ninja, American Samurai/Ninja atď.). Tie mi prišli tiež jednoduché, no tu mi krvácali uši a oči ešte viac (snáď len Nerov prešľap sa podaril hlbšie). Od filmu s legendárnym názvom som čakal rozhodne viac. Jediný svetlý moment je na konci pri súboji s hlavným záporákom. ()

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Chuckem Norrisem ve filmu, zatím jsem ho znal pouze ze seriálu Walker Texas ranger, který se mi moc nelíbil a dále z Cesty draka, kde je jeho role omezena na souboj s Brucem Lee. Ovšem tento film je daleko lepší, než jsem čekal, bez zbytečných vnitřních monologů Scotta Jamese bych tomu dal klidně i pět hvězdiček. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A opět tu máme ninji. Zdálo se, že tři sta let staré satanské praktiky ninjů byly provždy vymazány ze zemského povrchu. V 17. století byli tito vyvražďovatelé celých rodů zavrženi, ale jejich krutost nevymizela. V tajném táboře ninjů se muži dále zdokonalují v zabíjení. Proti jejich vůdci Seikurovi - „mistru tichého zabíjení" - se postaví mistr obranného boje Scott (v podání tehdy ještě zachovalého Chucka Norrise). Jak to dopadne, není těžké uhodnout. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (5)

  • Aaron Norris má malou roli muže v klobouka, který od svého bratra Chucka schytá kop do obličeje. Aaron dělal také kordinátora kaskadérů a společně s Chuckem dělali bojovou choreografii. (Rominator)
  • Při natáčení scény boje s Nindži, která probíhala ve 4 hodiny ráno, chyběli 2 kaskadéři. Jednoho z nindžů tedy hrál Chuckův bratr Aaron a druhého externista, který odmítl ochrannou vložku pod košili. Chuck ho při prvním pokusu zneškodnil kopem do žaludku, druhého omráčil úderem do hlavy a Aarona omráčil kopem do hlavy. Čtvrtý herec na něj odmítl zaútočit. (vojtaruzek)
  • Stars Magazine svojho času vytvoril rebríček 25 najlepších bojových scén všetkých čias. Finálny súboj medzi Chuckom Norrisom a Tadashim Yamashitom sa umiestnil na 13. priečke. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama