Reklama

Reklama

Je krásná. Je věrná. Je psychotická. A naneštěstí pro čerstvou vysokoškolačku Saru (Minka Kelly) je také její SPOLUBYDLÍCÍ. Po příchodu do nové školy Sara začíná chodit se Stephenem (Cam Gigandet) a nalézá si novou nejlepší kamarádku, spolubydlící Rebeccu (Leighton Meester). Nové kamarádství se ale záhy mění v noční můru. Sara se ocitá tváří v tvář děsivému poznání, že její přítelkyně je posedlá a nevyrovnaná osoba, která možná dokonce i vraždí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

A máme tady další z nekonečné řady psychopatických thrillerů, které vesměs nikdy nezklamou, ale ani výrazně nepřekvapí. Dovolím si trochu srovnání s podobným filmem, který jsem taktéž viděl docela nedávno a to Homecoming. I když ve výsledku si ode mě oba snímky vysloužily stejnou průměrnou známku, tak musím objektivně říct, že The Roommate mě bavil o něco přeci jen méně. V obou je brutalita potlačena na minimum, ale zde chybí navíc i nějaké sebemenší napětí. Ani ten scénář mi nepřišel úplně na výbornou a když se zamyslíte najdete tam hned několik přiblblých nelogičností. Závěr opět zbytečně saje, ale je to vlastně jediná pasáž v celém filmu, kde se cosi dramatického děje. Dávám tři hvězdičky, ale takové ty ušmudlané a slabší... :)) ()

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Dobře, přiznávám, že kdyby nebylo mé oblíbenkyně Leighton, tak o tomto filmu nejspíš ani nevím, a tudíž bych ho ani neshlédla. Ale jsem opravdu ráda, že tu hraje, protože film se mi vážně líbil. Bylo to zajímavé od počátku do konce, a to i přestože je to klasická šablona ala na koleji řádí vrah. Když se potom k Leighton přidá další vynikající herci, skvělá kamera a na 1 vybraný soundtrack, nemůžu jinak než hodnotit 4 hvězdami. Btw. Horor to vážně nebyl, spíše lehce napínavý thriller. ()

Reklama

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní drama-thriller, který si na nic nehraje. Naposledy jsem něco podobného viděl Glass House. Ten si hrál na moc velké hogo-fogo a nic z toho. Tady je to jasný. Pěkná holka se nastěhovala k hezké Leighton Meester (která vypadá o něco mladší, než ve filmu Monte Carlo, který je stejného data), která je zjevně magor. Koho zajímá jakou má chorobu? Mě ne, a scénáristu zřejmě také. Dějově je to bohužel velice předvídatelné a pouze jedna scéna ( s tetováním) mě skutečně překvapila a vyděsila. Hlavní devizou je každopádně herecké obsazení, které není nijak slavné, ale přesto vydává nejlepší výkony, jakého bylo schopné. Kámen úrazu je již zmiňovaný scénář, který nijak nenapíná a nedokáže pořádně navodit atmosféru. I přesto si myslím, že na jedno zkouknutí se to dá a možná se vám to bude i líbit ;-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přišel takhle Skandinávskej režisér do Hollywoodu, aby ukázal co v něm je. Řekl si o rozpočet, který nebyl dvakrát velký, ale producenti mu ho rádi dali, protože měl nápad. Nápad v rámci psychologického příběhu, který se odehrává na škole, ve studentském prostředí a obsahuje prvky dramatu, romantiky a hororu, čímž nezklame žádného z nás. Do toho hlavní role jsou dvě herečky, které si vybral tak, že si odchytl ty levné, ale přesto sexy varianty, na které se bude hezky koukat. Holky pak ve filmu chodí v kalhotkách a celé to má takový ten studentský náboj, než se vše zesere a začne psycho-hororová analýza prostředí. Naprosto typická, ale v rámci takových filmů ne úplně špatná. Na ty holky se hezky koukalo, napětí taky nebylo špatný. Kdyby to nebylo tak umělý, klidně bych dal i víc. Jenže tady to bylo úplně jasný, ale jelikož jsem u toho stihl sprchu, oholit se, udělat si jídlo a připravit se na cestu do pryč, nemám zase takový problém vůči tomu filmu a zase to jako výraznější ztrátu času neberu. Druhá půlka se dokonce i docela slušně rozjela a napětí se dalo řezat i žiletkou. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Leighton byla famózní, ne že ne. Asi není jednoduché zahrát fanatickou spolubydlící, která je psychicky narušená a posedlá. O Mince Kelly se to už říct nedá. Hezká tvář není vše, ale její herecký výkon teda nic moc. Co se týče námětu, tak co jiného bychom mohli čekat na vysokoškolské koleji. Psycho to bylo, to jo! Ale je to spíš takový lehký odvar, no. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Když dívky odcházejí z galerie umění, zastaví se u graffiti a vyfotí se spolu. Na fotoaparátu je viditelný obraz, který v daný moment vyfotily, avšak když si hned poté fotografii prohlížejí, od reality se liší. (Denila)
  • Leighton Meester byla původně obsazena do role Sara, ale nakonec se producenti rozhodli, že jí obsadí do role Rebeccy. (maluti)
  • Alyson Michalka a Cam Gigandet si spolu zahrali už vo filme Easy A (2010). (lylka2296)

Související novinky

Mládeží přístupný Hellraiser?

Mládeží přístupný Hellraiser?

19.10.2010

Jako by nestačilo, že původní série bude pokračovat (pekelným Pekelným světem z roku 2005 to opravdu neskončilo, připravte se na Hellraiser 9: Revelation), The Weinstein Company teď připravuje remake… (více)

Reklama

Reklama