Reklama

Reklama

Masakr v San Franciscu

  • Hongkong Huang mian lao hu (více)
Hongkong / USA, 1974, 87 min

Obsahy(1)

O válce policistů proti zločineckému syndikátu, který je veden tzv. “velkým šéfem“ (Chuck Norris). Policista čínského původu Huang (Don Wong) je mezi svými kolegy znám jako vynikající kickboxer, čestný a poctivý policista. Se svým černým kolegou Blackiem při jedné razii v sebeobraně zabijí člena syndikátu. Za to je Huang zbaven práce v policejním sboru a odsouzen na rok do vězení. Blackie je zločinci zavražděn a Huang po návratu z vězení mstí smrt svého přítele. Začíná válka mezi Velkým Šéfem a Huangem. (Golden Crown)

(více)

Recenze (23)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

První hlavní role sympatického korejce Dona Wonga, který zde má připomínat Bruce Leeho. Nejde o škodnou, porovnáte-li další bruceploitation počiny. Lamova choreografie (mihne se v roli gangstera) je na svou dobu nadprůměrná a s koordinací stunts pomohl i Ying-Chieh Han. Chuck Norris je však předabován. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Dvojice policistů narazí ve službě na několik mužů, kteří se chystají znásilnit ženu ale když násilníky předvedou na stanici, jeden z policistů je obviněn z policejní brutality. Proto je od policie propuštěn a dále si vydělává na živobytí jako číšník. Mezitím se jeho kolega dostane na stopu bankovních lupičů a při jejich pronásledování je zavražděn. To se dozví jeho kamarád a ač už není u policie, pátrá po jeho vrazích. Jeho stopy vedou až k místnímu mafiánskému bossovi, který má pod palcem celé San Francisco...Na to jak je to staré tak příběh není špatný. Zub času se samozřejmě na filmu velmi podepsal, to však není hlavní problém. Tím je hlavní představitel policisty, který se za každou cenu snaží napodobit legendu Bruce Leeho. Choreografie je však v jeho podání příšerná. Plusem je Chuck Norris v roli hlavního šéfa, který podruhé a naposled dostal ve filmu nakládačku. Tu první mu uštědřil zmiňovaní mr. Lee. 40% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina zde má velké množství soubojů - jsou celkem dobré, ale často přehnané, kdy ten hlavní hrdina zlikviduje několik třeba 20 lidí najednou. Příběh je velmi obyčejný. Vše je pojato strašně amatérsky a to mě štvalo dost. Hudba je taky dost nepříjemná. Herecké obsazení je na tom též bídně. Často jsou ve filmu trapné scény. Chuck Norris ve vedlejší roli záporáka potěší - i konečným soubojem. Takže se mi na filmu líbily jen dvě věci. Dost soubojů (ne moc dobrých ale) a Chuck Norris (především konečný souboj). Celkově film hodnotím jenom na 26% = * ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Masakr v San Franciscu je ještě větší kravina, než jsem doufal. I přes Chucka Norrise, který se řadí mezi mé oblíbené akční hrdiny, aspiruje tento počin na odpad. Příběh je nezajímavý a nudný, dialogy jsou vyloženě pitomé a průběh děje či jednání postav je do nebe volající svoji debilitou. Choreografie soubojů občas ujde, avšak snaha o napodobování Bruce Lee tomuto filmu také neprospívá. Chuck Norris tu má příliš málo prostoru, což je rovněž na škodu. Jeho postava není právě zajímavá (jako všechny ostatní v tomto počinu), avšak pár momentů si tu očividně užívá. S přivřenýma očima 1*. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý akčný film. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorého suspendujú a behom toho je zabitý jeho partner. Rozhodne sa nájsť vrahov a zároveň ho vplyvný mafián chce získať na svoju stranu. Spracovanie je na tom ale dosť zle, väčšinu času sa nedeje nič aspoň trochu zaujímavé, celý film je taký spomalený, správanie postáv je úplne mimo a tak film aj napriek krátkej dĺžke takmer celý čas nudí. Akcie je tu pomerne dosť, ale vôbec sa mi nepáči. Zameriava sa prakticky iba na súboje, ktoré sú síce prehľadné a vidno, že hlavný hrdina aj niečo ovláda, ale tým klady končia. Po úplne všetkých stránkach sa snažia pôsobiť ako súboje Bruca Leeho, ale kvalitou sú od nich veľmi daleko. Keby v nich aspoň stál bojovník proti menšiemu počtu protivníkov, pretože aspoň tie sú tu aspoň trochu zaujímavé, inak tu takmer vždy hlavný hrdina nudne porazí väčšiu skupinku nepriateľov. Herecké obsadenie ma tiež nezaujalo, hlavný hrdina je priemerný, Chuck Norris má len málo priestoru, ale aj tak ma jeho postava mafiánskeho šéfa moc nebavila a ani finálny súboj s ním sa mi vôbec nepáčil. A všetky ostatné postavy sú nezaujímavé a nudné. Réžia tiež nemá moc vysokú úroveň a vizuálna stránka filmu presne zodpovedá dobe vzniku filmu, takže tu nemám čo kritizovať. Od tohto filmu som moc nečakal, ale dostal som ešte menej. Bol som zvedavý len na Chucka Norrisa, ktorý ale mal len malú a nezaujímavú postavu. Znovu si to už určite nepozriem. Objektívna kvalita filmu- 28%, film sa páči mne na 32%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Hoci bol film natočený v roku 1974, do distribúcie sa dostal až v roku 1981. Producenti chceli využiť rastúcu popularitu Chucka Norrisa, ktorý v Masakru v San Franciscu stvárnil Chucka Slaughtera. (beso74)
  • Aj keď sa natáčalo v USA, každý herec, vrátane tých amerických, bol dabovaný. Štúdium Golden Harvest to robilo pri každom filme, pretože väčšina čínskych hercov mala problém s anglickým jazykom. (beso74)

Reklama

Reklama